علت سیاه شدن مغز گردو
علت سیاه شدن مغز گردو : درخت گردو نسبت به تنش های محیط حساس است و از جمله اثراتی که این تنش ها بر روی درخت گردو دارند سیاه شدن مغز گردو می باشد. به عنوان مثال تنشی مثل کم آبی یا غرقابی درخت گردو سبب می شود که کیفیت مغز گردو کاهش پیدا کند . خرید نهال گردو خوشه ای و قیمت آن
چه فرایندی در گردو سبب سیاه شدن مغز گردو می شود ؟
زمانی که گردو تحت تنش های غیر زنده قرار می گیرد (بطور مثال خشکی ) میزان اکسیداسیون در مغز گردو افزایش پیدا میکند . در پاسخ به این فرایند یکسری مکانیزم های دفاعی در مغز گردو شروع به انجام شدن می کنند . از مهم ترین این مکانیزم ها اکسیداسیون ترکیبات فنولی می باشد که این فرایند در پوسته مغز انجام می شود . در اثر انجام این فرایند ها یکسری آنزیم فعال می شوند که سبب تجزیه اسیدهای چرب مغز گردو شده که سبب سیاه شدن مغز گردو می شود و این فرایند را دیگر نمی توان به عقب برگرداند و مغز گردو سیاه شده و از بین می رود . بنابراین وقتی درخت گردو تحت تاثیر تنش محیط قرار می گیرد برای حفظ بقای خود مجبور به انجام این مکانیزم ها و اکسیداسیون ترکیبات فنولی می شود که در نهایت سبب نابودی مغز گردو می شود . سه روش طلایی برای پر بار کردن درخت گردو -نهالستان بهمن آبادی
بیماری ها نیز سبب سیاه شدن مغز گردو می شوند
بیماری های فموپسیس و بوتریوسفریا که از جمله بیماری های قارچی هستند سبب سیاه شدن مغز گردو می شوند . این قارچ در داخل میوه است و در مرداده ماه یا شهریور که زمان رسیدن میوه های گردو است علائم آن ظاهر می شود . ابتدا یک میوه دچار پوسیدگی می شود و کم کم به میوه های اطراف نیز سرایت می کند . پوسته میوه ابتدا به رنگ سیاه در می آید و سپس بعد از آنکه خشک شد قهوه ای رنگ شده و در نهایت پژمرده می شود . میوه آلوده معمولا نسبت به میوه های سالم زودتر ریزش میکند . لازم به ذکر است که علائم بیماری ابتدا بر روی برگ ها ظاهر می شود و کم کم به داخل میوه ها سرایت می کند . خرید نهال گردو کاغذی و قیمت آن
بیماری بلایت گردو
بیماری بلایت گردو که عاملش نوعی باکتری می باشد نیز سبب سیاه شدن مغز گردو می شود . باکتری ابتدا بر روی جوانه ها و شاتون ها ظاهر می شود و زمانی که بیماری گسترش می یابد سبب سیاه شدن مغز گردو ها می شود . گردو مناطق گرمسیری
آفاتی که سبب سیاه شدن مغز گردو می شوند
آفتی بنام مگس پوست گردو می تواند پوست سبز گردو را سوراخ کرده و به درون آن نفوذ کند. اولین علائم ظاهری این آفت سوراخ های ریزی است که در پوسته گردو بر اثر نیش حشره ماده ایجاد می شود که برای تخم گذاری حشره ماده انجام می شود . سپس لارو این حشرات از پوست گردو تغذیه کرده و سبب نرمی و سیاه شدن پوست آن می شوند . قسمت خارجی پوسته سالم مانده و بخش درونی آن آسیب دیده و سبب لکه دار شدن پوسته می شود که این عامل سبب ریزش مواد به طرف مغز گردو می شود و منجر به خسارت و سیاه شدن مغز گردو می شود.
تاخیر داشتن در برداشت میوه ها و جداسازی پوسته سبز گردوها
همیشه نسبت به برداشت به موع میوه گردو و همچنین جداسازی پوسته سبز آن توجه داشته باشید زیرا وقتی پوسته سبز دیر جداسازی شود رطوبت در اطراف مغز گردو زیاد می شود و سبب ایجاد بیماری های قارچی می شود که به دنبال آن سیاه شدن مغز گردو را به دنبال خواهد داشت . همچنین برداشت دیرهنگام میوه ها نیز سبب ریزش میوه ها بر روی زمین می شود که سبب انتقال آلودگی از زمین به میوه ها می شود.
همچنین پس از برداشت نیز باید به شرایط انبارداری و کنترل رطوبت محیط نیز توجه داشت .
راهکار برای پیشگیری از سیاه شدن مغز گردو
اگر نسبت به اقدامات پیشگیرانه توجه داشته باشید می توانید از بروز خسارات جبران ناپذیر جلوگیری کنید . سیاه شدن مغز گردو قابل برگشت نیست و باید از بروز آن جلوگیری کرد .
استفاده از کودهای شیمیایی مناسب برای تامین عناصر غذایی درخت گردو
رطوبت خاک را کنترل کنید و آبیاری درخت را منظم انجام دهید که دچار تنش نشود
جلوگیری از تنش خشکی یا غرقابی و همچنین استفاده از کود سیلیکات پتاسیم برای افزایش مقاومت درخت گردو در برابر تنش های محیط
بهداشت باغ را حفظ کنید و ابزار پیوند و هرس را همواره ضدعفونی کنید
آفات و بیماری ها را به وقع تشخیص دهید و آنها را از بین ببرید.
نهال گردو را میتوانید دو مرتبه در هفته به میزان ده لیتر ابیاری کنید. در سال اول نهال های گردو خود را برای استحکام دو مرتبه در هفته حتما ابیاری کنید.این مقدار در صورت گرمای شدید و یا کاشت ان در منطقه ای با اب و هوای سرد و بارندگی منظم کاهش می یابد. مثل در صورتی که بارندگی مناسب دارید میتوانید این مقدار را کاهش داده و به یک بار در هفته یا ماه کاهش دهید.
وقتی که نهال گردو،به دل خاک منتقل میشود در بازه ای 14 الی 20 روزه نیاز به مراقبت اب و هوایی ویژه دارد. در این بازه زمانی شما باید به صورت پیوسته خاک نهال خود را مرطوب نگه دارید. و همچنین مراقب باشید که گرما و سرمای زیاد به گیاه شما اسیب نرساند. به همین دلییل بسیاری از باغداران کاشت نهال گردو خود را به زمانی موکول میکنند که از تعادل دمایی در طی حداقل دو هفته اطمینان داشته باشد.در مناطق کوهپایه ایران ،کاشت نهال گردو از مهر تا فروردین ادامه دارد. و در مناطق سردسیر این مقدار به دو مرتبه انجام مشوند.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930