شمشاد سبز
شمشاد سبز : درختچه ای همیشه سبز از خانوادهcelasteraceae و بومی شرق آسیا چین و ژاپن است . این جنس شامل176گونه مختلف از گیا هان خزان کننده و همیشه سبز،درخت و درختچه است گونه موردنظر،بومی ژاپن بوده و ارتفاع آن در طبیعت به4 متر هم میرسد.برگ های آن براق چرمی و سبز تیره بوده و به شکل تخم مرغی با دندانه های کوتاه در لبه می باشد و گلهای آن سبز مایل به سفید است و در وسط بهار ظاهر می شود . .مهمترین مسئله در مورد این نوع شمشاد، نگه داری آن خارج از آپارتمان در فصل تابستان و دادن کود کافی در زمستان و نگه اری داخل اپارتمان در محل خنک می باشد. خرید نهال شمشاد،ترون و قیمت شمشاد،ترون
شمشاد سبز به نور متوسط تا زیاد،هوای خنک،آبیاری معمولی،رطوبت50تا70درصد و خاک قلیای احتیاج دارد.می توان به میزان5گرم در لیتر،هردو هفته یکبار،ازاردیبهشت تا شهریور به این گیاه کود داد.خاک باغچه با کمی ماسه برای رشد و نمونه شمشاد سبز مطلوب میباشد.
شمشاد های کاشته و سازگار شده ، خشکی را تحمل میکنند،اما بهترین رشد وسرسبزی را وقتی خواهند داشت که درماه های گرم آب کافی به آنها برسد(منظم و عمیق)شمشاد های کاشته شده در گلدان را باید همیشه، مخصوصا در ماه های گرم تابستان ،خوب آب داد .
کاربرد شمشاد سبز
از شمشاد سبز برای ایجاد پرچین ، دیوار سبز ،توپیاری ( ایجاد شکل های مختلف پرندگان یا حیوانات دیگر در فضای سبز ) و پارک ها و نیز در باغ های سنگی و ژاپنی و در ترکیب با گیاهان دیگر استفاده میشود و نیز در خیابان ها بلوار ها و بزرگراه ها کاربرد بسیاری دارد.تکثیر انواع شمشاد ها از طریق بذر و قلمه نیمه خشبی میباشد اما بهترین روش تکثیر آن ها کاشت قلمه های نیمه خشبی است که در هر موقع از ماه های اواخر بهار یا پاییز گرفته میشود.
در شهرک هایی که مجوز دیوار ندارند بسیار پر کاربرد می باشد. بدین صورت یک دیوارهی حائل بین ملک شما و اطراف بدون نیاز به دیوار آجری یا فنس بوجود میآید. از طرفی گاهی پشت فنس ها برای امنیت بیشتر شمشاد کاشته میشود تا سارقین نتوانند از روی فنس به زمین شما وارد شوند.
آفات و بیماری های شمشاد سبز
شمشاد سبز به بیماری ها بخصوص سفیدک سطحی حساس است و به محض مشاهده بیماری و یا آثار پریدگی رنگ در برگ ها،سر شاخه ها ، شاخه بیمار را سریعا تا جایی که به نظر میرسد بیمار است قطع کنید.
شپشک آردآلود
بعلت وجود قارچ به اسم Oidia میباشد که اسپرم های خود را روی برگ پخش میکند و به مرور گیاه را تا پایین زرد میکند.برای مبارزه باید ابتدا با قیچی برگ های آلوده را هرس کرد وسپس در طول ماه سه مرتبه با سم سفیدک یا پنکونازول گیاه را سم پاشی کنید.
قارچ فیتوفترا یا بلایت شمشاد
باعث خشک شدن برگ های شمشاد شده و تا پایین آن را خشک میکند بخاطر حضور این قارچ در خاک و آمدن آن روی برگ ها بخاطر پاشش آب میباشد تنها راه حل آن هرس شاخه های خشک و سم پاشی با قارچ کش های سیستمیک میباشد.
آنتراک نوز شمشاد
نوعی قارچ میباشد که شامل نقاط دایره ای سوخته با مرکزی خاکستری میباشد راه حل آن هم هرس و سوزاندن برگ ها و ضد عفونی با قارچ های پایه مسی.
گال شمشاد
بصورت غده ی بزرگ روی شاخه و برگ ها خود را نشان میدهد و تنها درمان آن پیشگیری است یعنی با قیچی ضد عفونی شده گیاه را هرس کنیم یا با خمیر بوردوفیکس هم میتوان تا حدودی از مرگ آن جلوگیری کرد.
هرس پذیری شمشاد سبز
شمشاد سبز معمولا هر مقدار و هر نوع هرسی را تحمل میکند و بدون هرس نیز بوته ها زیبا و متراکم هستند. در بوته های جوان،هنگام انتقال به محل اصلی باید ریشه را نیز هرس نمود پس از کاشت ، بوته را تا سه سال مرتباً هرس کنید تا متراکم گردد.شمشاد هایی را که به منظور استفاده از اشکال هندسی و مجسمه ای کاشته میشوند را بایستی مرتبا هرس نماییم قبل از پیدایش شاخه های جدید در بهار با استفاده از قیجی هرس شاخه های جدید را بعد از آن که شروع به محکم شدن کردند قطع می نماییم.برای ایجاد شکل بوته ای باید مداوم با هرس پانسمان(چیدن نوک شاخه ها)جوانه های جانبی تحریک و شاخه های متراکم تولید کرد.
در فرم های پرچینی نیز میبایست با توجه به فرم پرچین و به نسبت میزان رشد آن را در یک و یا چند نوبت هرس نمود.
گاهی به دلیل بیماری سفیدک قسمت های داخلی را با هرس باید باز تر کرد به طوری که از تجمع رطوبت در قسمت های داخلی تاج جلوگیری و نفوذ هوا به مرکز بوته بیشتر شود.
در آب و هوای معتدل پرچین و اشکال مجسمه ای را در اواخر پاییز باید هرس نمود تا در زمستان شکل جالب توجه و جمع و جور داشته باشند معمولا توصیه میشود در هرس های پرچینی قسمت پایین بزرگتر یا مساوی قسمت بالا باشد تا قسمت بالا روی قسمت پایین سایه اندازی نداشته باشد .در هر وقت سال میتوان آنها را قیچی کرد و به هر شکل دلخواهی در آورد .اگر شمشاد ها را بطور منظور برای ایجاد حریم یا حایل کاشته اید بهتر است بجای قیچی باغبانی و قطع تک به تک شاخه ها از وسیله سر زنی جمعی (قیچی بزرگ)استفاده کنید.
نحوه آبیاری شمشاد
شمشاد سبز نیاز به آبیاری منظم دارد و خاک آن بهتر است تا نوبت آبیاری بعدی کمی مرطوب باشد. نهال جوان را در روزهای گرم سال باید 2 بار در هفته آبیاری کرد و گیاه بالغ را هفته ای یکبار .تعداد دفعات آبیاری در روزهای سرد سال خیلی کم می باشد .
مقدار کوددهی
هر دو هفته یکبار از ماه اردیبهشت تا شهریور ماه به میزان 5 گرم در هر لیتر .
خاک مورد نیاز برای شمشاد
خاکی برای شمشاد مناسب است که ترکیبی از خاک باغچه با مقداری ماسه باشد . خاک نیز بهتر است قلیایی باشد.
نورد موردنیاز برای شمشاد
شمشاد نیاز به نور کامل خورشید دارد و در نور کم سرعت رشدش کند می شود و برگ هایش نیز کمرنگ می شوند.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930
نهالستان بهمن آبادی با بیش از دو دهه تجربه، بهترین گزینه برای شماست. از میوهها و گلهای زینتی تا گیاهان پوششی و آپارتمانی، ما همه را داریم. با تیمی حرفهای و مجرب، ما آمادهی ارائه مشاوره رایگان در زمینه کاشت و انتخاب نهالهای مناسب برای شرایط شما هستیم. سلامت و اصالت نهالهای ما تضمین شده است و ارسال به سراسر ایران فراهم است.
بدون دیدگاه