آموزش باغداری

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

دوستان عزیز سلام. در این مقاله قصد دارم شما را با گیاهی زیبا به نام “میخک هندی”آشنا کنم. گیاه میخک هندی گیاهی است زیبا و همیشه سبز که کابردهای مختلفی از جمله در فضای سبز دارد. خرید نهال از نهالستان بهمن آبادی 

میخک هندی که به آن “پیتسپروم”نیز میگویند،گیاهی است زیبا و همیشه سبز با برگ های چرمی و سایز متوسط این گیاه بومی کشور چین بوده و در ایران نیز بسیاری مردم آن را می شناسند و در جاهای مختلفی با آب و هوای گوناگون میتوان آن را کاشت .

معرفی نهال میخک هندی 

این گیاه،گیاهی است زینتی و همیشه سبز که در محوطه سازی از آن به شدت استفاده میشود. کابرد آن کمی مانند شمشا است ولی قیمت آن در سایز مشابه گران تر است.

این گیاه از خانواده ی خانواده Thymelaceae است.

این گیاه که تبدیل به درختچه میشود،معطر بوده و گل های سفید دارد که در اردیبهشت ماه ظاهر میشوند. گل های گیاه 5 برگه بوده و برگ ها تک برگ اند.از طرفی برگ ها از بیرون حالت بیضی شکل کشیده و چرمی و بسیار براق و سبز دارد.  از این درختچه ارقام سفید و ابلغ و نیز حاشیع کرمی آن نیز وجود دارد.

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

از این گیاه میتوانید در بسیاری از جاهایی که مناطق معتدل و مرطوب  و خنک و یا مقداری گرم دارند استفاده کرده و لذت ببرید. ولی در برابر سرمای شدید مقاوم نیست.

شرایط نگهداری از میخک هندی 

 

 

این گیاه همیشه سبز نسبت به عوامل مختلف مقاوم است و نیاز به نگهداری با حساسیت بالا ندارد ولی در ادامه با نحوه نگهداری آن  به طور کلی آشنا میشویم.

از این گیاه میتوانید به عنوان حصار سبز طبی در کنار دیوار ها و به عنوان فنس و نیز به عنوان گیاهی زینتی استفاده کنید. از طرفی کاشت آن در تراس و بالکن نیز قابل انجام است.

آبیاری نهال میخک هندی

نهال میخک هندی در برابر کم آبی مقاوم است ولی بهتر است دوبار در هفته آبیاری شود . از طرفی آبیاری بیشتر از حد لازم گیاه را با کمبود آهن و موارد دیگر روبرو خواهد کرد.

برای هر دوره آبیاری مطمعن شوید سطح خاک خشک شده است.

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

نور مناسب نهال میخک هندی

این گیاه به نور کافی نیاز دارد و نباید آن را در سایه بکارید. قراردادن آن در معرض نور خورشید برای حداقل 6 ساعت در روز ضروری است. در فصل زمستان نیز سعی کنید قسمتی را که نور بیشتر می تابد بابید و آن را در انجا قرار دهید “منظور نهال گلدانی است”.در صورتی که آفتاب شدید و سوزان است بهتر است آن را کمی در سایه قرار دهید.

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

 

 

نگهداری از میخک هندی در بادهای شدید

در صورتی که در مناطقی زندگی میکنید که بادهای شدید کوهستانی میوزد بهتر است در هنگام رخداد این واقع نهال های مخک هندی و یا بونسای خود را از ان مکان دور کنید یا در صورتی که روی زمین است روی آن را بپوشانید ولی به طوری که آسیب نبیند.

.

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

کاربرد میخک هندی یا پیتسپروم

دمای هوا مناسب میخک هندی

گیاه میخک هندی قادر به تحمل شرایط دمایی متغیر بوده و حتی نسبت به سرما مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. مقاومت این گیاه تا منفی ۵ درجه سانتی گراد بوده و تا این درجه سردی هوا، سلامت خود را حفظ می‌کند. البته برای مقادیر دمای منفی بیش از این، وارد چرخه یخ زدگی خواهد شد. به واقع نگهداری دمای میخک هندی در زمستان به این ترتیب باید با ملاحظاتی همراه باشد.

نهال میخک هندی در طیف وسیعی از دما قابلیت رشد  تکثیر دارد ولی نه به شدت سرد و یا داغ ،مقاومت این گیاه تا 5 درجه سانتیگراد می باشد. قرار دادن امیخک هندی در دمای پایین تر از این مقدار،نهال را به کلی از بین می برد و دچار یخ زدگی میکند.

کوددهی نهال میخک هندی

برای آن که گیاه چرخه رشد مناسبی را پشت سر بگذارد، لازم است که وضعیت خاک مناسب بوده و در صورت نیاز از کودهای مغذی برای آن استفاده شود. بیشتر مواقع توصیه می‌شود که در فصول گرم سال، کوددهی به خاک گلدان انجام شود تا پرورش میخک هندی مطابق استانداردهای آن پیش رود.

 

خاک مناسب نهال میخک هندی

نهال های میخک هندی خود را باید در خاکی با زهکشی خوب و متخلخل بکارید تا ریشه ها نپوسند. از طرفی تعادل را فظ کنید تا کل آب خارج نشود. ترکیب ماسه و کوکوپیت بهترین نوع خاک است. خاک خوب موجب رشد بهتر و شاداب تر نهال ها میشود.

 

هرس  نهال میخک هندی

نهال های میخک هندی خود را میتوانید در فصل بهار هرس کنید. حذف شاخه های اضافی و نیز خشک یا بیمار بهخ رشد هر چه بیشتر شاخه های تازه و بهتر می انجامد. پس بهتر است هرس را فراموش نکنید.

 

 روش های تکثیر میخک هندی

 

کاشت میخک هندی با بذر

بذر های میخک هندی را میتوانید در فصل تابستان تهیه کرده و اقدام به کاشت در زمین کنید.

کاشت نهال میخک هندی با قلمه

کاشت نهال میخک هندی از طرق بذر به دو روش قلمه چوبی و قلمه نیمه چوبی انجام میشود.

قلمه چوبی :در تابستان از قلمه هایی که در انتهای آنها تعدادی برگ است استفاده میکنند. کاشت این قلمه ها در شرایطی همچون بستر مرطوب،به دور از نور مستقیم خورشید و روشن انجام میشود.

قلمه نیمه چوبی : این کار در پاییز انجام شده و مراحل بعدی آن همچون کاشت آن مانند قلمه چوبی است.

آفات و بیماری های میخک هندی

از رایج ترین آفات و بیماری های نهال میخک هندی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

مشکل کمبود آهن میحک هندی که در نتیجه آبیاری بیش از حد به گیاه رخ می دهد و نشانه آن زرد شدن برگ هاست.

تخریب شدن و سوختن برگ ها در اثر قرار گرفتن در نور مستقیم با شدت بالا خورشید.

حمله برخی موجودات و عنکبوتیان و تغذیه از برگ ها و تاربستن روی آن ها

گرمای بیش از حد که باعث پژمردگی و چروکیدگی آن میشود.

سیاه شدن برگ ها که  در اثر  سرمای شدید ایجاد میشود.

کمبود تغذیه  نهال ها که آنها را از رسد مطلوب و فرم صحیح خارج میکند.

قارچ میخک هندی که براقی و شادابی گیاه را از آن گرفته و باعث پدید آمدن ظاهری نازیبا میشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *