آشنایی با بیماری عسلک گردو و گلابی

دوستان عزیز سلام. در این مقاله می خواهم شما را با یکی دیگر از انواع بیماری های درختان با نام عسلک آشنا کنم. این بیماری که عمدتا در گلابی و گردو دیده میشود باعث شده بخواهیم در این مقاله با موضوع “آشنایی با بیماری عسلک گردو و گلابی”اقدام به تحقیق کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.  بیماری آتشک

عسلک گلابی که در واقع همان پسیل است،به دلیل ترشح موادی از بدن خود با نام عسلک نیز شناخته میشود.در ایران این آفت بسیار فراگیر بوده و عمدتا در باغات گلابی دیده میشود.براساس تحقیقات این آفت در ابتدا در کشور آمریکا کشف و مشاهده شده و سپس با صادرات به کشور های دیگر منتقل گردیده است.

از طرفی از خوبی های این آفت این است که تا به حال تنها مهاجمی برای نهال های گلابی بوده و خسارتی از آن علیه درختان دیگر میوه ثبت نشده است‌ ولی برای درختان سیب نیز به دلیل هم خانوادگی حدودی این میوه ها میتواند مشاهده شود.

چگونه پسیل یا عسلک موجب تضعیف گیاهان میشود؟

این حشرات موذی با خوردن شیره گیاهان خرطوم خود را درون بافت ها فرو کرده و شیره را میکشند،بدین ترتیب بذاق آنها که بسیار چسبناک است وارد درختان و گیاهان شده و به تدریج با تغییر هورمون های گیاهی و نیز از بین رفتن مواد معدنی لازم،بدن گیاه ضعیف شده و از هر حمله احتمالی دیگر از حشرات  دیگر و یا ویروس و باکتری ها در امان نمانده و سریعا میمیرند. از ین رو کنترل آنها هر چه بهتر و سریع تر به شدت ضروری است.

 

مراحل رشد پسیل در میوه ها و نیز درختان

پسیل ها نیز مانند بسیاری از آفات دیگر در زندگی خود مراحل رشد را دارند .

اولین مرحله،مرحله تخم گذاری است. در این مرحله آفات دسته ای از نوزادن 50 عددی را رها کرده که به شکل دانه های برنج به نظر میرسند. این تخم ها را میتوانید روی برگ و گلبرگ ها ببینید. اندازه تخم ها میتواند 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مرحله بعدی که به رنگ نارنجی در می آیند به آن پوره میگویند. پوره ها گاهی نیز به شکل تیرگی هایی روی قسمت های مختلف گیاه دیده میشوند.

مرحله آخر مرحله تبدیل شده به حشره است که به دو شکل زمستانی و تابستانی دیده میشوند. حشرات بالغ تابستانی بزرگتر از حشرات بالغ زمستانی اند.

زمستان گذرانی پسیل ها

 

 

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *