علت خشک شدن و پژمردگی درخت گیلاس

علت خشک شدن و پژمردگی درخت گیلاس


علت خشک شدن و پژمردگی درخت گیلاس

دوستان عزیز سلام. در این مقاله قرار است با هم بیاموزیم که “علت خشک شدن و پژمردگی درخت گیلاس ” چیست و چه کارهایی برای جلوگیری از این موضوع میتوانیم انجام دهیم؟

یکی از محبوب ترین نهال های موجود در بازار که نه تنها میوه آن که بلکه نهال آن نیز بسیار پر فروش است،نهال گیلاس است. نهال گیلاس از دسته ارقامی است که در کنار خوشمزگی نهال،ظاهر نهال ها و برگ های خیلی زیبا و تنه صاف و یکدستی نیز دارند که موجب میشود حتی برای کاشت زینتی نیز دسته ای از افراد از آن استفاده کنند. نهال گیلاس رشد خوبی دارند و خیلی زود و سریع قد میکشد و نیز از انعطاف بالایی برخوردار است که باعث میشود هرس و نیز برداشت میوه های آن از شاخه راحت انجام شود.و ترس از شکسته شدن ان خیلی وجود نداشته باشد.

خزید نهال گیلاس گزیلا پایه رویشی +قیمت

خزید نهال گیلاس گزیلا پایه رویشی +قیمت

یکی از مشکلاتی که باغداران گیلاس با آن دست و پنجه نرم میکنند کماکان مشکل خشکی درختان گیلاس است. در این مقاله میخواهیم بدانیم چه عواملی باع میشود تا چنین نهال مقاومی با خشکی مواجه شود و دلیل آن چیست؟

چرا نهال های گیلاس خشک میشوند؟

یکی از دلایل خشکی نهال های گیلاس  وجود آفت پنهانی یا آشکار قبل از خرید است. شاید نهال خود را از جایی نا معتبر خریداری کرده اید و وجود آفات از قبل باعث شده نهال های شما به این روز بیفتند و بیماری انها پیش روی کرده است.

خاک بیمار

خاک بیمار

خاک بیمار

یکی دیگر از دلایل خشک شدن نهال های گیلاس شما برمیگردد به خاک شما،در صورتی که خاک یا زمین و یا درختان شما آلوده به آفت هستند نهال های جدید جوان نیز ممکن است به این آفات و باکتری ها مبتلا شوند و از بین روند از طرفی ممکن است در خاک شما کرم وجود داشته باشد. از این رو قبل از احداث باع گیلاس خاک خود را از لحاظ آفات و بیماری بررسی کنید.

خاک فقیر

خاک های فقیر یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود درختان گیلاس شما بارهایی نا مزغوب دهد و یا بعد از کاشت خشک شوند،این است که ممکن است خاک شما از لحاظ تغذیه ای فقیر باشد. ممکن است این خاک شور باشد و یا مقدار آهک و اسید آن از حد لازم فراتر باشد‌. کاشت نهال های گیلاس در خاک اسیدی و نیز شور توصیه میشود.

خاک فقیر

خاک فقیر

کم آبی نهال گیلاس

کم آبی نهال گیلاس از دلایل دیگر خشک شدن نهال های شما کم آبی درختان می باشد. در صورتی که مقدار این آبیاری کمتر از حد لازم باشد گیاهان شما با خشکی مواجه خواهند شد. نهال گیلاس به کم آبی حساس است و در صورت عدم رسیدگی خشک میشوند.توصیه میشود دو بار در هفته یا یک بار در هفته به خصوص در سال اول نیاز آبی آن را به خوبی فراهم کنید. تا ریشه ها به خوبی در خاک تثبیت شوند .

هرس سنگین نهال گیلاس

هرس سنگین نهال های گیلاس درختان گیلاس از ارقام میوه هایی هستند که نیاز به هرس زیادی ندارند و خود معمولا مرتب هستند .توصیه میشوند تنها در صورتی که با نهال های خشک و آفت زده برخورد کرده اید ان قسمت را برش دهید و در غیر اینصورت کاری به ان نداشته باشید.

سم پاشی نهال گیلاس با غلظت بالا سم

۲
سم پاشی با غلظت بالا سم در صورتی که از سم های خیلی سنگین و قوی برای درختان استفاده کنید ممکن است شوک شدیدی به درختان و مخصوصا نهال های جوان وارد کنید که باعث میشود برگ ها سریعا ریزش پیدا کرده و درخت رو به خشکی رود ولی اگر به این حادثه دچار شدید آبیاری به درختان خود را افزایش دهید. و نیز از کودهای هیومیک اسید و کود با ازت بالا استفاده کنید.این کار ها موجب خواهد شد نهال های شما دوباره جان بگیرند.

کرم سفید ریشه نهال گیلاس

کرم سفید ریشه کرم سفسد ریشه یکی دیگر از عوامل از بین رفتن درختان میوه و نیز گیلاس است. تعداد محدودی از این کرم ها نیاز است تا یک درخت بالغ را از پا در بیاورد. از این رو با سم پاشی های مناسب از حمله این کرم ها جلوگیری و یا آنها را به کلی نابود کنید. بیل زدن های زمستانه کنار درخت خانه انها را خراب کرده و میکشد.از طرفی چیودن علف های هرز کنار رخت نیز روشی فوقالعاده برای عدم تکثیر ان هاست. استفاده از آب یخ زمستانه و نیز استفاده از گوگرد برای از بین بردن آنها توصیه میشود.

پوسیدگی سفید ریشه

پوسیدگی سفید ریشه این بیماری نوعی قارچ است که به درخت گیلاس حمله کرده بسیار خطرناک است. این قارچ به میوه های دانه دار و هسته دار حمله ور میشود و در اثر آن ریشه ها به رنگ تیره قهوه ای در می آیند.سپس رشد درختان متوقف شده میوه ها ریز و بی کیفیت و ریزش برگ و میوه انجام میشود.بعد از مدت کوتاهی درخت از بین رفته و در صورت عدم درمان میمیرد و خشک میشود. سموم اکسی کلر مس و ایپردیون و توپسین ان برای مبارزه با آن پیشنهاد میشود.

شانکر درختان گیلاس

شانکر نوعی بیماری باکتریایی خطرناک دیگر است که در صورت درمان درخت را به بدترین شکل در اورده و میکشد. این بیماری از طریق زخم های درخت و نیز بریدگی ها وارد آن شده در ان تکثیر شده و به تدریج باعث میشود ترشحاتی از درخت خارج گردد.در صورتی که این بیماری را کنترل نکنید برگ ها پژمرده و بعد از مدتی درخت میمیرد.بارندگی های بهاره و رطوبت به تکثیر این باکتری کمک کرده و در همه جا آن را پخش میکند. برای مبارزه با این بیماری از سموم  اکسی کلر مس و محلول بردو استفاده کنید.

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *