برگ درخت سنجد


آفات و بیماری های نهال سنجد

آفات و بیماری های نهال سنجد : سنجد درختی است بومی آسیای غربی و اروپا تا هیمالیا پراکنده شده است.در ایران نیز در نواحی استپی کشور به صورت خودرو یافت میشود.برگ ها کاملا کشیده و بدون دندانه هستند.قسمت زیرین برگ خاکستری است در صورتی که سطح رویه آن سبز تیره است.سنجد گیاهی است که به خشکی خاک،وزش بادهای شدید مقاوم است.از این درخت برای کنتری باد ، حرکت شن های روان و کولاک زمستانه به وفور استفاده میشود.سنجد بعلت داشتن برگهای سبز خاکستری و شاخه هایی که در همه جهات رشد میکنند و همچنین دارا بودن میوه های رنگین مورد توجه است و دراغلب خاکها رشد میکند.با کاشت متراکم درختان سنجد به خوب میتوان از آن به عنوان پرچین در اطراف باغها استفاده کرد. علاوه بر آن سنجد با ایجاد بافت متراکم به خوبی به صورت یک مانع محکم در برابر عبور و مرور عمل می کند. بهترین نژاد درخت سنجد

آفات و بیماری های نهال سنجد

درخت سنجد نیز مانند سایر درختان ممکن است دچار آفت یا بیماری شود که در ادامه مطلب به بیان آفات و بیماری های رایج درخت سنجد می پردازیم تا بتوانید با تشخیص صحیح و به موقع آفات از بروز خسارات جلوگیری کنید.

-شپشک

-لکه برگی

-مگس سنجد

-بید سنجد

-سوسک چوبخوار

-شته

-شانکر باکتریایی

 

شپشک:

از جمله آفاتی که می تواند به درخت سنجد آسیب جدی وارد کند شپشک ها هستند و شپشک ها جثه ریزی دارند و روی برگ ها ، شاخه ها و میوه های درخت قرار میگیرند . با خرطوم بلندی که دارند می توانند از مواد مغذی گیاه تغذیه کنند . درختان جوان تر بیشتر مستعد این آفت هستند . این شپشک ها از خود شیره هایی نیز تولید میکنند که عامل بیماری های قارچی دیگر می شود و رشد درخت را مختل می کند .

برای درمان آن می توانید از هرس به موقع ، کوددهی و آبیاری منظم استفاده کنید و همچنین می توانید از سموم مخصوص این آفات استفاده کنید و با غلظت های مورد نظر به درخت بدهید .

لکه برگی :

این بیماری در هوای گرم و مرطوب گسترس پیدا میکند و بر روی برگ ها و میوه ها لکه هایی را برجای می گذارد و در تابستان و بهار شیوع آن خیلی بیشتر می شود . ابتدا به صورت لکه های زرد رنگ بر روی برگ ها ظاهر می شود و بعد از خشک شدن لکه ها ، برگ از مرکز لکه ریزش میکند و دز شدید بیماری سبب ریزش زودرس تمامی برگ ها می شود که در نتیجه سبب کاهش اندازه میوه ها نیز می شود. برای درمان آن می توانید از سموم مخصوص استفاده کنید و همچنین کاشت نهال ها با فاصله مناسب بسیار اهمیت دارد.

مگس سنجد :

این آفت سبب می شود که میوه های درخت سنجد در طول دوره رشد مقاومتشان کم شده و با وزش بادهای ضعیف به راحتی از درخت جدا شوند. همچنین سبب ایجاد سوراخ در میوه سنجد می شود . مگس میوه از آفات خطرناک درختان میوه در مناطق گرمسیر است . ابتدا در خاک نفوذ کرده و در اواخر فصل زمستان فعال شده . مگس های بالغ تخم خود را در زیر پوست میوه گذاشته و لاروها به مرکز میوه رفته و از آن تغذیه میکنند. علائم ظاهری این آفت بصورت سوراخ های قهوه ای رنگ بر روی سطح میوه است . برای مبارزه با آن باید فورا از سم پاشی استفاده کرد.

بید سنجد : 

این آفت در اکثر مواقع سال می تواند به درخت سنجد حمله کند . این آفت ابتدا برگ های درخت را می خورد و سپس به شکوفه های درخت که در بهار ظاهر می شوند حمله می کند و در نهایت نیز از میوه های سنجد برای رشد خود تغذیه میکند . برای از بین بردن آن نیز باید از سم پاشی استفاده کنید . این آفت می تواند عملکرد درخت سنجد را تا 50 درصد کاهش دهد .

سوسک چوبخوار : 

این آفت برای تغذیه خود از چوب درخت سنجد استفاده میکند و رنگ آن سیاه بوده و براق است . برای از بین بردن آن شاخه های آلوده را هرس کنید و از سموم مخصوص نیز برای سم پاشی استفاده کنید .

شته :

شته ها از شیره درختان تغذیه میکنند و در سطح پشتی برگ ها قرار دارند. ماده دفعی شته ها عسلک می باشد که می تواند سبب ایجاد کپک روی میوه ها و درخت شود . همچنین جاذب مورچه ها نیز هستند. با مکیدن شیره برگ ها سبب جمع شدن و پیچ خوردگی برگ ها می شوند که مکان مناسبی را برای تخم ریزی شته ها ایجاد میکند . برای از بین بردن شته ها از سموم مخصوص شته مثل کنفیدور استفاده کنید .

شانکر باکتریایی : 

بیماری شانکر باکتریایی یک بیماری مسری است که می تواند در زمان کوتاهی تمامی درختان باغ را آلوده کند . این بیماری معمولا در هوای مرطوب گسترش پیدا میکند و در فصل بهار و تابستان شیوع پیدا می کند . این بیماری می تواند تمام قسمت های درخت از جمله میوه ، تنه و شاخه ها را درگیر کند . علائم آن بر روی برگ ها بصورت لکه های قهوه ای نامنظم است که سبب ریزش برگ ها نیز می شود و بر روی میوه ها نیز شبب تشکیل ضایعات کوچک می شود که قهوه ای رنگ و فرو رفته هستند .

 

برای در امان ماندن درخت از آفات و بیماری ها باید همواره نسبت به تشخیص به موقع آفت توجه کنید و نسبت به تغییرات ظاهری درخت آگاه باشید زیرا تشخیص به موقع آفات و بیماری ها کمک شایانی در کنترل و از بین بردن آنها میکند و از بروز خسارات جبران ناپذیر جلوگیری میکند . حتما باید نسبت به سم پاشی های سالانه و فصلی درختان خود توجه کامل داشته باشید و اصول باغبانی و نگهداری از درختان را به خوبی رعایت کنید .

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *