این نوشته از سری آموزشهای نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال زینتی است . در این مقاله با کامیس پاریس آشنا میشوید.
معرفی کامیس پاریس
معرفی کامیس پاریس
نام انگلیسی:falsecypress
نام علمی:chamaecyparissp
نام رایج:کامیس پاریس
فارسی اصیل:ندارد
معیار زیبایی:برگ
رنج قیمت:30000الی70000
از خانواده:cupressaceae
خاستگاه:شرق آسیا
این درخت سوزنی برگ بومی آمریکای شمالی و غربی است و دارایه واریته هایی به رنگ های کبود سبز و طلایی میباشد دارای سیستم ریشه ای عمیق و گسترده است و در برابر باد شدید مقاوم است سرعت رشد ان متوسط می باشد(در مناطق با رطوبت بالا رشد آن سریع است)این کونه بیشترین تعداد رقم(بیش از 200رقم)و فرم باغی را در میان گونه های خانواده سرو دارد و حتی برای آنها کلید شناسایی و طبقه هم ارائه شده است درختی است هرمی شکل دارای شاخه های گسترده و آویخته و شاخه اصلی که نوک آن خمیده یا پهن شده است پوست تنه آن اسفنجی دارای برجستگی ها و فرو رفتگی هایی فراوان و فلسی است و به رنگ آجری می باشد در جوانی درخت گلدانی بسیار مناسب است و با رفتن سن نیز تک درخت بسیار زیبایی برای چمن زار ها است این درختجه ها دارای ابعاد ، اندازه ها و رنگ های گوناگونی میباشد و بخاطر این تنوتع و زیبایی که در فضای سبز ایجاد میکند بسیار پر کاربرد و پر طرفدار می باشد.
نیاز ها
آبیاری : در 2سال اول کاشت باید گیاه را بطور مرتب آبیاری کرد ولی بعد از استقرار گیاه هفته ای 3بار باید این گیاه را سیراب کرد و لی در پاییز و زمستان آبیاری را باید کاهش داد این توصیه ی باغ شیشه ای را جدی بگیرید که هرگز خاک باتلاقی و یا خشک نشود.
نور:
بخاطر بیرونی بودن و متحمل به سرما بودن(چرا؟!)به آفتاب مستقیم و زیاد نیاز دارد البته آبیاری فراموش نشود در صورت نور کم شاخه برگ های داخلی قهوه ای و سوخته میشود.
دما:
تا23درجه سانتی گراد را تحمل میکند درکل هوای خنک را میطلبد.
رطوبت:
این گیاه به رطوبت متوسط نیاز مند است یعنی همان رطوبت محیط برایش کافی است.
خاک:
بهترین خاک، خاک شنی لومی یا رسی لومی میباشد ولی بطور کلی خاک باغچه مخلوط با کود حیوانی با زهکشی عالی و 4.5phتا7مناسب است. بیشتر خاک اسیدی را ترجیح میدهد.
تکثیر:
قلمه راحت ترین روش تکثیر این گیاه می باشد زیرا بر خلاف پسر عمو های خود یعنی نوئل و آبیس و کاج ها راحت تر ریشه زایی میکند و مرکز کشت سوزنی برگان در ایران شمال کشور(گچسر)بخاط رطوبت بالای هوا و هزینه پایین تولید می شود.
همچنین با بذر هم قابل تکثیر میباشد.
تغذیه:
گیاه برای توسعه ریشه های خود به کود فسفر نیازمند است و برای شاخه برگ خود به کود های نیتروژنه پس در اواخر پاییز حتما کود فسفر را لحاظ کنید .
تعویض گلدان:
درصورت کاشت گلدانی این گیاه بهترین فصل تعویض فصل بهاران هم با یک سایز بزرگتر(نه بیشتر)می باشد.
گونه های مهم شبه سرد
سرو لاوسون
Chamaecyparis lawsoniana
درختی است هرمی شکل دارای شاخه های گسترده و آویخته و شاخه اصلی که نوک آن خمیده و یا پهن شده است پوست تنه آن اسفنجی دارای برجستگی ها و فرو رفتگی های فراوان و فلسی است و به رنگ آجری می باشد.
در جهان درخت گلدانی بسیار مناسبی است و با بالا رفتن سن نیز تک درخت بسیار زیبایی برای چمن زار ها است.این جنس خود دارای دو گونه است .
شبه سرو لاوسون طلایی Chamaecyparis lawsoniana aurea
اولین بار در سال1862 در انگلستان معرفه شد کوتاه و کند رشد است و حداکثر ارتفاع آن به 4تا5 متر می رسد برگ های فلسی بارنگ زرد طلایی می باشد .
آب و هوا
بهترین رشد در نواحی خنک مرطوب یا ساحلی. گرماو سرما را تحمل میکند.اما به سرمای زیاد حساس است. تابش مستقیم آفتاب یا سایه نسبی را ترجیح میدهد باید از باد های گرم یا خشک محافظت شود. به آلودگی ،دود و غبار محیط حساس است.
خاک:
بهترین رشد را در خاک لومی شنی با رطوبت متوسط و زهکشی خوب می نماید.خشکی را تحمل میکند.
هرس:
نیازی به هرس ندارد.
تغذیه:
تغذیه خاصی نیاز نیست.
آبیاری:
ماهی یکبار آبیاری عمقی
آفات یا بیماری:
نسبتا آری ازهر دو دسته.
شبه سرو لاوسون فشفشه
Chamaecyparis lawsoniana ellwoods
اولین بار در سال1929 در پارکی درانگلستان از یک نو نهال کشف و معرفی شد برگ ها سوزنی یا نیشتری به طول 6میلیمترند.فرم تاج مخروطی و کشیده و آبی رنگ است
شبه سرو ساوارا
Chamaecyparis pisifera
اولین بار در سال 1891 درژاپن مشاهده شد خیلی کند رشد است و حداکثر به ارتفاع 4 تا5 متر می رسد.تاج مخروطی پهن است. برگ های خارجی تاج زرد روشن طلایی و برگ های داخلی زرد تا سبز روشن نوک شاخه ها به صورت ریشه هایی باریک، بلند و بدون انشعاب است و این یک مشخصه مهم در شناسایی آن از سایر ارقام است.
شبه سرو فری یا پا کوتاه
Chamaecyparis obtuse
بومی ژاپن و تایوان است کوتاه قد و خیلی کند رشد است و تا ارتفاع حدود 60سانتی متر به پهنای 90سانتی متر میرسد. مجموعه برگ ها و شاخه های کوتاه فردار و پیچ خورده شبیه گل کلم و به صورت حفره هایی چند لایه از وسط به سمت خارج گسترده شده و یا بصورت کپه و منگوله ای در انتهای شاخه ها قرار میگیرند.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930
بدون دیدگاه