انواع آفات درخت صنوبر
سوسک چوب خوار
انواع آفات درخت صنوبر : یکی از آفات مهم درخت صنوبر می باشد و لارو آن در ناحیه ای از تنه درخت که کامبیوم نام دارد قرار گرفته و از آن تغذیه میکند این لایه بین پوست و چوب تنه درخت قرار دارد .هنگامی که لارو بالغ می شود به حشره ای به طول 2 سانتی متر تبدیل می شود و رنگش مشکی است . لارو آن سفید است و بدون پا می باشد. تخم های این حشره به اندازه 1 میلی متر هستند و به رنگ زرد روشن می باشند. حشره بالغ از اواخر خرداد ماه تا اواسط تیرماه در محیط باغ مشاهده شده و پس از جفت گیری روی شاخه ها و شکاف چوب ها تخم گذاری میکند. لارو ها 10 روز بعد از تخم گذاری از تخم خارج می شوند و با سوراخ کردن پوست وارد قسمت زیرین آن می شوند و در اثر تغذیه لارو ها شیره های نباتی رنگی از تنه درخت خارج می شود.لارو ها به مدت 2 سال در تنه درخت باقی مانده و سپس به حشره ای کامل تبدیل می شوند . اگر درخت شما جوان باشد خشک می شود و اگر مسن باشد ضعیف می شود و در برابر باد نیز خیلی شکننده می شوند . یکی از دلایلی که سبب حمله این آفات به درخت صنوبر می شود تنش های کم آبی یا خشکسالی می باشد. خرید و قیمت نهال تبریزی + قیمت
مبارزه با سوسک چوبخوار
-نهال های سالم و بدون ترک را بکارید
-قبل از کاشت نهال زمین را شخم عمیق بزنید
-در اواخر ماه اردیبهشت تنه درخت را از طوقه تا ارتفاع 5 متری با آب آهک آغشته کنید
-آبیاری منظم داشته باشید تا درخت دچار تنش های خشکسالی نشود
-اگر بخواهید از سم استفاده کنید کمی مشکل خواهد بود زیرا لارو ها در زیر پوسته درخت قرار دارند و شما می توانید فقط لارو های خارج شده از تخم یا لارو های تازه وارد شده به زیر پوست درخت را مورد هدف قرار دهید. از سموم دی متوآت ، پاراتیون متیل و اکسی دمتون متیل می توانید استفاده کنید .
سوسک برگ خوار
این آفت برگ های درخت صنوبر را مورد حمله قرار می دهد و اکثرا خزانه ها و نهالستان ها را مورد حمله قرار میدهد. این آفت در فصل زمستان در محل هایی مانند لا به لای علف های هرز و زیر پوسته تنه درختان صنوبر یا در زیر کلوخ ها میگذراند و با آغاز فصل بهار از جوانه ها یا برگ های درخت صنوبر تغذیه میکند . تخم های این حشره بصورت توده هایی نارنجی رنگ بر روی سطح برگ ها یا شاخه ها دیده می شود . لارو ها 7 روز بعد از تخم ها خارج می شوند و برای رشد از برگ ها تغذیه میکنند .
برای مبارزه می توانید بصورت فیزیکی لارو و تخم این حشره را از سطوح درخت جمع کرده و نابود کنید . همچنین می توانید از سمومی مانند گوزاتیون و دیازینون استفاده کنید .
پروانه جوانه خوار
حمله این آفت بیشتر متوجه خزانه های صنوبر می شود و خسارات آن در اوایل فصل بهار قابل مشاهده می باشد. لاروها از جوانه های صنوبر تغذیه میکنند و بدین ترتیب سبب چندشاخه شدن قسمت های انتهایی نهال ها می شوند . حشره ی بالغ این آفت بطول 2 سانتی متر می باشد و تخم هایی به رنگ زرد کم رنگ دارد که قطرشان به نیم سانتی متر می رسد . لارو ان نیز به رنگ زرد روشن است و طولش به 1 سانتی متر می رسد. لارو این آفت در فصل زمستان در شکاف تنه درخت قرار میگیرد و با شروع فصل بهار لارو بر روی شاخه ها و جوانه های درخت قرار گرفته و شروع به تغذیه میکند و به شفیره تبدیل می شود و در نهایت در اردیبهشت ماه تبدیل به پروانه بالغ می شود.
برای مبارزه با این آفت می توانید جوانه ها و سرشاخه های آلوده را قطع کرده و از بین ببرید. همچنین هنگام شروع فعالیت لارو ها در فصل بهار می توانید از سموم سیستمیک مانند متاسیستوکس به فاصله 15 روز استفاده کنید . همچنین حشرات بالغ را نیز هنگام تخم گذاری از بین ببرید.
پروانه مینوز
این آفت از بافت میانی برگ ها تغذیه میکند. حشره کامل این افت بصورت شب پره است و رنگ آن خاکستری می باشد . لارو هایش به رنگ سفید هستند و لارو های کامل زرد می باشند. در فصل زمستان به حالت شفیره در درون برگ ها قرار دارد. در فصل بهار حشره بالغ در زیر برگ ها تخم گذاری کرده و لارو ها بعد از خروج از تخم ها وارد برگ ها می شوند و از بافت پارانشیم برگ تغذیه میکنند و پیله تشکیل داده و به شفیره تبدیل می شوند .
برای مبارزه با این آفت در فصل زمستان و پاییز برگ های ریخته شده را بسوزانید چون حشره فصل زمستان را در داخل برگ های افتاده می گذراند.
همچنین از سموم آفت کش مانند دیپترکس یا دیازینون استفاده کنید .
کرم سفید ریشه
لارو این آفت از ریشه درختان تغذیه میکند و بدین ترتیب باعث ضعیف شدن و از بین رفتن درخت می شود . حشره بالغ آن نیز از برگ درختان تغذیه میکند . حشره بالغ جثه بزرگی دارد و طولش به 4 سانتی متر می رسد و به رنگ سیاه یا قهوه ای با خال های سفید رنگ می باشد . لارو های آن نیز بزرگ بوده و بطول 8 سانتی متر می باشند. از اواخر ماه خرداد تا اواخر تیر ماه حشره بالغ شروع به تخم گذاری بر روی خاک کرده و لارو ها پس از خروج از تخم به اطراف ریشه ها رفته و از آنها تغذیه میکنند .
برای مبارزه با این آفت می توانید از تله های نوری برای حشرات بالغ استفاده کنید و لارو ها را نیز با بیل زدن پای درختان از سطح ریشه ها جمع آوری کنید و از سم پاشی ریشه ها نیز استفاده کنید و از سم دیازینون نیز می توانید برای از بین بردن لارو ها استفاده کنید.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930
بدون دیدگاه