اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم


این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با انواع حصار باغی (مرز بندی با درخت و گیاه) اشنا کنیم .

در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند 

در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند -اسپاتی فیلوم گیاهی زیبا و منحصر بفرد است که بومی مناطق گرمسیری آمریکا و جنوب شرقی آسیا می باشد. این گیاه حدود ۴۰ گونه دارد که معروفترین آن ها spathiphyllum wallisii می باشد.

 

-این گیاه چند ساله و علفی با برگ ساری همیشه سبز است که گل های سفید رنگ زینت بخش آن می شود. 

 

-این گیاه تصفیه کننده هوا است و شرایط نگهداری بسیار آسانی دارد.همچنین نیاز نوری این گیاه بسیار کم است. 

 

-برگ های اسپاتی فیلوم همیشه سبز، براق و نوک تیز است. به دلیل زیبایی و جلوه برگ ها اگر گیاه گل نیز نداشته باشد زیبایی گیاه همچنان حفظ خواهد شد. 

 

-این گیاه عموما دوبار در سال گل می دهد . البته اگر شرایط پرورش آن مساعد باشد قادر به گلدهی است. گل های اسپاتی فیلوم سفید رنگ ، کوچک و بر روی سنبله‌ی سفید استوانه‌ای شکل به طول ۳ سانتی متر قرار دارند . گل ها سمی بوده و ممکن است در صورت تماس دست با شیره ‌‌یا خوردن آن باعث حساسیت شود. 

 

-این گل زیبا را  (گل صلح) نیز می نامند. با توجه به ویژگی های خوب از جمله زیبایی، سازگاری ، شرایط پرورش آسان و مقاومت بالا آن را در هر خانه ای واجب کرده است. گل های سفید اسپاتی فیلوم نماد معصومیت و پاکی است که مناسب برای هدیه دادن به عزیزان است.

خاک:

-اسپاتی فیلوم خاک سبک با زهکشی مناسب را می پسندد. مخلوط پیت ماس + خاک برگ برای این گیاه بسیار مناسب است. برای داشتن رشد مناسب حتما توجه داشته باشید که میزان کافی از عناصر مورد نیاز در خاک وجود داشته باشد زیرا در صورت کافی نبودن ممکن است سرعت رشد کاهش شدید داشته باشد. 

 

آبیاری:

-نحوه اطلاع از رسیدن زمان آبیاری این گياه بسیار آسان است زیرا در زمان رسیدن هر نوبت آبیاری برگ ها به سمت پایین خم می شود و این گونه گیاه نشان می‌دهد که تشنه است و بعد از آبیاری به حالت طبیعی برگشته و سرحال می شود. همچنین توجه داشته باشید که علاوه بر حالت برگ ها، سطح خاک نیز باید خشک شود. آبیاری بیش از حد باعث سیاه شدن و بی حال شدن برگ ها می شود. 

 

نور:

-نیاز نوری اسپاتی فیلوم کم است است. همچنین این گل نور غیر مستقیم و نیم سایه را می پسندد. البته آن را در فضای بسیار تاریک نیز قرار ندهید زیرا باعث بی حالی برگها می شود. 

 

دما:

-به دلیل اینکه این گیاه بومی مناطق گرمسیری است نسبت به هوای سرد حساس می باشد و برای جلوگیری از آسیب دیدگی آن را در دمای کمتر از ۱۳ درجه قرار ندهید. در هوای خیلی گرم برای جلوگیری از سوختن برگ ها و گل ها آن را غبار پاشی کنید.

     تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)

                   اینستاگرام                                     

    واتساپ                                           

کوددهی:

-می توانید انواع کودهای حاوی آهن و منیزیم را در فصول رشد (بهار و تابستان) به گیاه بدهید. 

 

رطوبت:

-این گیاه رطوبت را می پسندد. برای تامین رطوبت آن، می توانید زیر گلدان جزیره ایجاد کنید. همچنین قرار دادن ظرف آب در کنار گلدان باعث افزایش رطوبت خواهد شد. 

 

هرس:

-برای هرس باید برگ های پژمرده و خشک شده را از گیاه حذف نمایید تا گیاه سرحال تر شود. برای گلدهی دوباره ، گل های آن را بعد از خشک شدن از ساقه نزدیک به سطح خاک بچینید. 

 

بیماری ها و آفات:

-گل ها بعد از مدتی سبز یا قهوه‌ای شوند: سبز شدن گیاه عمری طبیعی است. قهوه‌ای شدن گلها به معنی تمام شدن عمر آن هاست و باید با برش براکته سفید رنگ، بذرها را درآورده و بکارید. 

 

-برگ های پایینی زرد شوند: آبیاری بیش از حد با آب سرد و خشکی هوا. حتما دقت داشته باشید که بین دو مرتبه آبیاری سطح خاک خشک شود. 

 

-نوک برگ ها قهوه‌ای شوند: محیط آبیاری نامناسب باشد یا رطوبت کم باشد و یا ممکن است به دلیل املاح موجود در آب باشد. اگر قهوه‌ای ای شکننده و نرم باشد به دلیل آبیاری زیاد است اما اگر قهوه‌ای خشک و شکننده باشد بر اثر کم آبی است. مناسب ترین آب، آب جوشیده ی سرد است.

 

-برگ ها سیاه و ریشه ها پوسیده شوند: اگر هوا سرد باشد یا آبیاری بیش از حد باشد و یا به علت بیماری های قارچی. آبیاری و نداشتن زهکشی مناسب می تواند سبب پوسیدگی ریشه شود که به صورت سیاه شدن برگ ها، کپک روی خاک و نرم شدن ساقه نمایان می شود. 

 

-برگ های جدید و قدیمی زرد شوند:در فصول رشد (بهار و تابستان) گیاه را به طور کامل کوددهی کنید.

تکثیر:

اسپاتی فیلوم به ۲ روش ۱)تقسیم بوته و ۲)کاشت بذر تکثیر می شود:

 

-۱)تقسیم بوته: پس از اینکه گیاه کاملا رشد کرد ، به چند دسته تقسیم کنید و هر گیاه را در ۲ گلدان جداگانه و در ارتفاع گیاه مادر بکارید. 

 

-۲)کاشت بذر: دانه ها را برای کاشت بذر در لایه‌ی نازکی از بستر آماده کشت و سبک بریزید. همچنین آن ها را در دمای محیط نگهداری کنید. زیرا برخلاف گیاه مادر، برای رشد به نور زیادی نیاز دارند. رطوبت نسبی هوا را افزایش دهید و طی ۱۰ روز جوانه های بذرها را مشاهده نمایید.

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *