آفات و بیماری های درخت زیتون

آفات و بیماری های درخت زیتون : نهال زیتون دارای 20 نوع گونه ی متفاوت از خانواده ی زیتونیان است. قدمت درخت زیتون به 3 هزار سال پیش قبل از مسیح برمی گردد. نهال های زیتون در مناطق گرم و نیمه گرم بسیار عالی رشد کرده و محصول می دهد. سوریه و جنوب ترکیه، جزء بهترین نواحی برای کاشت درخت زیتون به حساب می آیند. خرید نهال زیتون خوراکی و قیمت آن

در این مقاله قصد داریم به معرفی آفات و بیماری های رایج درخت زیتون بپردازیم .

حشره های بدبو و پابرگی 

حشره های بدبو : 

این حشرات دارای بوی بد و متعفنی هستند و طول حشره بالغ به 2 سانتی متر می رسد. رنگ حشرات بالغ ممکن است قهوه ای ، خاکستری یا سبز باشد . این حشره در طول زندگی خود 5 بار پوست اندازی می کند.

حشره پابرگی :

این حشرات دارای رنگ قهوه ای متمایل به خاکستری هستند . توسط دهان سوراخ کننده خود پوست زیتون را سوراخ کرده و آنزیمی به درون آن تزریق کرده تا گوشت میوه حل شده و آب را بیرون میکشند و در نهایت سبب ایجاد لکه های کوچک بر روی سطح میوه می شوند که رنگشان سفید است.

حشره سرخرطومی

یکی از آفات درخت زیتون است که از درخت زیتون تغذیه میکند و مواد غذایی خود را از مایعات موجود در آوندهای چوبی درختان بدست میاورند. این آفت رفته رفته سبب کاهش سلامت درخت زیتون می شود. علائم ظاهری آن بصورت پژمردگی و سپس قهوه ای شدن برگ ها ظاهر می شود.

مورچه 

اگرچه مورچه ها خود به تنهایی مشکلی ایجاد نمی کنند ولی حضورشان بر روی تنه درختان نشان از حضور سایر حشرات است و باید درختان را از نظر وجود سایر حشرات بررسی کنید. البته وجود مورچه آتشی برای کارگران خطرناک و آزاردهنده است.

کرم ریز جوانه زیتون 

این کرم ها خیلی ریز هستند و ابعادشان به 0.2 میلی متر می رسد و با چشم غیرمسلح به سختی دیده می شوند . این کرم ها از درخت زیتون فقط تغذیه میکنند و چون با چشم به راحتی دیده نمی شوند برای تشخیص آنها باید به علائم ظاهری بر روی درخت توجه کرد. این آفت سبب ریزش جوانه های زود رس می شود ، جوانه ها تغییر رنگ پیدا میکنند و رشد درخت متوقف شده و روی برگ ها لکه ایجاد می شود .

ملخ

ملخ ها نیز از دیگر آفت های درختان زیتون هستند که با جویدن برگ ها و تغذیه از آنها سبب آسیب رساندن به درختان و ضعیف شدن آنها می شوند . می توانید با حذف علف های هرز و استفاده از سموم آنها را از بین ببرید.

کرم شاخدار

کرم های شاخدار نسبت به سایر کرم ها ابعاد بزرگی دارند و طول آنها به 8 سانتی متر یا بیشتر هم می رسد .این کرم سبب ریزش برگ های درخت زیتون می شود . در قسمت زیرین شاخه ها می توانید فضولات این کرم ها را مشاهده کنید. برای از بین بردن آنها می توانید از سموم استفاده کنید یا با دست آنها را از روی درخت جدا کنید .

کرم شاخه خوار 

کرم های مرواریدی هستند و حشره بالغ آنها پروانه های شب پره هستند که گیاهخواران بسیار پرخوری هستند. از برگ ها تغذیه کرده و آنها را سوراخ میکنند.

حشره پولک سیاه 

از جمله آفات اصلی درخت زیتون است که منجربه کاهش کیفیت میوه ها و روغن شده و قدرت و عملکرد درخت را نیز کاهش می دهد . این آفت جزو آفت درختان مرکبات نیز است و اگر درختان شما در مجاورت باغ مرکبات هستند باید نسبت به کنترل این آفت نظارت داشته باشید. حضور مورچه ها می تواند نشانی از حمله این آفات باشد.

 

قارچ انگلی سیاه 

بصورت کپک های دودی سیاه رنگ روی سطح برگ ظاهر می شود . شاخه ها را نیز مورد حمله قرار می دهد. کپک انگلی در واقع روی شهد گیاه زندگی میکند و این شهدها توسط آفاتی مانند شته ها ، حشره های نمکی یا تعدادی از پولکداران تولید می شوند. کپک دودی می تواند فتوسنتز برگ را کاهش دهد .

تاول سیاه رنگ میوه های زیتون 

یک نوع بیماری قارچی برای میوه درخت زیتون است که روی سطح میوه تاول های سیاه رنگ و گردی را به وجود می آورد و می تواند منجربه ریزش میوه ها شود . این عامل همچنین سبب جذب مگس میوه نیز می شود که موجب کاهش کیفیت روغن زیتون می شود.

مگس میوه 

این آفت به ندرت در باغات زیتون دیده می شود ولی در صورت مشاهده می تواند یک تهدید جدی برای باغات زیتون باشد . لارو های این حشره در داخل میوه های زیتون قرار گرفته و از آن تغذیه میکنند . سطح پوست میوه را از بین برده و راه را برای ورود سایر باکتری ها و آفات باز میکنند . مگس میوه سبب ریزش زودرس میوه ها می شود و کیفیت روغن را کاهش میدهند.

شپش های جهنده 

این آفت بطور طبیعی در باغات زیتون وجود ندارد ولی در اثر وارد کردن نهال های زیتون از مکان های دیگر ممکن است در محیط گسترش پیدا کنند. این آفت از گل ها ، شاخه ها و میوه های کوچک درخت زیتون تغذیه کرده و شیره های بافت گیاهی را نیز می مکد . همچنین افزایش جمعیت شپش ها نیز می تواند سبب کاهش رشد درختان جوان شود .

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *