اصول طراحی فضای سبز
اصول طراحی فضای سبز : برای آنکه یک فضای سبز ایده آل و خوبی داشته باشید باید اصول کلی طراحی فضای سبز را بدانید . طراحی یک فضای سبز ایده آل مستلزم کسب دانش و مهارت های کافی در زمینه علوم گیاهی و زیباشناسی و طراحی منظر می باشد که باید توسط متخصصین مجرب در این زمینه انجام شود . در این مقاله قصد داریم شما را با یکسری اصول کلی آشنا کنیم که در هنگام طراحی فضای سبز باید حتما در نظر گرفته شود تا فضای سبز شما در عین زیبایی تناسب نیز داشته باشد . گرین وال چیست؟ نحوه اجرای گرین وال و گیاهان مناسب
در طراحی فضای سبز رعایت یکسری نکات از جمله : اصول طراحی فضای سبز ، حفظ تعادل در طراحی ، ایجاد هارمونی ، نقطه کانونی ، حفظ سادگی محیط ، رعایت تناسب ، ریتم ، توجه به بافت ، ایجاد فضاسازی مناسب و….. الزامی می باشد . درختچه های مناسب روف گاردن
رعایت اصول طراحی فضای سبز
یادگیری اصول طراحی فضای سبز نیاز به کسب دانش و مهارت کافی در این زمینه دارد و دارای مباحث گسترده و متعددی می باشد که باید با تحصیلات دانشگاهی و تجربه کاری کسب شود و شما عزیزان می توانید برای طراحی فضای سبز خود از متخصصین طراحی فضای سبز مشاوره بگیرید تا فضای خود را به یک محیط خاص و دلنشین و تکرار نشدنی تبدیل کنید .
در طراحی فضای سبز باید تعادل را حفظ کرد
در طراحی فضای سبز به عنوان منظره ای برای ایجاد یک چشم انداز بصری باید همواره طراحی را به گونه ای انجام داد که تعادل بین اجزای محیط برقرار باشد . چه طرح متقارن باشد و چه نامتقارن لازم است که تعادل همواره بین اجزا برقرار باشد . رعایت تعادل در طراحی های متقارن یک حس رسمی بودن را به فضا می دهد که مانند آینه در تمامی جهات طرح اجزا یکسان است . گاهی هم طرح ها ممکن است نامتقارن باشند که باز هم رعایت تعادل مهم است و در طرح های متقارن از یک الگوی ثابت استفاده نمی شود ولی باید طوری باشد که تعادل بصری داشته باشد و در مخاطب حس آرامش و آزادی را القا کند و هر گوشه از محیط در این طرح با قسمت دیگر متفاوت است ولی به هم مرتبط هستند . طراح فضای سبز در واقع با ایجاد این تعادل در طراحی خود یک منظره زیبا و دلنشین را خلق میکند .
در طرح خود هارمونی ایجاد کنید
اگر بخواهیم هارمونی را تعریف کنیم باید بگوییم هارمونی یعنی اینکه اجزای یک محیط با یکدیگر یکپارچه باشند و بین اجزا نیز ارتباط برقرار باشد یعنی اجزا در عین تفاوت به هم مرتبط باشند و کارایی شان به هم مرتبط باشد و علاوه بر ارتباط در کارایی محیط ها باهم ، در رنگ بندی نیز باید این ارتباط و یکپارچگی حفظ شود .
ایجاد نقطه کانونی یا کنتراست
نقطه کانونی یعنی ایجاد یک طرح شاخص و چشمگیر در طراحی . بطوری که چشم مخاطب را در نگاه اول به خود جذب کند و حتی برای آدرس دهی نیز از آن قسمت شاخص فضا استفاده کند . به عنوان مثال این نقطه کانونی می تواند یک مجسمه ، یک طرح خاص ، یک درخت شاخص در فضا یا یک کف سازی شاخص باشد یا حتی می تواند یک آبنما باشد. در هرصورت باید طوری باشد که در فضا نسبت به سایر اجزای طرح بیشتر نمایان باشد و برای همگان قابل شناسایی باشد . مثل مجسمه بزکوهی در پارک جمشیدیه تهران که می توان به عنوان نقطه شاخص برای آدرس دهی در پارک در نظر گرفت . یا حتی وجود یک کاج سدروس بزرگ به عنوان تک درخت در بین درختان دیگر در فضا .
سادگی محیط را حفظ کنید
باید بتوانید زیبایی را در عین سادگی ایجاد کنید و به یاد داشته باشید محیط های شلوغ و درهم جذابیت بصری برای مخاطب ندارند و نباید طوری هم باشد که برای مخاطب کسل کننده باشد و باید بتوانید اجزای محیط را بطور صحیح در کنار هم قرار دهید .
طرح شما باید ریتم داشته باشد
اگر ریتم و خط را در طرح خود رعایت کنید سبب نظم بخشیدن به محیط می شوید . ریتم یعنی تکرار یک عنصر در فاصله های استاندارد. رعایت ریتم در فضا به مخاطب حس حرکت می دهد و به بیننده حس حرکت به سمت این محیط را می دهد.
در طراحی خود تناسب را رعایت کنید
رعایت تناسب در اندازه اجزای محیط بسیار مهم است چون در نگاه اول و نگاه کلی مخاطب این تناسب به چشم می آید .
در چیدمان اجزای محیط وحدت ایجاد کنید
حفظ وحدت یعنی تمامی اجزای محیط طوری کنار هم قرار گیرند که در نهایت طرح کلی عالی و اصولی جلوه کند . یعنی اجزا از نظر رنگ ، بافت ، اندازه و شکل دارای یکپارچگی باشند و به هم ربط داشته باشند .
فضاسازی مناسب در محیط
فضا سازی و طراحی را باید طوری انجام دهید که محیط در چشم مخاطب بزرگ تر از چیزی که هست جلوه کند . این موضوع با رعایت تناسب بین گیاهان و حجم کاشت آنها و نحوه قرار گیری آنها در محیط ایجاد می شود و در واقع یک نوع خطای دید را برای مخاطب ایجاد میکند.
مراحل اولیه شروع طراحی فضای سبز
ابتدا موقعیت مکانی محل موردنظر را آنالیز کنید
ابتدا باید موقعیت جغرافیایی زمین ، شرایط آب و هوایی آن منطقه ، شرایط آب و جهت تابش نور خورشید ، دمای هوا ، جنس خاک و جهت وزش باد را در نظر بگیریم و روی نقشه مشخص کنیم .
نقشه کلی طرح
در مرحله دوم باید با درنظر گرفتن موارد فوق یک نقشه و طرح کلی از جایگزین کردن فضاها و طرح کاشت گیاهان ارائه دهیم .
تعیین نمودن هزینه و زمان
در این مرحله هزینه کلی طرح و مدت زمان لازم برای اجرای طرح مشخص می شود .
مرحله اجرای طرح
در این مرحله با توجه به تمامی اطلاعات بدست آمده و نقشه و طرح ایجاد شده ، شروع به اجرای نقشه میکنیم .
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930
بدون دیدگاه