مراحل گام به گام پیوند پسته (زمان مناسب پیوند)
مراحل گام به گام پیوند پسته (زمان مناسب پیوند) : پیوند درخت پسته یکی از مهم ترین موضوعات در زمینه پرورش پسته می باشد زیرا تاثیر اصلی را روی باردهی درخت پسته و کیفیت محصولات و سلامت درخت پسته خواهد داشت و بنابراین باید در این مورد نهایت دقت و توجه را داشته باشید . اگر در زمینه انتخاب پیوند و نوع آن خطا کنید خسارات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت . درخت پسته 7 سال پس از کاشت باردهی اقتصادی خود را آغاز میکند و با توجه به این زمان طولانی جای هیچ ریسکی در زمینه پیوند درخت پسته وجود نخواهد داشت . در این مقاله میخواهیم توضیحاتی را در باره نحوه پیوند درخت پسته و انواع روش های پیوند به شما عزیزان ارائه دهیم . عمل پیوند حتما باید توسط افراد خبره و کاربلد انجام شود تا در آینده مشکلی پیش نیاید.
خرید نهال پسته و قیمت نهال پسته
پیوند چیست ؟
پیوند زدن یعنی برش دادن قسمتی از یک گیاه که به آن پیوندک می گویند و قرار دادن آن قسمت برش داده شده روی ساقه یا شاخه گیاهی دیگر بطوری که این دو قسمت با هم جفت شده و متحد شوند.
انواع روش های پیوند زدن
روش اسکنه ای
در پیوند اسکنه ای که به آن پیوند نهالی نیز می گویند یک اسکنه را از قسمت های فوقانی یا به عبارتی برگ های جوان به تنه نهال پسته پیوند می زنند. از روش اسکنه برای تولید نهال های پسته ای که دارای ویژگی های خاص هستند استفاده می شود .
برای انجام پیوند اسکنه ابتدا نهال پسته را تهیه کرده و آماده کنید یعنی بخش های بالایی نهال که شامل ورق ها و شاخه ها است را خالی کنید . تنها بخشی از شاخه اصلی در نهال باقی می ماند که از آن برای پایه ای برای متصل کردن اسکنه استفاده میکنند . برای آماده سازی اسکنه ها درختان پسته ای که به ویژگی های موردنظر شما نزدیک است را انتخاب کرده و از درخت جدا کنید و حتما حواستان باشد که اسکنه ها سالم باشند و علائم بیماری یا آفت روی آنها نباشد . حال باید روی تنه نهال پسته یک برش ایجاد کنید و اسکنه را داخل این برش قرار دهید و برای آنکه اسکنه در جای خود محکم شود می توانید از بسته بندی ، چسباندن و یا مواد پیوندی مناسب استفاده کنید . مکان پیوند را حتما باید پوشش دهید تا محافظت شود و قابلیت رشد و اتصال بهتری داشته باشد . بعد از پیوند نهال سعی کنید نهال را بطور منظم آبیاری کنید و از تنش های محیطی آن را دور کنید.
پیوند شکمی
ابتدا جوانه ها را آماده کنید و جوانه های تازه را از درختان پسته ای انتخاب کنید که بدون هیچ بیماری یا اختلال باشند و در هنگام برش در یک ظرف آب سرد قرار دهید تا در زمان جوانه زدن خنک نگه داشته بشوند. در ادامه برای انجام پیوند از تکنیک رایج T استفاده کنید. در این روش برش را بر روی جوانه برای پیوند ایجاد کنید . بعد از آن از بالای T یک برش دیگر ایجاد کنید و به سمت پایین تا حدود 2 الی 3 سانتی متر ایجاد کنید. می توانید پوستی را که در محل اتصال برش ها است را چرخش تیغه چاقو بلند کنید . سپس تکه ای از سرشاخه را برداشته و ان را حدود 2 میلی متر از پوست از هر انتهای برش خراش دهید و آن را برای حفظ تمیزی و رطوبت درون یک ظرف آب سرد قرار دهید . سپس ریشه نهال را محکم گرفته و پیوند را با دقت بالا در بین پوست و چوب قرار دهید سپس جوانه را به طرف ریشه های نهال فشار دهید تا فاصله یک سانتی متری در زیر پایه پوستش کشیده بشود.سپس محل پیوند را با نوار های لاستیکی مخصوص پیوند برش بزنید . در انتها نیز همه ی شاخ و برگ های زیر پیوند را قطع کنید.
پیوند لوله ای
از روش پیوند لوله ای نیز می توانید برای پیوند نهال پسته استفاده کنید . در ابتدای کار نهال پسته و نهال مادر را آماده کنید . شاخه ای که میخواهید استفاده کنید را به دقت ببرید و در یک محل مرطوب قرار دهید . سپس روی شاخه نهال پسته و نهال مادر برشی عمودی به طول 10 سانتی متر ایجاد کنید اندازه برش باید با قطر شاخه ها تناسب داشته باشد تا لوله ها بتوانند به راحتی به همدیگر متصل شوند. حال باید آن لوله ای را که از نهال مادر بریده اید به شاخه نهال پسته مورد نظر وصل کنید .این کار را با ابزار مخصوص مانند قلم آتش و سیم پیوند انجام می دهند .
درخت پسته خواستگاهش مناطق معتدل و گرم می باشد. این درخت در مناطق سردسیر به خوبی رشد نمی کند و در برابر سرماهای شدید دوام نمی آورد.درخت پسته ارتفاع زیادی نمی گیرد اما در عوض ریشه های آن به طور عمیق در زمین رشد می کنند و به همین علت خاک نفوذ پذیری را نیاز دارد.باردهی درخت پسته چندسال پس از کاشت آغاز می شود.
خاک مناسب رشد نهال پسته خاکی است که pH آن خنثی باشد و به قدری نفوذ پذیر باشد که درخت پسته بتواند در آن ریشه کند. پسته در مورد خاک خیلی سخت گیر نیست.
آبیاری مناسب نهال پسته به صورت هر روزه انجام نمی شود. پسته نیاز آبیاری کمی دارد بنابراین در مناطق بیابانی و گرمسیری توانایی رشد دارد. در ماه هایی که بارندگی کمتر است لازم به آبیاری زیادی نیست.برای آبیاری پسته معمولا یک هفته در میان کافی است.
برای کاشت نهال پسته یا درخت پسته فاصله مناسب را رعایت کرده تا هنگامی که رشد کرد و بزرگتر شد فضای کافی برای رشد را داشته باشد. به طور معمول فاصله مناسب برای کاشت هر درخت پسته با کاشت درخت پسته بعدی حدودا ۴ تا ۵ متر باشد. درختان پسته معمولا ۱۰ متر رشد می کنند بنابراین در ردیف های کاشت پسته نیز ۵ تا ۶ متر فاصله بدهید.
نهال پسته را در قسمت هایی بکارید که نور خورشید به صورت کامل وجود داشته باشد. تابش مستقیم نور خورشید به درخت پسته موجب افزایش باردهی می شود.
هنگام کاشت پسته به pH خاک توجه کنید که اسیدیته خنثی بین ۷ تا ۷/۵ داشته باشد چرا که pH خاک خنثی باشد برای کاشت مناسب تر می باشد.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930
بدون دیدگاه