نخل کنتیا نخلی است که از مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشد و گیاهی است که نیاز چندانی به منابع مختلف جهت رشد خود ندارد، اما بسیار مهم است که چگونه از آن نگهداری شود. برای افرادی که تمایل دارند محیط آپارتمانی خود را زیبا کنند، بیشتر اوقات خود را در منزل سپری نمایند و یا می خواهند برای یکی از عزیزان خود هدیه ای تهیه کنند، ما خرید نخل زیبا و تزیینی کنتیا را به آن ها پیشنهاد می کنیم.

اما بهتر است که شرایط نگهداری از این گیاه را بدانید تا بتوانید زیبایی بی نظیری به محیط زندگی خویش ببخشید. هر چند نگهداری از این گیاه چندان هم سخت به نظر نمی رسد. این گیاه برای زندگی در محیط آپارتمانی نیز مشکلی ندارد و به راحتی موجبات نگهداری از آن فراهم می شود. در ادامه خواندن این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات سود مندی در رابطه با شیوه نگهداری و مراقبت از نخل کنتیا را بیاموزید و بتوانید تا حد زیاد مانع از خشک شدن و زردی برگ های زیبای این گیاه زینتی شوید.

مشخصات نخل کنتیا

قبل از اینکه با شیوه نگهداری نخل کنتیا آشنا شوید بهتر است که اطلاعاتی در مورد مشخصات این گیاه کسب نمایید. نام دیگر نخل کنتیا فورستریانا می باشد که در دسته نخل های اریکاسه قرار می گیرد. این نخل ها از گیاهان بومی مناطق شرقی استرالیا می باشند. این نخل با نام نخل بهشتی هم معروف است. نخل کنتیا دارای ساقه های بلند و نازکی است و برگ های انبوهی بر روی آن قرار گرفته که دارای انعطاف پذیری بالا و زیبایی بی نظیری هستند.

اما این گیاه رشد زیادی ندارد و در طول عمر خود نهایتا به 15 سانتی متر ارتفاع می رسد. اما در محیط های آپارتمانی، ارتفاع آن بیشتر از 3 متر نمی شود. این گیاه دارای ظاهری خاص و متفاوت از دیگر گیاهان آپارتمانی بوده و از عمر مفید و مقاومت بالایی در مقابل عوامل محیطی گوناگون برخوردار است. به همین خاطر نخل کنتیا از جمله نخل های گران قیمت و لاکچری آپارتمانی محسوب می شود.

روش مراقبت و نگهداری از نخل کنتیا

اگر قصد دارید که در محیط آپارتمانی خود مجموعه ای از گل و گیاهان را جمع آوری نمایید و به نگهداری از آن ها بپردازید، بسیار مهم است که شیوه نگهداری از آن ها را بدانید. برای محیط های آپارتمانی بهتر است به سراغ آن دسته از گیاهانی بروید که در مقابل شرایط و محیط آپارتمانی تحمل و انعطاف پذیری بالایی داشته باشند. هر گیاهی برای ادامه حیات خویش، نیازمند دریافت میزان مشخصی از نور، آب، کود، هرس و غیره می باشد. هم چنین دمای اتاق باید به درستی تنظیم گردد.

این نخل هم دارای شرایط نگهداری چندان پیچیده ای نمی باشد. به همین خاطر تنها با فراگیری آموزش های لازم می توانید به مدت چند سال از آن نگهداری کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا شیوه نگهداری از نخل کنتیا را فرا گیرید.

بهترین روش نگهداری و آبیاری نمودن نخل کنتیا

برای نگهدای از نخل کنتیا روش صحیح آبیاری از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از نکات بسیار مهمی که برای نگهداری از نخل کنتیا باید مورد توجه قرار بگیرد، این موضوع است که نباید خاک پای گیاه بیش از حد آبیاری گردد و در آب غوطه ور شود، به همان نسبت باید مراقب باشید که خاک گلدان بیش از حد خشک نگردد. به همین خاطر برای آبیاری کردن باید برنامه منظمی را در پیش بگیرید.

در فصل های رشد گیاه و یا در زمستان روش آبیاری ها متفاوت است؛ به عنوان مثال در فصل های رشد گیاه هم چون بهار و تابستان که هوا نسبتا گرم بوده و آب سریع بخار می گردد، بهتر است به بررسی خاک گلدان پرداخته و اگر احساس کردید که خاک آن تا عمق 5 سانتی متر خشک شده است به آن آب بدهید. در فصل هایی که هوا سرد است هم گیاه باید به میزان کافی آبیاری گردد، در غیر این صورت برگ ها حالت لوله ای پیدا کرده و شروع به ریزش می کنند.

اگر به صورت نا مرتب اقدام به آبیاری گیاه نمایید، برگ های آن در گذر زمان خشک می شوند. هم چنین جهت آبیاری نخل کنتیا بهتر است که از آبی استفاده نمایید که دارای املاح و یا کلر نباشد. قبل از اقدام به آبیاری نمودن گیاه، از زهکشی مناسب گلدان اطمینان حاصل کنید که آب حتما از زیر گلدان خارج گردد. در غیر این صورت آب اضافی منجر به پوسیدگی ریشه گیاه شده، برگ ها زرد و ساقه ها پوسیده خواهند شد.

نیاز نخل کنتیا به نور خورشید

نور از دیگر عوامل موثر بر رشد نخل کنتیا می باشد. برای این نخل باید نور به صورت بسیار زیاد، اما به حالت فیلتر شده در اختیارش قرار بگیرد. نور باید به صورت غیر مستقیم بر نخل کنتیا تابیده شود؛ چرا که نور زیاد موجب سوختگی برگ های آن خواهد شد. این نخل برای پرورش در محیط باغ و باغچه به هیچ عنوان مناسب نمی باشد. یکی از روش های موثر برای نگهداری نخل کنتیا این است که باید در چند ساعتی از روز در پشت پنجره و در نیم سایه قرار بگیرد.

محل نگهداری از گیاه نباید تاریک و بدون نور باشد، چون چنین محیطی موجب خشک و زرد شدن برگ های آن می شود. در فضا هایی که دارای نور زیاد ولی غیر مستقیم هستند، این گیاه به خوبی رشد خواهد کرد. با افزایش نور خورشید، میزان سبزینگی برگ های آن افزایش یافته و با کاهش آن رنگ تیره تری به خود می گیرند. اگر نور از حد مطلوب خود فراتر رود هم برگ های گیاه بیش از حد بلند شده، حالت بد فرمی به خود می گیرند و دیگر استحکام اولیه خود را نخواهند داشت.

اگر می خواهید که گیاه به صورت یکنواختی رشد کند و مانع از افتادگی تاج نخل شوید، بهترین کار این است که هر ماه به صورت 360 درجه گلدان را بچرخانید.

دمای مناسب

چون نخل کنتیا از بومیان مناطق شرقی استرالیا محسوب می شود، بنابراین آب و هوای معتدل برای رشد آن مناسب است. این نخل در مقابل تغییرات دمایی دوام بالایی دارد و بهترین دما برای رشد آن دمای اتاق و بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. اگر نخل کنتیا در دمای پایین 10 درجه سانتی گراد و یا بالای 37 درجه سانتی گراد قرار بگیرد تلف می شود.

خاک مناسب

خاک لازم برای رشد نخل کنتیا باید به صورت زهکشی شده، سبک و سرشار از مواد مغذی باشد. حتما انتهای گلدان سوراخ هایی جهت زهکشی مطلوب خاک تعبیه گردد تا آب اضافی از انتهای آن خارج شده و ریشه ها نپوسند. بهترین خاک برای نخل کنتیا ترکیبی از خاک برگ، شن، پیت ماس و خاک معمولی می باشد. پی اچ خاک نکته مهم دیگری است که نخل کنتیا می تواند محدوده گسترده ای از پی اچ را متحمل شود.

رطوبت مناسب

برای رشد مطلوب نخل کنتیا، آب و هوای خشک و کم رطوبت مناسب نیست. در محیط های گلخانه ای با جوشاندن ظرف آبی، موجب متعادل شدن دمای محیط می شوند. هر روز باید برگ و ساقه های گیاه غبارپاشی گردند. اگر رطوبت و خیس بودن خاک بیش از حد باشد،گیاه به بیماری قارچی مبتلا می شود و ریشه و ساقه آن می پوسند.

کوددهی مناسب

در فصل بهار و تابستان از کود های فسفر کم، پتاسیم و نیتروژن برای این نخل استفاده کنید و حتما قبل از کود دهی آن را آبیاری نمایید.

هرس نخل کنتیا

برگ های پیر پایینی نخل را جدا نماید، سپس با یک پارچه مرطوب برگ ها را تمیز کنید.

روش تکثیر نخل کنتیا

در صورتی که از این نخل به خوبی نگهداری شود، عمر مفید و طولانی خواهد داشت. به روش بذر؛ اقدام به تکثیر آن می کنند. بهتر است که از فروشگاه های معتبر، بذر این گیاه را خریداری کنید و سپس در دمای 30 تا 35 درجه سانتی گراد، بذر ها را در عمق 15 سانتی متر خاک بکارید. هنگامی که جوانه زدند، رطوبت مورد نیاز آن را تامین کنید و نگذارید که نور به صورت مستقیم به نخل تابانده شود. تا زمانی که گیاه بالغ نشده، محل جوانه ها را جا به جا نکنید.

خرید نخل کنتیا

با وجود نکات بیان شده در مورد شیوه نگهداری نخل کنتیا، باز هم ممکن است که گیاه درگیر آفات و یا بیماری ها شود. بنابراین اگر می خواهید در محیط های آپارتمانی از این نخل مراقبت کنید، باید با مشاورین باغبانی گل و گیاه مشورت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش نگهداری نخل کنتیا و دیگر گیاهان آپارتمانی و یا دریافت مشاره آنلاین، با کارشناسان و متخصصان نهالستان بهمن آبادی در ارتباط باشید.

هم چنین انواع بذر های گیاهان آپارتمانی هم چون بذر نخل کنتیا، درختچه ها، نهال های زینتی، کود ها، سموم، قارچ کش ها و دیگر محصولات تخصصی کشاورزی و باغبانی در فروشگاه ما با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت عرضه می گردند. جهت خرید و ثبت سفارش خود با شماره های ما تماس حاصل فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *