نخل ماداگاسکار که دارای نام علمی pachypodium می باشد در دسته خانواده خرزهره قرار می گیرد. این نخل ها دارای 20 گونه مختلف هستند که اغلب آن ها در مناطق بومی ماداگاسکار رشد می کنند و مابقی آن ها در مناطق جنوبی آفریقا زندگی می کنند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با آفات نخل ماداگاسکار و شیوه های درمان آن با شما صحبت کنیم، بنابراین تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آفات نخل ماداگاسکار

این گیاه که با نام پاچیپودیوم نیز معروف می باشد از جمله گیاهان مستحکم و مقاومی است که به ندرت درگیری بیماری ها و آفات می گردد. حشرات متعددی هم چون شته ها، کنه تار عنکبوتی، شپشک ها هم چون شپشک آرد آلود و غیره ممکن است که به این نخل زیبا آسیب برسانند. این آفات همگی مکنده بوده و با حمله به گیاه از شیره آن تغذیه می کنند. بدین ترتیب گیاه در طول زمان ضعیف شده و برگ های آن شروع به ریزش می کنند.

اگر می خواهید به نشانه های این آفات و و علایم ناشی از آن در نخل ماداگاسکار پی ببرید، باید گفت که موجب ایجاد ظاهری نامطلوب در گیاه می گردد. برخی از مواقع این آفت ها از خود ترشحاتی ساتع می کنند که چسبنده بوده و با تجمع این ترشحات چسبناک، یک کپک سیاه رنگ به وجود می آید که به آن کپک دوده ای گفته می شود. طریقه پدیدار شدن این کپک در گیاه بدین صورت است که سطح برگ ها به تدریج شروع به سیاه شدن می کنند و در نهایت نیز می ریزند.

اگر قصد دارید که از شر این حشرات مکنده و آسیب زا گیاهتان را نجات دهید، باید از سم های سیستماتیک در این میان بهره ببرید. به واسطه استفاده از سم های سیستماتیک و جذب در شیره نخل ماداگاسکار، آفت ها نیز از این شیره تغذیه نموده و با مکیدن آن از بین می روند و می میرند. یکی دیگر از آفت هایی که ممکن است به نخل ماداگاسکار آسیب بزند، بیماری قارچی است. به دلیل ایجاد بیماری های قارچی، گیاه شروع به پوسیدگی می کند. بیماری های قارچی موجب مریض کردن برگ های مسن تر و در نهایت تمامی برگ های گیاه می شود.

برگ ها شروع به زرد و سپس قهوه ای شدن می کنند و شکل ظاهریشان تغییر می کند، اما با این حل بر روی نخل باقی می ماند. در برخی مواقع پیش می آید که بخشی از برگ نخل قهوه ای رنگ شده و بخشی از آن سبز باقی می ماند. اما با ادامه روند بیماری و افزایش آن، تمامی برگ ها تلف شده و از بین می روند.

اگر بخش پوسیده ای را بر روی نخل مشاهده کردید اقدام به جدا نمودن آن کنید، اما اگر این پوسیدگی بخش های پایینی گیاه را نیز درگیر کرده است، دیگر نمی توانید آن را نجات دهید و گیاه تلف خواهد شد، اما در صورتی که پوسیدگی تنها بخش های بالایی گیاه را درگیر کرده باشد، می توانید با جدا کردن بخش های بیمار مانع از رشد و پیشرفت این بیماری قارچی گردید. در هر صورت بهتر است از بروز این بیماری های قارچی تا حد امکان جلوگیری کنید.

یک آفت دیگری به نام شپشک آرد آلود هم وجود دارد که موجب آسیب به گیاه می شود. این حشره از شیره گیاه، غذای مورد نظر خود را تامین می کند و گیاه را نابود می کند. این حشره دارای پولک است و همانند یک توده پنبه ای در زیر برگ ها و انتهای دمبرگ و ساقه انباشته می گردد. این آفات بیشتر در شکاف های نوک برگ هایی که در سایه قرار گرفته اند وجود دارند. شما سم های تماسی هم چون مالاتیون، دیازنیون و گوزاتیون را به نسبت دو سی سی در یک لیتر آب و به همراه 5 الی 6 قطره مایع ظرفشویی بر روی بخش های آلوده اسپری می کنید.

برای اسپری کردن این محلول سعی کنید که در فضای باز و بیرون منزل قرار داشته باشید و هرگز این سموم را در دسترس اطفلتان قرار ندهید. هم چنین می توانید به صورت حل شده در آب و در هنگام آبیاری، آن را در اختیار گیاه قرار دهید. اما حتما در حد کافی باشد بعد از یک هفته مجددا اقدام به سم پاشی گیاه نمایید. در ابتدا از دوز کم سم پاشی برای گیاه استفاده کنید و اگر از این میزان نتیجه ای نگرفتید، بعد از دو هفته دوباره این سم پاشی را انجام دهید.

اگر این سم ها تاثیری نداشتند و هم چنان این آفات به گیاه آسیب رسانده و از شیره آن تغذیه می کنند، باید از سم های سیستماتیک دیگری هم چون کونفیدور، اتیون، متاسیستوکس و غیره استفاده نمایید. یکی دیگر از چالش هایی که ممکن است گیاه را درگیر کند ریزش برگ ها می باشد. ریزش برگ ها به این خاطر نیست که محل نگهداری آن را تغییر داده اید، بلکه باید در مکانی که دارای نور و تهویه مناسبی است از گیاه مراقبت نمایید.

اگر بدنه گیاه دچار تغییر رنگ از سفید به نقره ای شد مشکلی وجود ندارد و کاملا طبیعی است، فقط دچار کمبود نور شده و باید آن را در مکانی قرار دهید و هر هفته گیاه را 90 درجه بچرخانید تا همه بخش های آن به مقدار کافی نور دریافت کنند و گیاه به صورت عمودی رشد کند.

از دیگر مشکلات نخل ماداگاسکار سیاه شدن برگ های آن می باشد که به علت های مختلفی چون گرمای هوا، بی اندازه آبیاری کردن و بیماری های قارچی رخ می دهد. به علت کمبود رطوبت و خشکی هوا، برگ ها شروع به سیاه شدن می کنند. بنابراین اگر به صورت روزانه گیاه را غبارپاشی کنید، آب دارای کلر نباشد و به صورت مرتب به آن آب دهید و نور گیاه نیز در حد کافی باشد، می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید. مراقب باشید که در موقع آبیاری برگ های گاه خیس نشوند و یا در زیر گلدان آبی جمع نگردد.

بین هر دو آبیاری باید خاک گلدان به قدر کافی خشک شده باشد. آب حتما فاقد کلر باشد و سعی کنید تا حد ممکن برای پیشگیری از بروز بیماری های قارچی، از قارچ کش هایی هم چون بنو میل و یا کاگتان استفاده کنید. این نخل در برابر خشکی هوا به شدت مقاوم است و در برابر آبیاری بیش از حد، ریشه های گیاه می پوسند. هر 7 الی 10 روز یک بار به آن آب دهید. این نخل باید هر روز حدود 6 ساعت از نور مستقیم خورشید بهره مند شود. در صورتی که در محیط منزل خود دارای نور مستقیم خورشید نیستید، آن را به نزدیک پنجره که دارای نور فراوانی است انتقال دهید؛ چرا که بر اثر نور کم، برگ ها شروع به سیاه شدن و ریزش می کنند. اگر این نشانه های بیماری از بین نرفتند، باید از قارچ کش هایی هم چون بنو میل و یا مانکوزب استفاده نمایید.

یکی از بهترین روش های جلوگیری از بروز بیماری های قارچی و دیگر مشکلات مرتبط با گیاه، خرید گیاهی سالم و بهره مندی از بستر کشت ضد عفونی شده و هوای خشک و تهویه مطلوب است. برخی از بیماری های قارچی بر روی برگ ها لکه هایی ایجاد می کنند که بر اثر قارچ ها و یا باکتری ها رخ می دهند. این لکه ها به رنگ زرد و یا سیاه هستند و اگر می خواهید از بروز آن ها جلوگیری کنید، بهتر است مراقب باشید که برگ ها خیس نشوند و از خاک های ضد عفونی شده استفاده کنید. برای جلوگیری از بروز بیماری های قارچی بهتر است که تا حد امکان از سموم قارچ کش مناسبی استفاده کنید و هرگز در فصل هایی که سرمای هوا زیاد است، بیش از حد گیاه را آبیاری نکنید.

برای خرید گیاهانی سالم و عاری از هر گونه بیماری، می توانید به نهالستان بهمن آبادی مراجعه نمایید. ما گیاهان و نهال هایی سالم و با طراوت را به شما تحویل خواهیم داد تا موجب جلب رضایت حداکثری شما عزیزان گردیم. نهالستان بهمن آبادی عرضه کننده انواع نهال ها، بذر ها، درختچه های زینتی آپارتمانی، سموم شیمایی، انواع کود ها و سایر محصولات تخصصی کشاورزی می باشد. جهت خرید و ثبت سفارش محصول خود، می توانید با شماره های درج شده در وب سایت ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *