آفت لیسه سیب
آفت لیسه سیب : موجودات موذی ریز کوچک و بزرگ زیادی هستند که نهال های سیب یا خود سیب را مورد هجوم قرار میدهند،و همه ساله ضرر های هنگفتی را به برخی باغداران وارد میکنند. از این رو داشتن علم کافی در مورد نهال هایی که برای کاشت انتخاب میکنیم،بسیار ضروری بوده و به ما کمک میکند محصولات بهتر و با کیفیت تر داشته باشیم.سیب از گروه گل سرخیان است. این گیاه جزو دسته گیاهان مناطق سرد و معتدل است. می تواند دمای سرد را تحمل کند. خرید نهال سیب و قیمت سیب
سیب درختی از میوه های لذیذ و با باردهی بالا است که در سراسر دنیا کاشته و مصرف می شود. ارقام مختلف سیب دارای ویژگی ها و خواص منحصر به فردی هستند.یکی از عوامل مهم در نگهداری سیب کنترل آفت و در صورت ابتلا به بیماری درمان آن است.
اگر به طور منظم باغ خود را رصد کنید می توانید قبل از افزایش جمعیت آفت که خسارت بیشتر را به بار میآورد نسبت به کنترل آن اقدام کنید و در مصرف سم های کشاورزی خطرناک صرفه جویی کنید و هم هزینه های کنترل آفت را کاهش دهید.
آفت لیسه
یک آفت مهم اقتصادی درختان سیب و باغات سیب است. حشره کامل لیسه سیب پروانه ای با بال های سفید و خال های سیاه است. همزمان با شکوفه زدن جوانه ها این حشره از خواب زمستانی بیدار می شود و تغذیه از برگ ها و جوانه های تازه را آغاز می کند. این آفت به شکل گله ای حمله ور می شوند و عمده لاروها در یک نقطه سایت تغذیه ای می سازند. بر روی دسته لاروها پوشش تار عنکبوتی وجود دارد. هنگامی که آلودگی درخت شدید می شود، لاروها با تغذیه از جوانه ها مانع از تشکیل یا از بین رفتن آن ها می شوند.
مبارزه با لیسه درخت سیب:
مناسب ترین زمان برای مبارزه با این آفت ، زمانی است که جوانه ها متورم می شوند. با روغن های دیازینون و یا مالاتیون می توانید این آفت را تا حدودی کنترل کنید. در صورت آلودگی شدید پس از ریزش گلبرگ ها سم پاشی را انجام دهید.
حشره کامل آفت لیسه
حشره بالغ این آفت به شکل یک پروانه است و دارای بدنی کشیده می باشد و رنگ بال هایش سفید است و خال های مشکی دارد . طول این پروانه به 3 تا 4 سانتی متر می رسد . پروانه بالغ خسارتی به درختان وارد نمی کند و در واقع لارو ها فقط برای تغذیه خود به درختان آسیب می رسانند.
لارو لیسه
لارو لیسه باریک و کشیده می باشد و رنگ آن کرم رنگ تا قهوه ای می باشد و در دو سمت بدن خود دارای خال های قرینه مشکی می باشد .
پراکندگی جغرافیایی
این آفت در مناطق سردسیر یا معتدل وجود دارد و بالاترین آمار خسارت را به خانواده رزاسه وارد میکند که مهم ترین شان درختان سیب می باشند. این آفت در فصل زمستان بصورت لارو است ولی چون در این مدت بی تحرک و بی تغذیه است و در زیر پولک محافظ قرار دارد سالم باقی می ماند و در برابر سرما مقاومت بالایی دارد.
آفت لیسه چگونه موجب ایجاد خسارت می شود ؟
این آفت از برگ درختان سیب تغذیه میکند و این موضوع سبب از بین رفتن پارانشیم برگ می شود و موجب ضعیف شدن درخت می شود و درخت دیگر قادر به باردهی نخواهد بود . خسارت دیگر این آفت از طریق ایجاد تار بر روی شاخه های درخت است که سبب می شود برگ ها و شاخه ها در هم پیچیده شوند و مانع از دریافت نور و اکسیژن کافی می شود .
چه عواملی سبب افزایش جمعیت این آفت و شدت خسارات آن می شود؟
عدم آبیاری کافی درختان و عدم کوددهی کافی و یا ضعف ژنتیکی درخت و همچنین ضعف تغذیه ای درخت سبب جلب توجه بیشتر این آفت به سمت درختان سیب می شود . چون این آفت بیشتر تمایل دارد که به سمت درختان ضعیف جذب شود زیرا حمله به درختان ضعیف برایش راحت تر می باشد.
آفت لیسه چگونه وارد باغ می شود ؟
این آفت ممکن است همراه با نهال وارد باغ شود یا حشره بالغ آن از باغ های مجاور وارد باغ شما شود. بهترین میزبان برای لارو این حشرات درختان جوان هستند و بنابراین ممکن است همراه با نهال وارد باغ شما شوند . همچنین اگه منطقه شما سابقه حضور این آفت را داشته باشد احتمال ورود حشره بالغ به باغ شما وجود خواهد داشت .
راه های جلوگیری از ورود آفت لیسه به باغ
-کاشت نهال سالم ، حتما هنگام خرید نهال ، نهال ها را از مراکز معتبر خریداری کنید تا نهال آلوده به آفت نباشد .
-ارقام مقاوم سیب را انتخاب کرده و در باغ خود بکارید. درخت قوی پوسته قوی تری دارد و لارو حشره به راحتی نمی تواند از آن تغذیه کند و از بین می رود .
-تقویت درختان سیب با کوددهی های کافی و به موقع و دارای عناصر کلسیم ، پتاسیم ، فسفر ، ازت و سیلیس .
-استفاده از تله های نوری : با توجه به این که حشره بالغ در هنگام شب پرواز می کند می توانید با تله های نوری آنها را به سمت نور جذب کرده و به دام بندازید.
نحوه مبارزه با آفت لیسه
به یاد داشته باشید که مناسب ترین زمان برای مبارزه با آفت لیسه زمانی است که لارو ها از زیر پولک محافظ خود خارج می شوند و به طرف جوانه ها حرکت میکنند و تعیین این موقعیت به شرایط جوی هر منطقه بستگی دارد و برای همه جا یکسان نمی باشد و این اطلاعات را می توانید از اداره حفظ نباتات منطقه خود بدست آورید یا با گیاه پزشک منطقه خود مشورت کنید و تاریخ دقیق برای سم پاشی را بدست اورید.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930