علت خشک شدن ناگهانی درخت بادام
این میوه بخاطر قابلیت کاشت دیمی و حتی کاشته شدن در مناطقی با خاک شور و نیز زمین هایی که خیلی مرعوب نیستند طرفداران بی شماری دارد. البته فراهم کردن شرایط بهتر یعنی خاک خوب و آب دهی بیشتر باعث رشد هرچه نهال هایی مرغوب تر میگردد. در ادامه با هم همراه باشیم تا نکاتی مهم راجع به حشک شدن ناگهانی درخت بادام بیاموزیم.
گیاهشناسی نهال بادام
درخت بادام از جمله درختانی است که مغز بسیار مقویی دارد و از جلمه درختان خزان کننده می باشد. گونه های وحشی ان به صورت درختچه می باشد. ارتفاع درخت بادام بین 6 الی 8 متر می باشد. اما در شرایط دیمی درخختان به ندرت به این ارتفاع می رسند. این درخت در شرایط اب و هوای مدیترانه ای و در تابستان های گرم و خشک و زمستان ملایم به خوبی رشد می کند.
برگ های درخت بادام 3 الی 5 اینچ طول داشته و حاشیه های ان دندانه دار هستند و دمبرگ های 5/2 سانتی متری دارند. گل های این درخت سفید مایل به صورتی هستند. و 3 الی 5 سانتی متر قطر دارند و 5 گلبرگ دارند. این گل ها اوایل بهار نمایان می شوند.
درخت بادام دارای خود ناسازگاری است به همین علت باید از درخت گرده دهنده به نسبت 1 به 1 یا 2 به 1 برای ان استفاده نمود. اگر درخت گرده زا تلخ باشد میوه های روی درخت مغز شیرین تلخ خواهد شد. به همین علت انتخاب درخت مناسب یکی از مهم ترین نکات برای کشت درخت بادام می باشد. از انجا که میوه های درخت بادام تلخ می باشد نیاز به تنک شدن ندارد. هرس این درخت به روش فرمی جامی انجام شده و بهتر است شاخه هایی که جوانه یکساله روی ان قرار دارد با نگهداری جوانه ها بقیه شاخه ها را هرس کرد.گرده گل بادام چسبناک بوده و توسط زنبورها جابه جا نمی شود. درخت بادام برای رساندن میوه خود به 6 الی 8 ماه فصل رشد نیاز دارد. در فصل تابستان ارقام ان به 6 الی 8 ماه فصل رشد نیاز دارند. در فصل تابستان نیز هوای گرم و خشک و حداکثر دما 45 درجه و حداقل دما به 25- درجه نیاز دارد.
ریشه های ضعیف نهال بادام
ریشه های نامقاوم و ضعیف بادام یکی از دلایلی که موجب میشود ریشه های نهال های شما ضعیف باشند،عدم رسیدگی از همان سال اول است.گرچه این نهال مقاوم است و حتی میتوان در شرایط کم آب زندگی کند ولی در سال اول باید استقرار و اثبات ریشه در خاک انجام شود.این یعنی اینکه باید در سال اول ۱ الی ۲ بار به نهال های خود آب دهی کنید تا بتوانند بهتر در خاک نفوذ کنند. تغذیه خوب و رسیدگی از طریق خاک بهتر و کود هم موجب ریشه زایی هر چه بیشتر آن در سال اول میشود. پس به یاد داشته باشید از مراقبت های سال اول قافل نشوید. از اولین علائم خشک شدن درخت بادام زرد شدن برگ های آن است.
رطوبت بیش از حد نهال بادام
خاک های فقیر
خاک های خیلی فقیر هانطور که در قسمت پیش تر گفته شد،خاک های خیلی فقیر و آب ناکافی موجب خشک شدن نهال ها میشود. اگر خاک ترکیب خیلی بدی داشته باشد یعنی زهکشی بد داشته باشد آب درون خاک مانده و باعث پوسیدگی میشود از طرفی زهکشی شدید باعث میشود هیچ آبی برای گیاه باقی نماند. سعی کنید حتی اگر خاک خوبی ندارید کمی تلاش برای ایجاد شرایط بهتر فراهم کنید. این لازمه سود بیشتر برای شما خواهد بود.
بیماری قارچی نهال بادام
بیماری قارچ ریشه بادام ممکن است لکه هایی سفید روی تنه و ریشه و قسمت های مختلف گیاه ظاهر شوند،این بیماری به تدریج تکثیر پیدا کرده برگ ها را زرد و آنها را خشک میکند. آبدهی بیش از اندازه سرعت رشد این بیماری را بیشتر میکند. the best almonds in the world
بیماری قارچ فیتوفترا بادام
- پوسیدگی طوقه
- خشکیدگی سریع گیاه
گیاهان آلوده پژمرده میشوند و سریعا میمیرند، با کنار زدن خاک کنار طوقه، پوسیدگی طوقه خیار درست در زیر محل طوقه مشاهده میشود. پوسیدگی میوه به طور معمول در قسمت زیرین میوه که در تماس با خاک است شروع میشود. در این حالت روی میوه آلوده، اسپورهای سفید رنگی مانند پودر شکر شکل میگیرد و در آب و هوای مرطوب و دمای بالا شدت آن بیشتر است.
بیماری گال نهال بادام
یکی دیگر از بیماری هایی که موجب خشکی نهال های بادام میشود،وجود گال است. گال ها نیز مانند قارچ ها برگ ها را خشک و زرد کرده و در صورت درمان نشد گیاه را به طور کلی از بین برده و میکشند.
این بیماری به شدت مرگبار بوده و به وسیله برخی باکتری ها انجام میشود. این بیماری که نوعی سرطان گیاهی نیز به شمار میرود،نهال ها را به کلی ریشه کن میکند.
بیماری شانکر بادام
بیماری شانکر یکی دیگر از مواردی است که ممکن است نهال های بادام را با خود درگیر کند. این بیماری با نام انگلیسی “Pseudomonas syringae pv. morsprunorum” نیز شناخته میشود. و عمدتا در درختان بادام وجود دارد. این بیماری از طریق زخم های روی درخت یا سورخ و بریدگی ها وارد میشود.التهاب و سیاهی در برگ ها از عواملی است که در اثر این بیماری روی گیاهان دیده میشود.
برخی علائم بیماری بیماری شانکر باکتریایی بادام
- تولید صمغ روی شاخه، تنه و گاهی میوههای نهال های بادام
- از بین رفتن و خشکی جوانه ها قبل از شکوفه دادن
- ایجاد تعدادی رگه زیر پوسته درختان که به رنگ قهوه ای دیده میشود.
- لکه های ایجاد شده در این نهال ممکنن است تبدیل به لکه های سوراخی شوند.
- مهمترین علامت شانکر باکتریایی به صورت شانکر و تولید انگم (صمغ) روی شاخه، تنه و گاه میوه های آلوده هست.
- از نشانه های این بیماری ضعیف شدن و تیره شدن شاخه ها ایجاد لکهخ های قهوه ای ریز روی شاخه ها و برگ ها و خروج صمغ است.
از کجا نهال بادام مطمعن خریداری کنیم؟
شما میتوانید انواع نهال بادام را از نهالستان بهمن ابادی با قیمت بسیار خوب به هر تعداد خرید کنید.
بدون دیدگاه