نهال زردآلو قیسی، دارای میوه هایی بسیار خوشمزه و لذیذ است. میوه قیسی خشک شده، دارای بافتی کاملا گوشتی و رنگ زرد زیبایی است. به گونه ای که در هر جایی دیده شود تمام نگاه ها را به خود جلب می کند. استفاده از میوه خشک های این درخت بسیار رایج بوده و از فروش بالایی برخوردار است. مزیت میوه های این نهال نسبت به سایر زردآلو ها، میوه هایی آبدار با وزن نسبتا خوب آن است.
میوه های نهال زردآلوی قیسی، دارای پوستی زرد رنگ هستند و در اثر گذشت زمان، رنگی متمایل به نارنجی پیدا می کنند. از دیگر مزیت های این درخت می توان به میوه های هسته جدای آن اشاره کرد. این نها دارای میوه هایی درشت و کشیده است و در هنگام فروش بخشی از آن به صورت تازه و برخی به صورت خشک شده به بازار عرضه می گردند.
به دلیل کیفیت بسیار بالایی که زردآلوی قیسی دارد، در میان مردم از محبوبیت بالایی برخوردار است. در این مقاله می خواهیم با شما در رابطه با نهال زردآلوی قیسی و قیمت آن صحبت کنیم، بنابراین تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مشخصات نهال زردآلو قیسی
زادگاه نهال زردآلو قیسی، کشور ایران است و در کشور ما در حجم بالایی کشت و تولید می شود. یکی از بهترین قیسی هایی که تولید و به بازار های جهانی صادر می شود قیسی کشور ما می باشد. طول عمر نهال زردآلو قیسی به 30 سال هم می رسد و در این بازه زمانی باغداران می توانند به سود دهی قابل توجهی از این نهال دست پیدا کنند. درخت زردآلو قیسی بعد از سن بلوغ خود، تا ارتفاع 5 متر هم رشد می کند.
آب و هوای مناسب برای پرورش نهال زردآلو قیسی
برای پرورش نهال زردآلو قیسی نیاز به شرایط منطقه ای زیر می باشد:
نیاز به مناطقی دارد که دارای آب و هوایی خشک و نیمه سردسیر باشند.
خاک مناسب برای کشت این نهال، باید گرم و دارای رطوبت کافی باشد.
این نهال قادر است 300 تا 900 ساعت سرما دریافت کند.
نور کافی برای رشد این نهال مورد نیاز است.
چون نهالی نور دوست است موجب نور گریز شدن برگ ها و ایجاد عواملی هم چون شب تشنجی و گرمازدگی در هوایی گرم و آفتابی خواهد شد.
میزان برداشت حاصل از نهال زردآلو قیسی
باغداران می توانند در سال دوم کاشت این نهال، از میوه های لذیذ و آبدار آن بهره ببرند. هنگامی که فصل سرد زمستان تمام می شود، در اوایل فصل بهار درختان شروع به شکوفه دادن می کنند. در ماه خرداد این شکوفه های زیبا، تبدیل به میوه های خوشمزه و آبدار قیسی می شوند که در این زمان می توانید جهت برداشت و فروش آن ها اقدام نمایید. میزان برداشت از این درخت در هر هکتار، حدود 15 تا بیش از 30 تن می باشد.
زمان و روش کاشت نهال زردآلو قیسی
جهت کاشت نهال زردآلو قیسی، بهتر است مراحل زیر را انجام دهید:
بهترین زمان جهت کاشت نهال زردآلو قیسی، زمانی است که هوا رو به خنکی می رود؛ در این صورت می توانید به موققیت بالاتری دست یابید و درخت آسیب کمتری خواهد دید.
قبل از این که نهال مذکور را خریداری کنید بهتر است که زمین را جهت کاشت محصول آماده سازید. خاک را تا عمق 3 متری زمین نرم و هموار کنید.
برای کاشت نهال زردآلو قیسی، خاک باید سرشار از کود های حیوانی و گیاهی باشد تا رشد بهتری از آن حاصل گردد.
اگر نهالی تهیه و خریداری نمودید که دارای ریشه ای لخت است برای کاشت آن باید از خاکی سرشار از مواد غذایی استفاده و اطراف ریشه را به خوبی بپوشانید.
برای کاشت نهال باید گودال هایی به عمق 70 سانتی متری حفاری نمایید به گونه ای که ریشه ها فضای کافی جهت رشد و گسترش خود داشته باشند.
برای این که نهال زردآلو قیسی در مقابل امراض و آفت ها دارای دوام و مقاومت بیشتری باشد باید بدنه ساقه و طوقه آن، در بیرون از خاک قرار بگیرد.
بعد از کاشت نهال زردآلو قیسی، باید آبیاری به گونه ای صورت بگیرد که ریشه ها آب کافی و مورد نیاز خود را به خوبی دریافت کنند.
محل کاشت باید به گونه انتخاب شود که، نهال نور کافی خود را جهت انجام عملیات فتوسنتز دریافت کند و رشد خوبی داشته باشد.
بهتر است که نهال ها با توجه به شرایطی که دارند و اندازه تاج های خود، در فواصل 4 تا 7 متری نسبت به یکدیگر کاشته شوند.
اگر می خواهید برداشت خوبی از نهال زردآلو قیسی حاصل کنید، از درخت زردآلو شکر پاره جهت گرده افشانی آن استفاده کنید و این ارقام را در اطراف آن بکارید.
برای کاشت نهال باید از خاکی استفاده کنید که دارای بافتی سبک تا متوسط و زهکشی بسیار خوبی باشد. در این صورت است که شاهد رشد مناسب و باردهی مطلوب آن خواهید بود. به هیچ عنوان جهت کاشت نهال، از خاک های رسی با بافت سخت استفاده نکنید. خاک های شنی لومی که دارای زهکشی مناسبی هستند، برای رشد نهال بهترند. اگر نهال ها در گودال هایی با عمقی مناسب کاشته شوند، در نتیجه کمتر در معرض آفات و بیماری های گوناگون قرار می گیرند.
روش قلمه زنی نهال زردآلو قیسی و تاثیر آن بر باردهی نهال
کاشت نهال در نواحی بادخیز موجب آسیب زدن به آن خواهد شد، بنابراین بهترین کار این است که از اتصال قیم برای آن استفاده کنید، در این صورت میزان تلفات در حد چشمگیری کاهش خواهد یافت و رشد و توسعه درختان با نتیجه مطلوب تری روبرو خواهد شد.
جهت تکثیر نمودن زردآلو قیسی از کاشت دانه و پیوند زدن استفاده می شود. در روش پیوند زدن، سلول گیاهی نهال زردآلو قیسی با توجه به پایه منتخب آن صورت می گیرد. هم چنین می توانید یک شاخه یا قلمه را از درخت جدا سازید و به وسیله هورمون اکسین و خاک به ریشه گرفتن آن کمک کنید. برای پیوند زنی از قلمه ها استفاده کنید تا به نتیجه خوبی دست یابید.
آفات و بیماری های آسیب زننده به نهال زردآلو قیسی
بیماری هایی هم چون شته سبز، لارو، شانکر و غیره به جریان سیتو پلاسم این نهالآاسیب می زند و به تدریج به درختان دیگر هم سرایت می کنند. آفت های هم چون لارو از برگ و جوانه این درختان غذای مورد نیاز خود را دریافت می کند و موجب آسیب زدن به درخت می شود. بیماری هایی هم چون گال گیاهی موجب زخمی کردن درخت می شوند.
روش آبیاری نمودن نهال زردآلو قیسی
این نهال در برابر خشکی هوا، دارای حد تحمل متوسطی است. برای آبیاری نمودن این نهال، برخی از روش کرت بندی استفاده می کنند که به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود چون خسارت زیادی به نهال وارد می کند. اما روش آبیاری قطره ای برای این نهال مناسب است، چون موجب حفظ رطوبت موجود در خاک و دوام نهال را در برابر خشکی بیشتر خواهد شد. نهال زردآلو قیسی، به 7000 متر مکعب آب در سال نیاز دارد.
کود مناسب برای نهال زردآلو قیسی
بری کوددهی مناسب این نهال، باید از کود متعادل 10-10-10 استفاده کرد. کود های حاصل باید دارای مقادیری از نیتروژن، فسفر، پتاسیم، روی، مس و کلسیم باشند.
جهت اصلاح نمودن خاک های شور و آهکی، می توان از گوگرد استفاده نمود. در صورتی که خاک پای نهال نیاز به کوددهی داشت، بهتر است اقدام به این عملیات نمایید در غیر این صورت نه تنها نفعی در پی نخواهد داشت بلکه موجب آسیب زدن به نهال هم خواهد شد. به کمک یک کوددهی مناسب می توان به میوه هایی با کیفیت دست یافت.
سموم مناسب جهت سم پاشی نمودن نهال زردآلو قیسی
می توان از مخلوط دیازینون و کنفیدور استفاده کرد و نهال را از آفت هایی مانند لارو در امان نگه داشت. جهت از بین بردن بیماری های قارچی، نیز می توان از بردوفیکس استفاده کرد.
هرس نمودن نهال زردآلو قیسی
برای نهال زردآلو قیسی از هرس سبز استفاده می کنند. بهتر است در فصل تابستان هرس نمودن این درخت به شیوه ای اصولی و صحیح صورت بگیرد. جهت هرس نمودن، شاخه های آسیب دیده و زخمی را حذف می کنند، در نتیجه انرژی کمتری از درخت تلف می شود و درخت در برابر بیماری ها مصون می ماند. در هرس کردن باید جوانه ها نیز حذف شوند، چون هیچ میوه ای حاصل نمی کنند.
خرید نهال زردآلو قیسی
جهت خرید نهال زردآلو قیسی می توانید به دو روش اینترنتی و حضوری اقدام فرمایید. اما خرید اینترنتی دارای مزیت های بیشتری است؛ ازقبیل این گه دیگر اتلاف زمانی جهت خرید حضوری و حمل نهال را نخواهید داشت. شما می توانید جهت خرید نهال زردآلو قیسی، به وب سایت نهالستان بهمن آبادی مراجعه نمایید و نهالی تازه و شاداب را تهیه و خریداری نمایید. جهت دریافت مشاوره رایگان، با کارشناسان ما در وب سایت ارتباط برقرار نمایید.
قیمت نهال زردآلو قیسی
قیمت نهال زردآلو قیسی تحت تاثیر عوامل مختلفی متفاوت است و هرگز نمی توان قیمت ثابتی را برای آن لحاظ کرد. جهت استعلام دقیق قیمت و دریافت قیمت روزانه آن می توانید با کارشناسان ما در وب سایت نهالستان بهمن آبادی تماس بگیرد. کارشناسان ما در تمام ساعات شبانه روز پاسخ گوی سوالات شما عزیزان هستند.
بدون دیدگاه