در این مقاله می خواهیم به رایج ترین مشکلات و بیماری های نخل شامادورا و روش های مقابله با آن با شما صحبت کنیم. رایج ترین بیماری های این نخل محبوب و پر طرفدار، ایجاد لکه های قهوه ای بر روی نخل می باشد. برای دست یابی به اطلاعات کافی در زمینه مشکلات رایج نخل شامادورا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مشخصات نخل شامادورا

گیاه شامادورا که به نخل شامادورا نیز معروف است، شباهت زیای به نخل خرما دارد. نخلی بی نهایت زیبا و بسیار مقاوم است. این گیاه علاقه زیادی به سایه دارد، بنابراین برای خانه هایی که نور چندانی ندارند، زک گیاه خوب محسوب می شود. این نخل دارای برگ های تیره و باریکی است و ساقه های سبز رنگ روشنی دارد. این گیاه پر تحمل و مقاوم؛ در انواع مختلفی در دنیا وجود دارد که ارتفاع آن ها بین یک و نیم تا دو متر می تواند باشد و از ساقه های نازک و تاریکی برخوردارند.

به دلیل علاقه زیاد این گیاه به محیط های کم نور و عدم نیاز به مراقبت نه چندان زیاد، این گیاه برای محیط های آپارتمانی از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. به موجب استفاده از نخل شامادورا، می توانید به خوبی هوا را تصفیه نمایید.

فرق میان نخل شامادورا و اریکا

هر دو این گیاهان آپارتمانی در خانواده اریکاسه قرار می گیرند. از لحاظ ظاهری، شباهت زیادی به هم دارند. اما شیوه نگهداری و نوع نیاز آن ها با یکدیگر فرق می کند.

مشکلات و بیماری های نخل شامادورا

با وجود مقاوم بودن نخل شامادورا، اما باز هم نیاز به مراقبت و نگهداری دارد تا دچار بیماری و آفات نشود. این آفات و بیماری ها عبارتند از:

ایجاد لکه های قهوه ای بر روی نخل شامادورا: این یک بیماری رایج در نخل شامادورا است که به دلیل خشکی هوا و کم آبی رخ می دهد. در صورتی که دمای محیط بالا باشد، ممکن است لکه های قهوه ای بر روی برگ های گیاه ظاهر گردد. یکی دیگر از علل پیدایش لکه های قهوه ای بر روی برگ های شامادورا، آبیاری بیش از حد و نبودن یک زهکشی مناسب در گلدان آن می باشد.

بنابراین باید به میزان آبیاری و رطوبت محیط دقت نمایید تا بتوانید علت بروز این مشکل را بررسی کنید. در صورتی که آبیاری درست و به جا باشد، باید عامل دیگری هم چون دمای محیط و زهکشی گلدان را چک کنید، چون در صورتی که زهکشی گلدان درست انجام نگیرد، ریشه ها پوسیده و گیاه تلف می شود. در اثر قارچ زدگی گیاه هم امکان دارد که لکه های قهوه ای و سفید بر روی برگ های آن ظاهر گردند.

 

زرد شدن برگ های شامادورا: این مشکل نیز در مورد نخل شامادورا رایج می باشد. علت زرد شدن برگ های این نخل و ریزش آن ها، به دلیل آبیاری بی اندازه و غرقابی شدن گیاه می باشد. با این کار ریشه های گیاه شروع به پوسیدگی می کنند، بنابراین باید در میزان آبیاری نخل شامادورا دقت کافی به خرج دهید.

اگر آبیاری بیش از حد انجام گیرد، یا گیاه سرد و گم شود و دچار تغییرات ناگهانی دما و یا دریافت نور کم گردد، برگ های آن شروع به زرد شدن می کنند. در صورتی که گیاه مواد غذایی کافی دریافت نکند، هم ممکن است که برگ های آن با گذر زمان زرد شوند.

اغلب برگ های قدیمی و پیر بیشتر دچار زردی می شوند. بهتر است برای مغذی نمودن خاک از انواع کود های مناسب این گیاه استفاده نمایید. هم چنین از نگهداری گیاه در مناطق تاریک نیز تا حد زیاد خودداری کنید.

مشاهده تار عنکبوت در پشت برگ ها: یکی از مشکلات و بیماری های رایج این گیاه، وجود تار های عنکبوت در میان برگ های آن می باشد. وجود تار عنکبوت می تواند به علت وجود کنه ها باشد. با بررسی گیاه برای برطرف کردن کنه ها، می توانید از سموم مناسب استفاده کنید. با مرطوب نگه داشتن گیاه و محیط پیرامون آن هم می توانید از بروز این مشکل اجتناب کنید.

قهوه ای شدن نوگ برگ ها: برای این گیاه باید از روش آبیاری منظمی استفاده کنید. در صورتی که آبیاری به صورت منظم رخ ندهد، نوک برگ های شامادورا شروع به سوختن و قهوه ای شدن می کنند. در این حالت گیاه دچار کمبود کلسیم و پتاسیم شده است.

در هر بار که می خواهید گیاه را آبیاری کنید از آب جوشیده استفاده کنید. در مواقعی که هوا گرم و خشک می شود هم این شکل رخ می دهد. برای این گیاه نور غیر مستقیم نیاز است و بر اثر تابش نور خورشید به صورت مستقیم و فراوان، برگ های گیاه شروع به سوختن کرده و نوک آن ها قهوه ای می شود.

شفافیت و روشن شدن برگ ها: یکی از مشکلات عمده نخل شامادورا؛ روشن شدن بیش از حد برگ های آن می باشد. این نخل به نور کافی و مواد غذایی کافی نیاز دارد. این مشکل در هنگامی که نور خورشید زیادی دریافت کند، با کمبود مواد غذایی در خاک و عدم دریافت مواد غذایی توسط برگ ها دچار می شود و برگ ها بیش از حد روشن خواهند شد. برای اجتناب از بروز چنین مشکلی، باید گیاه را در محیطی با نور مناسب قرار دهید تا مواد غذایی مورد نیاز خود را در حد کافی دریافت کند.

وجود دانه های ریز سیاه بر روی ساقه: این دانه های ریز نشانه آفت و قارچ می باشند. ولی همواره آفت ها باعث بروز این دانه ها نمی شوند. اگر مشاهده کردید که دانه ها در حال بزرگ شدن و گسترش هستند، باید از آفت کش یا قارچ کش های مناسبی استفاده نمایید. روش استفاده از آفت کش بدین منوال است که قاشق کوچکی از آن را با یک لیتر آب ترکیب می کنید و در هنگام آبیاری در اختیار گیاه قرار می دهید. این روال تا یک هفته باید ادامه داشته باشد.

برگ ندادن گیاه شامادورا: در صورت تعویض گلدان نخل شامادورا، ممکن است که ریشه ها در معرض آسیب قرار بگیرند، بنابراین در هنگام تعویض خاک و گلدان گیاه، حواستان به ریشه های آن باشد. اگر خاک ضعیف و عاری از مواد غذایی باشد، این مشکل رخ می دهد. در برخی مواقع گلدان دارای سایز مناسبی نیست، بنابراین باید با توجه سن و نیاز گیاه، یک گلدان با سایز مناسب تهیه کنید. اگر گلدان بیش از حد بزرگ یا کوچک باشد، برگ های جدید در روند رشد خود دچار اختلال خواهند شد.

باز نشدن برگ ها: در هنگامی که برگ های گیاه به صورت لوله ای شده و باز نمی شوند، باید گیاه را به گلدان بزرگ تری انتقال دهید. به این خاطر که جای گیاه کوچک بوده و نمی تواند مواد غذایی کافی که نیاز دارد را از آن خاک دریافت کند. هم چنین باید به میزان نور دریافتی گیاه هم دقت کنید تا ببینید به گیاه در حد کافی نور می رسد یا خیر؟

خشک شدن برگ ها: در صورتی که آبیاری گیاه منظم نباشد و یا به آن در حد کافی آب ندهید، برگ ها شروع به خشک شدن می کنند. چون نخل شامادورا به رطوبت علاقه زیادی دارد، بنابراین باید به روشی رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین نمایید. برای این موضوع می توانید از روش هایی هم چون غبار پاشی، جزیره ای و یا دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید. در این حالت با آبیاری به صورت صحیح، گیاه مجددا شادابی و نشاط خود را باز می یابد.

چسبناک شدن برگ ها: این مشکل به دلیل وجود عسلک رخ می دهد. در صورتی که گیاه دچار آفت زدگی و قارچ شود، برگ های آن چسبنده خواهند شد.

ایجاد زخم های سفید بر روی برگ ها: در فصل های که هوا گرم است، زخم های سفید به دلیل شپشک آردی ایجاد می شوند. اگر زیاد گیاه آفت زدگی شده باشد، از محلول آب و مایع ظرفشویی استفاده کنید. با اسپری نمودن آن بر روی برگ ها و سپس پاک کردن آن به وسیله یک دستمال یا پنبه، این آفت ها را از بین ببرید. در صورتی که آفات بیش از حد بودند، باید از سموم مناسبی استفاده کنید.

درمان مشکلات و بیماری های رایج نخل شامادورا

در برخی مواقع به رغم تمامی تلاش هایی که برای درمان آفات و بیماری های این نخل زیبای آپارتمانی می کنید، نمی توانید مشکلات آن را برطرف کنید یا در این زمینه دارای آگاهی و علم کافی نمی باشید. نهالستان بهمن آبادی با دارا بودن کارشناسانی متخصص و با تجربه، به خوبی شما را در راه مقابله با چنین مشکلاتی راهنمایی خواهند کرد. با شماره های کارشناسان ما در وب سایت نهالستان بهمن آبادی تماس حاصل فرمایید و از مشاوره های تخصصی ایشان بهره مند گردید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *