شمشاد طلایی

شمشاد طلایی


شمشاد طلایی

دوستان عزیز سلام در این مقاله قصد دارم شما را با شمشادی زیبا با نام “شمشاد طلایی”آَنا کنم. تا آخر این مقاله با من همراه باشید.  شمشاد طلایی گونه ای است از شمشادیان بسیر زیبا  شمشاد ها به طور کلی به چند نوع تقسیم میشوند و هم اکنون تعدادی از گونه های آن در ایران قابل پیدا کردن و خریداری است.

شمشاد

شمشاد طلایی

شمشاد ترون

این شمشاد از زیباترین شمشاد ها و ارزان ترین آن است. پیدایش و خرید آن بسیار آسان بوده و همیشه سبز است. از لحاظ ظاهری برگ های چرم دارد و رشد به شدت بالایی دارد.

این شمشاد را میتوانید به عنوان حصار و دیوار در جاهای مختلفی که نیاز دارید و حتی برای زینت بخشی و حصاری دیوار های باغ بکارید. ازتفاع این نهال میتواند تا سه متر نیز برسد و کاشت آن بسیار آسان است.نیاز آبی  آن به این صورت است که باید دو بار در هفته آبیاری آن انجام شود و از لحاظ نوری نیز نور خوردن های مناسب چندساعت در روز موجب میشود که نهال ها هر چه شاداب تر بوده و بهتر رشد کنند.

نیاز به کوددهی در سال اول ندارد ولی بعد ها میتوانید مقداری کود شیمیایی یا کود حیوانی گاوی پوسیده به آن اضافه کنید.

ترون شمشاد

مدل مارپیچ ترون

 

شمشاد طلایی

گیاهی است از خانواده شمشاد ها که به دلیل رنگ زرد برگ های آن با این نام خوانده میشود شمشاد طلایی نیز همیشه سبز است البته منظور از این مطلب در مورد شمشاد طلایی  آن  است که در همه فصل ها رنگ خود را حفظ میکند و زرد باقی می ماند.  این نوع شمشاد بسیار شیک می باشد و در بسیاری از باغ و ویلا های لاکچری از ان استفاده میشود.

از انواع ابلق شمشاد هاست ازخانوادهcelastraceaeکه کاربرد آن برای پرچین،حاشیه باغ ها،جداکننده فضای سبز،کاشت توده ای میباشد.از یاد آن با بذر می باشدولی بهترین روش قلمه نیمه خشبی در ماه های آخربهار یا پاییز وقلمه انتهای که قلمه ها حتما باید از شاخه های ابلق انتخاب شوند.

شمشاد سبز

شمشاد سبز  کاملا شبیه شمشاد  طلایی است و از لحاظ جنس نیز یکی است. تنها تفاوت آشکار آن را میتوان به رنگ برگ ها نسبت داد که سبز هستند. راستی شمشاد های طلایی در سایه به رنگ سبز در می آیند ولی شمشاد سبز در هر صورت سبز باقی میماند.

 

شمشاد نعنایی

از دیگر خانواده شمشادیان است. برگ های ریز تری نسبت به شمشاد های طلایی و سبز دارد و بسیار زیباست. نسبت به شمشاد طلایی و سبز اندکی گران تر است و دلیل آن خاص بودن و تا حدودی کمیابی آن است.

این گیاه می تواندتا ارتفاع زیاد رشد کنندولی غالبا آنها به صورت پرچین یاقیچی خورده در حاشیه ی باغچه ها یا جداکننده فضاهای مختلف دیده می شوند.شمشادها گیاهانی پایا و پردوام اما کند رشد پس از5سال به ارتفاع1متر می رسند.برگ هردو نوع شمشاد فوق الذکر کوچک است.

شمشاد برگ نعنای دارای برگ های تیره و پرنقطه،اماژاپنی سبز براق و ملایم و گردتر می باشد.گلهای شمشاد هابسیارکوچک و اندکی معطرند، به همین دلیل به شدت جاذب زنبورها هستند.بوته شمشاد را غالباً  ابتدا در درون ظرف و گلدان پرورش میدهند.شمشاد نعنایی مناطق سردتر را ترجیح میدهد اما شمشاد ژاپنی،با اینکه سردی را تحمل میکند مناطق معتدل را بیشتر دوست دارد درختجه های شمشاد برای جاهای خیلی گرم مناسب نیستند.شمشاد نعنایی بومی آذربایجان ، گرجستان ،روسیه و ترکیه میباشد و درختجه ای همیشه سبز یا درختانی با جسته کوچک میباشد.

 

شمشاد ژاپنیکا

ژاپنیکا درختیچه ای زینتی است بسیار زیبا با برگ های سبز که در بسیاری از کشور های جهان به خاطر هرس پذیری بالا مقاومت و زیبایی خاص تر از هر نوع شمشادی شناخته میشود. این شمشاد را به ندرت در جایی می بینید و از انواع شمشاد های گران است.  در ادامه با من همراه باشید تا با برخی از ویژگی های این درختچه و نیز نحوه مراقبت با آن به خوبی آشنا شویم. خرید شمشاد 

خرید ژاپنیکا

خرید ژاپنیکا

معرفی ویژگی های شمشاد ژاپنیکا

 

درختچه های همیشه سبز شمشاد ژاپنیکا ،مقاوم در برابر آفات شکل پذیر و مقاوم در برابر آفتاب و سایه هستند. این درختان  یکی از محبوب ترین گیاهان مورد استفاده در محوطه سازی هستند. آنها رشدکندی داردند   که باعث میشود  به خوبی به هر منطقه در باغ شما به خوبی رشد کنند. آنها همچنین گزینه های عالی برای ظروف هستند یعنی قابلیت عالی برای کاشته شدن در گلدان ها را دارندو طیف وسیعی از انواع خاک را تحمل می کنند. Buxus نام سرده این گیاه است که نزدیک به هفتاد گونه از خانواده Buxaceae دارد. با این حال، Buxus sempervirens (همیشه سبز) نوع رایجی است که در باغ های سراسر ایالات متحده یافت می شود. در محاوره هم به عنوان شمشاد آمریکایی و هم اروپایی شناخته می شود.

 

 

آفات و بیماری های شمشاد

 

شمشاد ها به بیماری ها بخصوص سفیدک سطحی بسیار حساس اند که به محض مشاهده بیماری  و یا آثار بریدگی رنگ در برگ ها،سر شاخه ها ویا شاخه بیمار را سریعا تا جایی که به نظر میرسد بیمار است قطع کنیم.

شپشک آردآلود

بعلت وجود قارچ به اسم Oidia میباشد که اسپرم های خود را روی برگ پخش میکند و به مرور گیاه را تا پایین زرد میکند.برای مبارزه باید ابتدا با قیچی برگ های آلوده را هرس کرد وسپس در طول ماه سه مرتبه با سم سفیدک یا پنکونازول گیاه را سم پاشی کنید.شمشاد طلایی نسبت به شمشاد پرتغالی به سفید سطحی مقاوم تر است.

قارچ فیتوفترا یا بلایت شمشاد

باعث خشک شدن برگ های شمشاد شده و تا پایین آن را خشک میکند بخاطر حضور این قارچ در خاک و آمدن آن روی برگ ها بخاطر پاشش آب میباشد تنها راه حل آنهرس شاخه های خشک و سم پاشی با قارچ کش های سیستمیک میباشد.

آنتراک نوز شمشاد

نوعی قارچ میباشد که شامل نقاط دایره ای سوخته با مرکزی خاکستری میباشد راه حل آن هم هرس و سوزانده برگ ها و ضد عفونی با قارچ های پایه مسی.

گال شمشاد

بصورت غده ی بزرگ روی شاخه و برگ ها خود را نشان میدهد و تنها درمان آن پیشگیری است یعنی با قیچی ضد عفونی شده گیاه را هرس کنیم یا با خمیر بوردوفیکس هم میتوان تا حدودی از مرگ آن جلوگیری کرد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *