آموزش باغداری

چرا نباید درخت گردو در حیاط خانه کاشته شود؟

چرا نباید درخت گردو در حیاط خانه کاشته شود؟

چرا نباید درخت گردو در حیاط خانه کاشته شود؟ درخت گردو جزو آن دسته از درختانی است که دارای قامتی بلند می باشد و ارتفاع درخت بالغ آن میتواند به 20 تا 35 متر برسد . همچنین ریشه های درخت گردو بسیار قوی هستند و فضای زیادی برای گسترش و رشد و نمو لازم دارند و اگر حیاط خانه شما کوچک باشد فضای کافی برای گسترش و رشد نخواهد داشت.

همچنین ریشه درخت گردو یک ماده سمی بنام ژاگلون تولید میکند که برای سایر گیاهان مضر است و در نتیجه باید در فواصل زیادی نسبت به سایر گیاهان کاشته شود که در این صورت نیاز به فضای بزرگتری برای کاشت دارد و حیاط بزرگی باید داشته باشید.

درخت گردو به علت طعم فوق العاده و خواص فراوان بسیار کاربرد دارد. درخت گردو نژاد های مختلفی دارد که هرکدام خواص زیادی دارند از جمله برای بدن ، پوست و مو…از آنجایی که گردو نژادهای مختلفی دارد بهتر است گردویی را برای کاشت انتخاب کنید که از نظر وضعیت آب و هوایی منطقه کاشت با نوع نهال مطابقت داشته باشد و نهال انتخاب شده سالم و بدون آفت باشد.هنگام کاشت همه نژادهای درخت گردو باید به مواردی چون میزان آبیاری ، نوع خاک ، هرس کردن و فاصله بین کاشت درختان توجه نمود چراکه درخت گردو فضای زیادی را اشغال می کند.

-بهترین زمان برای کاشت این درخت اواخر پاییز تا اوایل بهار می باشد. نهال گردو را بلافاصله قبل از جوانه زنی باید در خاک مناسب بکارید.

تاثیرات منفی درخت گردو برای انسان 

درخت گردو علاوه بر تاثیر منفی که بر روی رشد سایر گیاهان اطراف خود دارد ، از طریق ژاگلون موجود در ریشه خود می تواند یک احساس تنگی نفس یا خفگی را در انسان ایجاد کند. سبب ایجاد حس سرگیجه و تهوع نیز می شود. همچنین به دلیل تولید کربن دی اکسید نیز به مدت طولانی نمی توان زیر سایه این درخت خوابید و می تواند موجب مسمومیت شود.

ژاگلون چیست؟

درون تمامی اندام های درخت گردو ماده ای بنام هیدروژگلون وجود دارد که به تنهایی مضر نبوده و بو ندارد ولی وقتی در معرض تماس با هوا و خاک قرار میگیرد اکسید شده و به ماده سمی ای بنام ژاگلون تبدیل می شود . غلظت این ماده در ریشه ها ، جوانه ها و پوست درخت گردو از سایر نقاط بیشتر می باشد و هرچه قدر سن درخت بالاتر باشد غلظت این ماده نیز بیشتر خواهد بود.تولید این ماده  یک واکنش محافظتی توسط گیاه برای تضمین بقای آن است. بسیاری از گیاهان (به عنوان مثال، افرا قند،  شاه توت، چنار، چوب پنبه، گیلاس سیاه، بلوط قرمز،  و نارون آمریکایی ماده شیمیایی تولید می کنند تا بقا و تولیدمثل خود را با مهار رقابت در نزدیکی خود افزایش دهند.

ژاگلون چگونه سبب مسمومیت گیاهان می شود؟ 

ترکیبات شیمیایی موجود در این ماده می تواند بر روی فعالیت فیزیولوژیکی سایر گیاهان تاثیرات منفی بگذارد و مانعی برای جوانه زنی گیاهان و جذب اب و مواد غذایی شود که رفته رفته سبب زردی ، خشکی و پژمردگی گیاه می شود.ماده ژاگلون برگ های گیاهان را زرد  و ضعیف میکند،هر چقدر این ماده بیشتر باشد تاثیر سنگین تری را روی میزبان میگذارد.نهال های ضعیف بعد از مدتی  چرخه رشد خود را متوقف میکنند.

چگونه سمی بودن خاک توسط ژاگلون را تشخیص دهیم ؟

اگر قبلا در باغچه حیاط خانه خود درخت گردو کاشته باشید باید خاک باغچه را قبل از کاشت مورد بررسی قرار دهید زیرا ممکن است خاک باغچه حاوی ژاگلون باشد و برای گیاهان مضر باشد . برای تست خاک می توانید مقداری از خاک باغچه را داخل گلدان بریزید و بذر گیاهی که که به ژاگلون حساس باشد را داخل آن بکارید. اگر رشد نکرد یعنی خاک حاوی ژاگلون می باشد و بافت خاک باغچه را باید اصلاح کنید.

چگونه سمیت خاک باغچه را ازبین ببریم؟ 

-مقداری مواد ارگانیک به خاک باغچه اضافه کنید تا با افزایش فعالیت عوامل میکروبی خاک ژاگلون موجود در خاک تجزیه شود. 
-شاخه ها ، میوه ها و برگ های ریخته شده درخت گردو بر روی سطح زمین را جمع آوری کنید.
-بقایای درخت گردو را به عنوان کود یا کمپوست استفاده نکنید.
-ریشه های باقی مانده درخاک یا تنه باقی مانده درخت در خاک را خارج کنید یا در آن نزدیکی گیاه نکارید.
-ژاگلون می تواند تا 15 متر از تاج درخت را مورد پوشش قرار دهد بنابراین از کاشت گیاهان حساس در این ناحیه خودداری کنید.

گیاهانی که کاشت آنها زیر درخت گردو حساس است 

گیاهان خانواده سلاناسه مثل بادمجان ، گوجه فرنگی و فلفل به ژاگلون بسیار حساس هستندو تحت تاثیر این ماده برگ هایشان به سرعت زرد می شود . همچنین سیب زمینی ، مارچوبه ، نرگس زرد ، کلم ، یاس بنفش و توت فرنگی نیز حساس هستندو درختانی مثل گلابی و سیب نیز حساس هستند.

گیاهان مناسب برای کاشت در اطراف درخت گردو 

همه گیاهان به ماده ژاگلون حساس نیستند و می توانید گیاهانی مانند خربزه ، لوبیا ، پیاز ، چغندر ، هویج ، کدو ، گل پامچال ، همیشه بهار ، شمعدانی ، انواع انگور ، افرا ، گیلاس سیاه ، بلوط ، سنجدو…. را کنار درخت گردو بکارید.نهال های هلو ،شلیل ،زرشک ، خرمالو ، گلابی ، شاه توت سماق و زالزالک نیز برای کاشت در کنار درخت گردو مناسب هستند.

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

نهالستان بهمن آبادی با بیش از دو دهه تجربه، بهترین گزینه برای شماست. از میوه‌ها و گل‌های زینتی تا گیاهان پوششی و آپارتمانی، ما همه را داریم. با تیمی حرفه‌ای و مجرب، ما آماده‌ی ارائه مشاوره رایگان در زمینه کاشت و انتخاب نهال‌های مناسب برای شرایط شما هستیم. سلامت و اصالت نهال‌های ما تضمین شده است و ارسال به سراسر ایران فراهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *