درختچه کامکاوات و یا پرتقال زینتی دارای شرایط نگهداری چندان سخت و یا پیچیده ای نمی باشد، به همین خاطر در محیط منزل و یا گلدان قابلیت کشت دارد. این درختچه زینتی زیبا دارای میوه های کامکاوات نارنجی رنگی است که قبل خوردن می باشند. برای به بار نشستن این درختچه زینتی زیبا و رشد و نگهداری آن، باید به اصولی پایبند باشید که در ادامه خواندن این مقاله با آن آشنا خواهید شد.

شرایط نگهداری از درخت کامکاوات یا پرتقال زینتی

چون نگهداری از درختچه کامکاوات راحت است برای کاشت در محیط منازل و گلدان ها، دارای متقاضیان و طرفداران بسیاری است. این درخت دارای ظاهری بسیار جذاب و میوه های نارنجی رنگ و خوشمزه ای می باشد. برای به بار نشستن و ایجاد میوه های بیشتر باید به توصیه هایی عمل کنید هم چون:

آبیاری مناسب

آبیاری مناسب برای درختچه کامکاوات باید به صورت مرتب و مستمر انجام شود. در صورتی اقدام به آبیاری این درختچه زیبا نمایید که متوجه شوید خاک گلدان به قدر کافی خشک شده است؛ چرا که درختان مرکبات به طور کلی علاقه زیادی به ماندگاری آب در خاک ندارند و ممکن است که بر اثر خیسی و رطوبت بیش از حد خاک، برگ هایشان شروع به زرد شدن و ریزش می کنند. در نتیجه گیاه تلف شده و از بین خواهند رفت. بنابراین بررسی کنید که حتما تا عمق 5 سانتی متری خاک خشک شده باشد و بعد از کسب اطمینان جهت آبیاری آن اقدام نمایید.

نور مناسب

درختچه کامکاوات یا پرتقال زینتی نیازمند دریافت نور خورشید به صورت مستقیم است. اگر درخت کامکاوات بتواند به صورت مستقیم میزان نور مورد نیاز خود را دریافت کند، گل و میوه هایی زیبا تولید می کند. در صورتی که این میزان نور لازم را دریافت نکند، در نتیجه گل ها و میوه های کمتری را تولید خواهد کرد. باید در صبح ها گلدان را در معرض نور مستقیم خورشید و در بعد از ظهر ها هم در سایه آن را قرار دهید.

دمای مناسب

این درخت در طی تابستان باید به میزان لازم از نور خورشید بهره مند شود. میزان دمای مناسب برای درختچه کامکاوات در حدود 25 الی 38 درجه سانتی گراد است. در فصل زمستان شاید گیاه بتواند که دمای منفی 10 درجه سانتی گراد را تحمل کند، اما ممکن است بر اثر تداوم ماندن در این دما، برگ هایش شروع به ریزش کنند و تلف گردد. در مناطقی که دارای هوای گرم هستند، میوه های کامکاوات دارای اندازه های بزرگتر و طعم مطلوب تری خواهند بود. پس سعی کنید اگر در محیطی قرار دارید که دارای دمای کمتر از منفی 10 درجه سانتی گراد است، شرایط نگهداری و محافظت از این درختچه زیبا را فراهم نمایید.

میوه های کاکاوات

این درخت دارای میوه های لذیذ هم چون پرتقال است. در صورتی که بتوانید از آن به خوبی نگهداری کنید، میوهای زیادی را به ثمر می نشاند. اندازه این کامکاوات های زیبا و نارنجی رنگ، در حد یک زیتون درشت می باشند. شما می توانید از این میوه های شیرین و خوشمزه، مربا ها و مارمالاد های بی نظیری را درست کنید. مرباهای تولید شده از این کامکاوات بسیار خوشمزه و محبوب می باشند.

خاک مناسب برای کاشت

درخت کامکاوات برای رشد بهتر خود به خاکی دارای زهکشی مطلب نیاز دارد تا موجب خروج آب اضافی بعد از آبیاری گردد. در صورتی که قصد کاشت این درختچه زینتی زیبا در محیط باغچه را داشته باشید، باید از ترکیب خاک برگ و خاک باغچه استفاده کنید. برای کاشت در گلدان هم به خاکی از ترکیبات خاک باغچه، خاک برگ، شن یا کوکوپیت، پرلیت، خاک برگ یا پیت موس، پریت، ورمی کولایت نیاز دارید.

کوددهی مناسب

برای کود دادن به درختچه پرتقال زینتی باید از کود 10-10-10 استفاده کنید. به مدت یک با در هر هفته اقدام به کوددهی درخت نمایید. برای کوددهی در فصل بهار که آغاز رشد گیاه است اقدام کنید و تا انتهای فصل تابستان عملیات کوددهی را ادامه دهید. در فصل هایی هم چون پاییز و زمستان که گیاه در خواب می باشد دیگر نیازی به کوددهی آن وجود ندارد. اگر درخت در مکان مناسبی پرورش داده شود، هر 6 تا 7 هفته یک بار به آن کود 10-10-10 را بدهید کفایت می کند. در فصل تابستان اگر از لایه ی مالچ که حاوی مواد طبیعی هم چون خاک برگ می باشد بر روی خاک حومه درخت قرار دهید، موجب خنک ماندن ریشه ها تا عمق 5 سانتی متری خاک می شوید و به افزایش باروری و رشد آن کمک خواهید کرد.

کاشت کامکاوات

در صورتی که در منطقه ای زندگی می کنید که دارای شرایط مساعدی برای رشد این درخت می باشد و می خواهید چندین درخت کامکاوات را در حوالی هم بکارید بهتر است که در فواصل 2.4 الی 3.65 سانتی متری نسبت به یکدیگر کاشته شوند. بدین ترتیب ساقه ها دارای فضای کافی برای رشد خود می باشند. اگر قصد کاشت درخت کامکاوات در محیط گلدان را دارید، باید کامکاوات هایی که دارای قامت کوتاه تری هستند را انتخاب کنید و در گلدان بکارید ولی مراقب باشید که ریشه های کامکاوات درون گلدان در هم پیچیده نشوند، چرا که در روند رشدشان وقفه و اختلال ایجاد می شود.

برای کاشت چندین گیاه کامکاوات درون گلدان بهتر است که سایز های بزرگ تر گلدان را برای کاشت انتخاب نمایید. برای تعویض گلدان هم بهتر است که هر دو سال یک بار اقدام فرمایید. برای کاشت گیاه در گلدان، زهکشی و منافذ زیر آن را بررسی کنید تا از خروج آب اضافی از زیر گلدان مطمئن شوید. در صورت کاشت چندین گیاه در گلدان برای اینکه زهکشی آن را بهبود بخشید، می توانید از چند تکه سفال شکسته و یا قلوه سنگ های کوچک در آن استفاده کنید.

از طرفی با فرآیند سله شکنی می توانید به ورود و نفوذ هوا به ریشه های پیرامون گیاه کمک بسزایی نمایید. سله شکنی موجب نرم کردن خاک سطحی می شود که عملیات آن را توسط بیلچه و یا بیل انجام می دهند. عملیات سله شکنی هرگز نباید به صورت عمیق صورت گیرد، در غیر این صورت ممکن است که ریشه های گیاه دچار صدمه شوند. برای انجام این کار تا عمق 5 سانتی متری خاک بهترین عمق است.

هرس کردن

این درخت به هرس کردن نیازی ندارد، اما می توانید در فصل بهار که زمان برداشت میوهای درخت می باشد مقداری از درخت را هرس نمایید تا شاخه ها و برگ های آن بیش از حد انبوه و متراکم نشوند.

گلدهی و میوه دهی درخت کامکاوات

این درخت دارای گل های خوشبویی است که به حالت تکی و یا چهار تایی رشد می کنند. گل های کامکاوات نسبت به سایر مرکبات دیر تر می رویند. شروع گلدهی گیاه در فصل بهار تا اوایل تابستان می باشد. در اواخر فصل زمستان، میوه ها به بلوغ خود می رسند. اما این درخت در تمامی فصل های سال میوه می دهد.

طریقه برداشت میوه ها

برای برداشت میوه ها باید از قیچی تیز، مناسب و استریل استفاده کنید. هنگامی که رنگ میوه ها به نارنجی تغییر کرد و به قدر کافی نرم و آبدار شدند، یعنی زمان چیدن میوه ها می باشد. شما می توانید در همان زمان اقدام به خوردن میوهای درخت کنید و یا به میزان 2 روز در دمای اتاق و یا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید و بعد آن ها را مصرف نمایید.

همان طور که بیان کردیم هنگامی که رنگ میوه ها نارنجی و کمی تیره شدند، زمان برداشتشان رسیده است و قابل خوردن می باشند. سعی کنید به طریقه ای میوه ها را برداشت نمایید که میوه ها بدون هیچ گونه شاخ و برگی از درخت جدا شوند.

روش تکثیر درختچه کامکاوات

شما برای تکثیر درختچه کامکاوات می توانید از روش قلمه زنی استفاده کنید و با قیچی تیز باغبانی، قلمه های 10 الی 15 سانتی متری را از گیاه مادر جدا کنید و سپس آن ها را در هورمون ریشه زایی قرار دهید و در انتها در یک محیطی که دارای کمپوست و ماسه بادی است اقدام به کاشت قلمه ها می کنید. قلمه ها باید به مدت 2 ماه توسط مشمایی پوشانده شوند و در دمای 21 درجه سانتی گراد در محیطی که نور خورشید به آن نرسد قرار بگیرند، بعد از ریشه زدن مشما را برداشته و در یک محیط طبیعی قرار بگیرند.

روش تکثیر درختچه کامکاوات به روش پیوند زدن هم امکان پذیر است که باید در انتهای فصل زمستان و یا اوایل بهار اقدام نمایید. در ابتدا پیوندکی از گیاه را تهیه کنید و سپس در پایه، شکافی تی شکل ایجاد می کنید بعد پیوندک را در شکاف پایه قرار داده و به کمک نوار پیوندک را به پایه وصل می کنید و اجازه می دهید که پیوندک رشد کند.

خرید درختچه کامکاوات

برای خرید درختچه کامکاوات ما به شما نهالستان بهمن آبادی را پیشنهاد می کنیم. در نهالستان ما انواع نهال ها و درختچه های زینتی با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به فروش می روند. جهت خرید محصول و ثبت سفارش خود می توانید با شماره های کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید و خرید خود را به ثبت برسانید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *