نهال بادام سنگی محصولاتی تولید می کند که از پوسته بسیار سختی برخوردارند. تمامی بادام های دارای پوست سخت، جزو ارقام بادام سنگی محسوب می شوند. اما میزان مواد مغذی موجود در مغز بادام سنگی، بسیار بیشتر از بادام کاغذی و نیمه کاغذی می باشد. در مناطقی که حشرات و پرندگان به وفور وجود دارند، محصولات بادام سنگی به دلیل پوسته ضخیمی که دارند به هیچ عنوان در معرض آسیب قرار نمی گیرند.
زادگاه بادام سنگی
نهال های بادام سنگی در کشور ایران تولید شده و از محصولات بومی کشور خودمان می باشند. بادام های ایرانی که در بازار عرضه می گردند، دارای مغز کوچک تر اما چرب تر و لذیذی تری نسبت به بادام های خارجی می باشند. برای کشت بادام، برخی از نقاط کشور داری آب و هوای بسیار مناسبی می باشند.
مشخصات بادام سنگی
مغز بادام سنگی؛ حجم کمی از دانه آن را در بر می گیرد. برای اینکه از مغز بادام محافظت بیشتری به عمل آید، پوسته ضخیم دور تا اطراف آن را فرا گرفته است. مغز بادام های سنگی نسبت به بادام های کاغذی و نیمه کاغذی دارای اندازه کوچکتری است. رنگ بادام ها، قهوه ای تیره بوده و با مشخصات ظاهری که دارند نسبت به سایر بادام به راحتی قابل تشخیص می باشند.
دارای مغزی با طعمی کاملا خاص و منحصر به فرد است و این یکی از مزایای رقابتی آن نسبت به سایر بادام های موجود در بازار است. مغز بادام سنگی بسیار چرب و شیرین است، به گونه ای که در کشور ما از طرفداران زیادی برخوردار می باشد. مغز بادام سنگی در مغازه های آجیل فروشی به وفور مشاهده می شود.
آب و هوای مناسب برای نهال بادام سنگی
بیشتر نواحی کشور ما دارای آب و هوای گرم و خشک می باشند. این نوع آب و هوا برای رشد نهال بادام سنگی بهترین است. نهال های بادام سنگی در برابر آب و هوای خشک و کم آبی به شدت مقاوم بوده و به حالت دیم کاری در باغ ها کاشته می شوند. برای اینکه شکوفه های بادام در فصل بهار برویند، باید نیاز سرمایی نهال در فصل زمستان به خوبی تامین و سرمای کافی را دریافت کرده باشد.
فصل مناسب کاشت نهال بادام سنگی
فصل مناسب کاشت با زمان روییدن شکوفه ها مطابقت دارد. اما به طور معمولی مناسب ترین فصل برای کاشت نهال بادام سنگی، فصل پاییز است. این نهال ها جز ارقام دیر گل بوده و باید در مناطقی کاشته شوند که دارای زمستان های طاقت فرسایی باشند. اگر رقم نهال دارای گل دهی زود به هنگامی باشد، حتما باید در انتهای فصل پاییز کشته شود تا بتواند نیاز سرمایی خود را در فصل زمستان به طور کامل برطرف نماید و در زمان گلدهی به میزان قابل توجهی شکوفه دهد.
قبل از این که برای کشت نهال بادام سنگی اقدام کنید، باید مطمئن شوید که نهال ها با یک زاویه درست و به صورت کاملا عمودی و ایستاده درون گودال های حفاری شده قرار بگیرند. حتما طریقه کاشتن نهال ها در گودال ها باید به گونه ای باشد که، طوقه کاملا درون خاک قرار بگیرد. اگر میان ریشه نهال با تاج آن هم خوانی و مطابقتی وجود نداشته باشد، باید اقدام به هرس نمودن آن کنید.
برای اینکه ریشه ها از رشد مطلوبی برخوردار باشند، باید درون خاکی حاصل خیز و در آب و هوای سرد در اوایل کاشت قرار بگیرند. بعد از کاشت نهال باید خاک اطراف آن را به درستی بکوبید تا، هیچ گونه هوای اضافی در اطراف ریشه نهال ها قرار نگیرد.
فواصل کاشت نهال های بادام سنگی
فواصل کاشت نهال های بادام سنگی نسبت به یکدیگر حدود 4 در 4 متر و حداکثر 6 در 6 متر می باشد. اگر زمین ناصاف بوده و دارای شیب باشد، بهتر است فواصل کاشت نهال ها کاهش یابد. با رعایت فاصله مناسب در هنگام کاشت نهال ها، هنگامی که به سن بلوغ رسیدند، ریشه ها دارای فضای کافی برای رشد هستند. هر چه نهال ها در شرایط مطلوب تری جهت رشد قرار بگیرند، در نتیجه باردهی بهتری حاصل می کنند. در غیر این صورت میزان باردهی و میوه ها از کیفیت بسیار پایینی بر خوردار خواهند بود.
نکات کاشت نهال بادام سنگی
برای کاشت نهال بادام سنگی بعد از این که فاصل کاشت نهال ها مشخص شدند، گودال هایی را در فواصل مشخصی حفاری می کنید. گودال ها باید، دارای ارتفاع یک متری باشند.
پهنای هر گودال حدود 50 تا 80 سانتی متر است. اندازه پهنای گودال ها به این خاطر اهمیت دارد که ریشه ها دارای فضای کافی برای رشد باشند. با رعایت اصول و نکات بیان شده، می توانید به نتیجه و باردهی قابل توجهی دست یابید. نهال بادام سنگی نهالی نور دوست است، بنابراین امکان دارد در برخی از ساعت های شب دچار مشکل شب تشنجی شود.
باردهی نهال بادام سنگی
برخی از نهال های بادام سنگی؛ هم چون بادام مامایی در همان سال های ابتدایی شروع به باردهی می کنند. میزان باردهی در سال های اولیه، دارای میزان قابل توجهی است. با توجه به انواع مختلف ارقام بادام سنگی، میزان باردهی آن ها فرق می کند. اگر نهال ها به صورت پیوندی تهیه شوند، میزان راندمان و اثربخشی نهال تا حد زیادی پایین می آید.
بادام های سنگی جزو ارقامی هستند که از لحاظ باردهی، دارای عملکرد مطلوبی می باشند. با توجه به اینکه پوسته سخت و ضخیمی دارند، آسیب کمتری به محصول وارد می شود. نهال های بادام سنگی هنگامی که به سن بلوغ می رسند، در هر هکتار زمین، حدود 5 تن بار می دهند.
از آنجایی که نهال های بادام سنگی در شرایط آب و هوایی سخت و کم آبی هم می توانند به خوبی رشد کنند، به آن ها نهال های مقاوم گفته می شود. اما میزان کیفیت و سلامت نهال ها در هنگام کشت بر روی میزان باردهی آن ها تاثیر می گذارد. معمولا برای اینکه باردهی زودتر حاصل گردد، باغداران اقدام به کاشت نهال های سه ساله می کنند. اما این موضوع مسبب مشکلات متعددی خواهد شد و در هنگام کاشت و هرس، مسائل جدی را ایجاد می کند.
اگر شاخ و برگ های درختان بیش از حد بوده و دچار مریضی خاصی باشند، موجب خواهد شد که درختان بادام نتوانند نور کافی خورشید را دریافت کنند و عملکرد درخت را در چشمگیری کاهش می دهند. اگر می خواهید که باردهی خوبی حاصل کنید و در زمان کوتاهی به نتیجه برسید، پیشنهاد می کنیم اقدام به کاشت نهال های دو ساله نمایید. نهال های بادام در این سن، دارای عملکرد و آمادگی بیشتری برای باردهی می باشند.
آفات و بیماری های نهال بادام سنگی
بیماری هایی هم چون قارچ و گال گیاهی از جمله بیماری هایی هستند که بر روند رشد مطلوب نهال ها اثرات مخربی می گذارند. نهال های بادام سنگی با وجود اینکه بسیار سرسخت می باشند، ممکن است درگیر این بیماری ها شوند. به همین خاطر نهال ها را باید به موقع و اصولی سم پاشی کنید تا مقاومتشان افزایش یابد. یا اینکه شاخ و برگ های مریض و بیمار را جدا سازید تا بیماری به بخش های سالم نهال سرایت نکند. سموم شیمیایی هم چن مانکوزب، مانع از ایجاد بیماری های قارچی می شوند.
کوددهی مناسب نهال بادام سنگی
برای اینکه نهال ها بتوانند مواد غذایی مورد نیاز خود را از خاک دریافت کنند، باید حتما به شیوه ای اصولی و درست اقدام به کوددهی آن ها نمایید. درخت ها نیز مانند همه موجودات زنده دنیا نیاز دارند که حجم مشخصی مواد غذایی دریافت کنند. برای این موضوع باید بخشی از بافت خاک را برداشته و برای نمونه برداری به آزمایشگاه خاک شناسی ببرید.
برای اینکه خاک پای نهال ها غنی تر شوند، باید مقداری کود های ازته و فسفر به آن ها اضافه گردد. عملیات کوددهی باید توسط افراد متخصص و به اندازه صورت گیرد.
خاک مناسب برای رشد نهال های بادام سنگی باید دارای بافتی شنی و رسی باشند، در این صورت می توانند هر میزان مواد مغذی که برای رشد خود نیاز دارند را از خاک بگیرند. در چنین خاک هایی، ریشه ها می توانند به راحتی رشد کنند. زمین های زراعی قبل از کشت نهال های بادام سنگی، باید به خوبی و تا عمق سه متری زمین شخم زده شوند تا درختان عملکرد خوبی حاصل نمایند.
نهال های بادام سنگی به خاطر اینکه در برابر کم آبی مقاومت بالایی دارند، می توانند به صورت دیمی کاشته شوند. در روش دیم کاری نهال ها، آب مورد نیاز خود را از طریق بارش باران و برف دریافت می کنند. این روش آبیاری برای مناطق گرم و خشک به خوبی جواب می دهد. هم چنین می توانید از روش های دیگر آبیاری مثل آبیاری قطره ای نیز استفاده کنید، چون در این روش آبیاری آب کمتری مصرف می شود و هزینه کمتری را برای کشاورزان و باغداران در برخواهد داشت.
هرس کردن نهال بادام سنگی
شاخه های بادام نهال سنگی در صورتی که نور کافی را از خورشید دریافت کنند، می توانند باردهی نتیجه بخشی را حاصل کنند. در فصل زمستان بهتر است شاخ و برگ های اضافی و بیمار چیده شوند تا سایر شاخ و برگ ها بتوانند نور کافی برای رشد خود اختیار داشته باشند. در عملیات هرس نمودن با کمتر شدن ارتفاع درختان، عملیات برداشت کردن نیز به سهولت صورت می گیرد. یک هرس سبک به همراه وسایل هرس که کاملا استریل شده اند، برای بهبود باردهی لازم و ضروری می باشند.
خرید نهال بادام سنگی و قیمت آن
شما می توانید نهال بادام سنگی را از نهالستان معتبر بهمن آبادی تهیه و خریداری نمایید. در خرید با تعداد بالا نهال، تخفیف بیشتری شامل حال مشتریان عزیز می شود. ما انواع ارقام نهال های بادام سنگی خود را، با کیفیت و سلامت کافی و مناسب ترین قیمت موجود در بازار، به ما مشتریان عزیز عرضه می کنیم. تمامی نهال ها دارای شناسنامه و کارت سلامت بوده و زیر نظر متخصصین و مهندسین جهاد کشاورزی کاشته شده اند.
جهت استعلام دقیق قیمت با شماره های درج شده در وب سایت ما تماس بگیرید و با کارشناسان و متخصصین ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه