این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با کروتون آشنا کنیم .

در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند 

در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند

نام انگلیسی: coroton

 

نام علمی: Codiaeum variegatum

 

خانواده: Euphorbiaceae

 

-گیاه کروتون که آن را کرچک هندی نیز می نامند گیاهی زیبا و خاص که به علت شرایط نگهداری آسان و زیبایی منحصر به فرد بهترین گزینه برای نگهداری در آپارتمان است.

 

-این گیاه توانایی رشد در آب را نیز دارد.

 

-گیاه توانایی رشد تا ارتفاع ۵۰ سانتی متری در داخل گلدان را دارد اما در طبیعت ارتفاعی حدود ۳ متر نیز می گیرد. 

 

-برگ های این گیاه رنگ های متنوعی مانند زرد ، نارنجی، قرمز ، صورتی ، سبز و سیاه را دارند همچنین شکل برگ های آن نیز متفاوت است از پرتقالی و گورخری تا پا مرغی و … می باشند ‌

 شرایط نگهداری و پرورش:

خاک :

-خاک مناسب کروتون خاکی سبک با زهکشی عالی می باشد. خاک و کود آماده بسیار عالی است همچنین این نکته را که در هنگام کاشت گیاه ، برای خارج شدن آب اضافی زیر گلدان پوکه بگذارید را فراموش نکنید.

 

 

آبیاری:

-آبیاری مناسب کروتون بدین صورت است که بین دو مرتبه آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود و سپس اقدام به آبیاری نمایید. مراقب باشید که بیش از حد گیاه را آبیاری نکنید چرا که موجب پوسیدگی ساقه ها و ریزش برگ ها می شود. اگر می خواهید گیاه را آبیاری کنید بهتر است به مدت ۱ الی ۲ روز در مکانی ساکن قرار دهید تا کلر آب از بین رود و املاح آن ته نشین شود و دمای آن با محیط یکی شود. 

 

 

نور:

-کروتون نور زیاد را می پسندد و کمبود نور موجب از بین رفتن برگ های آن می شود. کمبود نور موجب ریزش برگ ها می شود. تابش نور مستقیم خورشید به گیاه موجب آسیب دیدن برگ های تازه می شود. بهترین مکان برای رشد کروتون پشت پنجره آفتابگیر است.

 

 

دما:

-مناسب ترین دما برای کروتون بین ۱۷ الی ۲۳ درجه سانتی گراد می باشد. دمای ۲۰درجه عالی ترین شرایط دمایی را برای رشد کروتون به وجود می آورد. نوسانات دمایی موجب از بین رفتن گیاه می شود پس دقت داشته باشید که گیاه را کنار پنکه یا بخاری قرار ندهید.

“سوالات خود را از ما بپرسید!”

     تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)

                   اینستاگرام                                     

    واتساپ                                         

 شرایط نگهداری و پرورش

رطوبت :

-کروتون رطوبت را بسیار می پسندد. برای تامین رطوبت این گیاه می توانید ظرف آبی را در از سنگریزه کنید و کنار گیاه قرار دهید.همچنین می توانید گلدان را درون گلدانی بزرگتر قرار داده و دورش را با خزه ی مرطوب بپوشانید. و البته می توان هرروز با اسپری آب برگ های گیاه را مرطوب کنید.

 

 

کوددهی:

-اگر می خواهید کروتون رشد بهتری داشته باشد در فصول رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یکبار ۳گرم تقویت کننده در یک لیتر آب بریزید.

 

 

تعویض گلدان :

-هنگامیکه ریشه های گیاه از گلدان بیرون بزند باید آن را با گلدانی بزرگتر تعویض کنید. از قبل در گلدان بزرگتر خاکی تازه بریزید و هنگام جابه جایی مراقب ریشه های گیاه باشید.

 

 

 

تمیز نمودن برگ ها

-اگر می خواهید گیاهتان عمل فتوسنتز را انجام دهد و تنفسی درست داشته باشد برگ ها را با آبی فاقد کلر تمیز کنید. همچنین برای تمیز کردن برگ ها ، صابون بی بو را در آب حل کرده و روی برگ ها اسپری کنید.

 

-تکثیر کروتون به ۳روش انجام می شود: قلمه کروتون در آب ، قلمه زدن کروتون در خاک و ریشه هوایی.

 

-اواخر بهار تا اوایل تابستان می توانید از طریق قلمه ، کروتون را تکثیر کنید. برای این عمل دمای خاک باید بین ۲۱الی ۲۴ درجه سانتی گراد باشد. قلمه های انتهایی ساقه را به طول ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر جدا کنید. کروتون بیشتر به صورت تک ساقه ای رشد می کند بنابراین اجازه دهید به اندازه کافی رشد کند و جوانه فرعی داشته باشد. قلمه ها را در پودر هورمون ریشه زایی فرو کنید . در گلدان هایی به قطر ۹ الی ۱۱ سانتی متر که دارای کمپوست هستند این قلمه ها را بریزید. قلمه پلاستیکی را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید و در دمای ۲۴ درجه و نور مناسب قرار بدهید. خاک را همیشه مرطوب نگه دارید پس از گذشت دوماه ریشه دهی کامل می شود.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *