معرفی روش های درمان قارچ درخت گردو

معرفی روش های درمان قارچ درخت گردو : درخت گردو به علت طعم فوق العاده و خواص فراوان بسیار کاربرد دارد. درخت گردو نژاد های مختلفی دارد که هرکدام خواص زیادی دارند از جمله برای بدن ، پوست و مو…

از آنجایی که گردو نژادهای مختلفی دارد بهتر است گردویی را برای کاشت انتخاب کنید که از نظر وضعیت آب و هوایی منطقه کاشت با نوع نهال مطابقت داشته باشد و نهال انتخاب شده سالم و بدون آفت باشد.هنگام کاشت همه نژادهای درخت گردو باید به مواردی چون میزان آبیاری ، نوع خاک ، هرس کردن و فاصله بین کاشت درختان توجه نمود چراکه درخت گردو فضای زیادی را اشغال می کند.بهترین زمان برای کاشت این درخت اواخر پاییز تا اوایل بهار می باشد. نهال گردو را بلافاصله قبل از جوانه زنی باید در خاک مناسب بکارید. انواع نهال گردو و قیمت

بیماری آنتراکنوز یا همان لکه سیاه 

این بیماری از رایج ترین بیماری های قارچی در درختان گردو است .میوه های گردو در مدت کوتاهی درگیر این بیماری شده و بعد از آنکه لکه های سیاه ظاهر شوند غیر قابل برداشت می شوند . علائم این بیماری عبارتند از :

-لکه های سیاه در سطح برگ ها

-لکه های تیره روی میوه ها

-ریزش برگها

-لکه های سیاه روی شاخه

روش درمان بیماری لکه سیاه 

به همین منظور شما لازم است تا ابتداً شاخه‌ها و برگ‌های آلوده را جدا کرده و دور بیندازید. این بیماری به شدت مسری و قابل انتقال می باشد و باید حتما ابتدا شاخه و برگ های آلوده را جدا کنید .سپس از سموم قارچ کش مانند اکسی کلرو مس یا کاپتان استفاده کنید. بهتر است سم را در دو نوبت استفاده کنید .

بیماری ورتیسیلوم 

این بیماری سبب فرسوده شدن درخت و در آخر از بین رفتن تمام درخت می شود . علائم ظاهری این بیماری بصورت زردی و پژمرده شدن برگ ها ، خطوط تیره روی شاخه ها و برگ ها ظاهر می شود .

روش درمان 

اجزای آلوده را جدا کرده و از محیط باغ دور کنید یا بسوزانید . خاک نامناسب زمین نیز سبب بروز این بیماری می شود و در صورت وجود اشکال در خاک حتما خاک را اصلاح کنید و تا رفع این مشکل از کاشت نهال خودداری کنید . از انواع سموم قارچ کش نیز می توانید استفاده کنید .

بیماری رزلینیایی 

این بیماری ریشه درخت گردو را درگیر میکند و اگر درمان نشود کل درخت را آلوده کرده و از بین می برد و سبب کوچکی و نامرغوبی میوه گردو نیز می شود و از رشد شاخ و برگ های جدید نیز جلوگیری میکند .

این بیماری مدت طولانی در خاک می ماند و لازم است پس ازخارج کردن درخت آلوده از خاک ، خاک را با سموم مخصوص کاملا ضدعفونی کنید و سپس نهال جدید را بکارید .

سیتوسپورایی 

این بیماری در اثر رطوبت بیش از اندازه خاک ایجاد می شود . علائم این بیماری بصورت دانه های کوچک و برجسته بر روی سطح برگ ها و لکه های تیره روی تنه درخت ظاهر می شود . این بیماری سبب توقف رشد درخت و شاخ و برگ های جدید می شود و شاخه و برگ های قدیمی را نیز پوسیده میکند .

اجزای آلوده درخت را از محیط باغ دور کنید و دفعات آبیاری و رطوبت خاک را تنظیم کنید و از سموم قارچ کش استفاده کنید .

فیتوفترا

از جمله بیماری های قارچی شایع در درختان گردو است و ریشه درخت را ابتدا درگیر میکند . اگر درمان نشود تمام درخت آلوده می شود و از بین می رود . این بیماری سبب ریزش برگ ها شده و شاخه های درخت را نیز به شدت شکننده میکند. برای درمان می توانید از قارچ کش مانکوزب استفاده کنید . خاک را کاملا ضدعفونی کنید و زهکشی خاک را نیز اصلاح کنید .

بلایت 

این نوع قارچ از طریق عوامل خارجی مانند باران ، پرنده ها و حشرات به درخت منتقل می شود و تمام اجزای درخت را درگیر میکند و اگر درمان نشود مجبور می شوید درخت را کاملا از زمین خارج کنید. علائم ظاهری این بیماری عبارتند از : لکه های تیره روی برگها و میوه ها و سیاه شدن پوست میوه ها .بیماری بلایت گردو که عاملش نوعی باکتری می باشد نیز سبب سیاه شدن مغز گردو می شود . باکتری ابتدا بر روی جوانه ها و شاتون ها ظاهر می شود و زمانی که بیماری گسترش می یابد سبب سیاه شدن مغز گردو ها می شود .

از سموم کلرور مس و مانکوزب می توانید استفاده کنید . سرعت سرایت این بیماری بسیار بالا است .

راه های پیشگیری از بروز بیماری های قارچی 

-خرید نهال سالم . نهال را حتما از مراکز معتبر نهال فروشی تهیه کنید تا از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید.

-کنترل رطوبت خاک : از رطوبت بیش از حد خاک جلوگیری کنید

-استفاده از خاک حاصلخیز با زهکشی خوب : آب باید بتواند به راحتی در خاک حرکت کند و اگر زمان زیادی در سطح خاک باقی بماند سبب بروز بیماری های قارچی و پوسیدگی می شود.

-جمع آوری برگ ها و شاخه های الوده پس از هرس کردن : حتما شاخ و برگ های آلوده را جدا کنید و بقایا را از محیط باغ خارج کنید یا اینکه آنها را در گوشه ای جمع آوری کرده و بسوزانید.

-عدم استفاده از ابزارهای آلوده : حتما قبل از استفاده از ابزار های کشاورزی از جمله قیچی هرس آنها را ضدعفونی کنید تا بیماری منتقل نشود.

-آبیاری اصولی و صحیح درختان : آبیاری را به اندازه و با فاصله استاندارد از طوقه درخت انجام دهید و برنامه آبیاری منظمی داشته باشید .

-سم پاشی های اصولی و حرفه ای درختان الوده : پس از مشاهده علائم بیماری حتما نسبتا به اقدامات درمانی شتاب کنید .

 

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *