بررسی انواع نهال زیتون
بررسی انواع نهال زیتون : نهال زیتون از جمله نهال هایی است که بسیار پربارده بوده و کیفیت محصولاتش نیز بسیار خوب می باشد و در هرهکتار می تواند باردهی و سوددهی خوبی داشته باشد . مناسب ترین نهال های زیتون هم قابلیت رشد در مناطق مرطوب و حاصلخیز را دارند و هم گرم و خشک . در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین ارقام زیتون بپردازیم . کاشت و مراقبت از نهال زیتون
چه مناطقی برای کاشت زیتون مناسب است ؟
مناطق گرمسیری و مدیترانه ای مناسب ترین آب و هوا را برای کاشت و پرورش زیتون دارند. مناطق معتدل با زمستان های ملایم نیز برای کاشت زیتون مناسب می باشند. زمانی که درخت زیتون در دوران باردهی قرار داد نباید دمای هوا از منفی 5 درجه سردتر شود و در صورت سردتر شدن تمامی محصولات زیتون از بین می روند . درخت زیتون نیاز آبی متوسط تا کمی دارد. خرید نهال زیتون و قیمت نهال زیتون
انواع زیتون
-زیتون آربکینا
جزو زیتون های خارجی است و بومی کشور اسپانیا می باشد. بسیار با کیفیت بوده و قد درخت آن کوتاه است و برای کاشت در محیط های کوچک مناسب است. مقاومت بالایی نیز در برابر آفات و بیماری ها و سرما دارد . میوه اش بافت آبداری دارد و برای تولید روغن زیتون از این رقم بسیار استفاده می شود. عمر آن نیز طولانی می باشد. اندازه میوه هایش نسبت به سایر ارقام کوچک تر است .
زیتون مانزانیلا
این گونه نیز بومی کشور اسپانیا می باشد و رنگ میوه هایش سبز است و گرد و بزرگ می باشند . طعم آن بسیار خوب است و به همین خاطر در کشور آمریکا جزو ارقام پر فروش است . از لحاظ باردهی و خوش مزه بودن بهترین زیتون است .
زیتون سیاه
از جمله زیتون های مرغوب و با کیفیت است که بومی کشور ایتالیا می باشد . رنگ میوه ها همانطور که از اسمشان پیداست سیاه می باشد و آبدار نیز هستند . برای تولید انواع سالاد ها و غذاها از این زیتون استفاده زیادی می شود.
زیتون شنگه
در بین زیتون ها از کیفیت بالایی برخوردار است و از ارقام خاص محسوب می شود. میوه هایش به شکل بادام بوده و رنگشان بنفش تیره می باشد. باردهی آن در هر هکتار 20 تن می باشد و عمر اقتصادی طولانی دارد که حدود 50 سال می باشد . ارتفاع این درخت کم بوده و به 6 متر می رسد . مقاومت بالایی نیز در برابر سرمای شدید زمستانه دارد .
زیتون ماری
زیتون ماری خواص درمانی بالایی دارد و مقاومت زیادی نیز در برابر سرما دارد و جزو ارقام دیرگل است . در هر هکتار می تواند تا 23 تن بار بدهد در برابر خشکی و کم آبی نیز مقاومت خوبی دارد و سازگاری خوبی دارد . در اکثر مناطق ایران از جمله رودبار کاشته می شود .
زیتون الک
جزو زیتون های با کیفیت می باشد و بومی کشور ترکیه است .کاشت آن نیز مقرون به صرفه بوده و هزینه زیادی ندارد. در بیشتر نقاط کشور قابل کشت است و در بازار تجاری جزو بهترین زیتون ها است . از نظر باردهی ، زیتون الک در دسته بهترین زیتون ها است .
مناسب ترین رقم زیتون برای کاشت در ایران
بهترین ارقام زیتون برای کاشت در ایران زیتون خوراکی ، سیاه ، ماری و زرد می باشد . مناطق گرمسیری و مدیترانه ای مناسب ترین آب و هوا را برای کاشت و پرورش زیتون دارند. مناطق معتدل با زمستان های ملایم نیز برای کاشت زیتون مناسب می باشند. زمانی که درخت زیتون در دوران باردهی قرار داد نباید دمای هوا از منفی 5 درجه سردتر شود و در صورت سردتر شدن تمامی محصولات زیتون از بین می روند . درخت زیتون نیاز آبی متوسط تا کمی دارد.
باردهی و کاشت زیتون
درختان زیتون برای باردهی به عمل گرده افشانی نیاز دارند. اگر درختی گرده افشان نباشد باید درخت گردهافشان سازگار در نزدیک آن کاشته شود. به علاوه، عوامل گردهافشان چون زنبورها، پرندگان و باد هم می توانند این کار را کمک کنند. اگر گردهافشانی انجام نگیرد، درخت ممکن است شکوفه دهی داشته باشد اما بهاحتمال زیاد میوهای به بار نمی نشیند.
از علت میوه ندادن درخت زیتون می توان به نبود نور کافی اشاره کرد. اگر هم میوه ای تولید شد مزه خوبی نخواهد داشت. پس به نور کافی برای درخت زیتون باید اهمیت داد. درخت زیتون به نور زیاد خورشید برای رشد و میوه دهی احتیاج دارد. در نقاط خشک، گرم و نورانی رشد خیلی خوب و باردهی خوبی دارد. درخت زیتون برای نگهداری در سایه اصلا مناسب نمی باشد.
آفات درخت زیتون چیست؟
مگس زیتون، لارو مگس و پسیل زیتون از آفات درخت زیتون است که باعث ریزش میوه های درخت زیتون می شود و علت میوه ندادن درخت زیتون هم می باشد.
چه کودهایی باعث درشت شدن میوه های درخت زیتون می شود؟
کودهای ازته در درشتی میوه و مقدار محصول زیتون تاثیر بسیار زیادی دارد. می توانید برای محصول بیشتر و باکیفیت تر از این کود استفاده نمایید. باید هر سال مقداری کود دامی و ازته به درخت زیتون داد.
زمان برداشت درخت زیتون چه هنگام است؟
بهترین زمان برداشت درخت زیتون در اواخر تابستان و شروع فصل پاییز است.
نهال زیتون در شرایطی می تواند رشد کند که تابستون های آن منطقه طولانی و به صورت گرم و خشک بوده و همچنین زمستان هایی کوتاه و معتدل داشته باشد. درختان زیتون از نوع نیمه گرمسیری بوده در نتیجه به سرمای شدید بسیار حساس است، اما در هر دوره ای از رشد گیاه حساسیت آن فرق دارد. دمای بیدار شدن درخت زیتون برابر 10 تا 13 درجه سانتی گراد و همچنین در 15 درجه اندام های رویشی ای که در گیاه وجود دارد رشد می کند. شکوفه های درخت زیتون در دما های بین 21 تا 68 درجه سانتی گراد بوجود می آیند. اما بهترین دمای برای رشد درخت زیتون در طی سال برابر 16 تا 20 درجه سانتی گراد است. گرده افشانی برای درخت زیتون امری حیاتی است که توسط نسیم و یا باد های ملایم باید تامین شود. علاوه بر این رطوبت برای درختان زیتون ضرر دارد.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930
بدون دیدگاه