این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با گیاه دراسنا آشنا کنیم .

در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند 

در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند

خانواده : Asparagaceae

 

-دراسنا بومی جنوب شرقی آفریقا است. این گیاه به طور معمول در محیط های گرم بهتر رشد می کند. پس برای مناطق گرمسیری گیاه مناسبی است.

 

-این گیاه حدود ۱۲۰ گونه دارد که هریک زیبایی خاص خودش را دارد. این گیاهان زیبا شرایط نگهداری آسانی نیز دارند که باعث محبوبیت دوچندان آن می شود.

 

-دراسنا برگ های زیبای تیره دارد که با طرح های ظریفش در لیست محبوب ترین گیاهان آپارتمانی قرار می گیرد.

 

-دراسنا توانایی رشد بسیار زیاد و تراکم بالا را نیز دارند به همین علت هرس کردن گیاه بسیار لازم و مهم است. این گیاه در زادگاهش رشد طولی زیادی دارد اما در آپارتمان ارتفاع بسیار کمتری خواهد گرفت.

 

-نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که دراسنا سمی است و باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشته شود.

-دراسنا تنوع زیادی دارد که مهمترین گونه های آن عبارتند از:

-دراسنا برگ لیمویی (Lemon lime Dracaena)

-دراسنا پرچمی (مارگیناتا)

-دراسنا بلالی (Dracaena Fragrans)

-دراسنا رفلکسا (گلبانگ هند)

-دراسنا کامپکت (Dracaena Compacta)

-دراسنا تارزان (Dracaena Tarzan)

 

 

دراسنا برگ لیمویی (Lemon lime Dracaena):

-دراسنا برگ لیمویی برگ های سبز و زرد زیبا و منحصر به فردی دارد که از مهمترین ویژگی هایش شرایط نگهداری آسانش می باشد. این گیاه توانایی رشد تا ۲ متر را دارد و در صورت هرس مداوم می توانید آن را همیشه کوچک نگه دارید. برای نگهداری این گیاه هرچند وقت یکبار آن را بچرخانید تا فتوسنتز بهتر صورت بگیرد.

 

 

دراسنا پرچمی (مارگیناتا):

-دراسنا پرچمی از گیاهان آپارتمانی که برگ های سبز رنگ و باریک دارد و ارتفاعش به حدود ۲متر می رسد.

 

 

دراسنا بلالی (Dracaena Fragrans):

-دراسنا بلالی برگ هایی رگه ای به رنگ های سبز و زرد دارد که ارتفاع ۶۰ و پهنای ۸ سانتی متری هستند. اگر شرایط نگهداری این گیاه مساعد باشد گل های سفید رنگ ریزی شکوفه می کند و جلوه گیاه دوچندان می شود.

 

 

دراسنا رفلکسا (گلبانگ هند):

-دراسنا رفلکسا برگ های سبز رنگ و حلقوی و خمیده دارد که دارای رگه های زرد رنگ هستند. رفلکسا حدودا بین ۹۰ تا ۱۲۰ سانتی متر رشد می کند و از جمله گیاهان آپارتمانی بسیار زیبا به شمار می رود.

 

 

دراسنا کامپکت (Dracaena Compacta):

-دراسنا کامپکت بومی جنوب شرقی آفریقا است. این گیاه برگ های ظریف و منحصر به فردی دارد. سرعت رشد این گیاه بسیار کم است و خیلی ارتفاع زیادی نمی گیرد.

 

 

دراسنا تارزان (Dracaena Tarzan):

-گیاه دراسنا تارزان بومی ایالت فلوریدای آمریکا می باشد که پس از مدتی به دلیل زیبایی ظاهری به سراسر جهان عرضه شد. برگ های دراسنا تارزان ضخیم است و گاهی رگه های صورتی روی آن دیده می شود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[v

خاک:

-گیاه دراسنا خاک غنی با زهکشی مناسب را می پسندد. می توانید از ترکیب شن یا پرلیت + خاک باغچه + خاک برگ استفاده کنید.

الیاف طبیعی را نیز دوست دارد مانند خاک گلدان حاوی زغال سنگ که برای گیاه بسیار مناسب است.

 

 

آبیاری:

-دراسنا با نیاز آبی بسیار کم معروف است. برای آبیاری این گیاه بهتر است بین دو مرتبه آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود و سپس اقدام به آبیاری کنید. دقت کنید که خاک تا عمق ۲سانتی متری خشک شود و برای این کار می توانید از خط کش یا انگشتتان کمک بگیرید. در فصل تابستان تعداد دفعات آبیاری را افزایش دهید و در فصل زمستان کاهش دهید.تعداد دفعات آبیاری با توجه به ویژگی های محیطی گیاه مثل اندازه گلدان ، میزان رطوبت هوا و نور ورودی و … بستگی دارد.آبیاری بیش از حد باعث ابتلا به انواع بیماریهای قارچی و پوسیدگی ریشه گیاه می شود.

-آب مناسب برای آبیاری دراسنا، آب مقطر، آب تصفیه شده و آب باران است چرا که این گیاه نسبت به نمک و املاح موجود در آب لوله کشی حساس است.

 

 

نور:

-خانواده دراسنا اغلب نور غیر مستقیم و زیاد را می پسندد اما برخی از گونه های آن در نور کم نیز رشد می کنند. توجه داشته باشید که نور مستقیم آفتاب به گیاه آسیب می رساند. بهترین مکان برای نگهداری گیاه پشت پنجره است.

-اگر برگ‌های گیاه دراسنا کمرنگ و بلندتر شدند، یعنی گیاه به نور بیشتری نیاز دارد پس برای رفع مشکل باید گیاه را به‌ فضایی روشن‌تر منتقل کنید.

 

 

دما:

-دمای مناسب برای دراسنا بین ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتی گراد می باشد. سرمای ناگهانی به گیاه آسیب می رساند و می تواند منجر به از بین رفتن گیاه شود. پس در فصول سرد سال گیاه را در نزدیکی پنجره ها و درهایی که مدام باز و بسته می شوند نگذارید و در فصول گرم سال گیاه را از دستگاه های سرمایشی دور کنید. ایده آل ترین دما برای دراسنا دمای بالاتر از ۱۸درجه است.

کوددهی:

-کوددهی دراسنا اختیاری است و اگر میخواهید آن را کوددهی نمایید در فصول رشد (بهار و تابستان) کود مخصوص گیاهان آپارتمانی یا مایع چندمنظوره گیاهان آپارتمانی یا کود امولسیون ماهی به دراسنا بدهید.

-برای کوددهی به دراسنا یک واحد از کود انتخابی را در ۴ برابر میزان آبی که باید به ۱ واحد آن اضافه کنید رقیق کرده و به خاک اضافه کنید.در زمان کوددهی خاک حتما خیس باشد چراکه ممکن است کود سبب سوختن ریشه شود.  

 

رطوبت:

-گیاه دراسنا به دلیل اینکه زادگاهش گرمسیری است تابستان های گرم و مرطوب را می پسندد. اگر تابستان محیطی که در آن زندگی می کنید خشک است با کمک غبارپاشی و یا دستگاه های مرطوب کننده هوا رطوبت محیط را افزایش دهید.

 

گلدان مناسب:

-در انتخاب گلدان مناسب اول باید به این توجه کنید که حفره هایی زیر گلدان جهت زهکشی داشته باشد. گلدان سفالی برای دراسنا بسیار مناسب است چرا که بین دو مرتبه آبیاری خاک را به خوبی خشک می کند و باعث جلوگیری از خشکی مطلق آن می شود. گلدان مناسب برای دراسنای کوچک ۲۰سانتی متر است.

 

هرس:

-اگر می خواهید ارتفاع دراسنا از یک سطحی بیشتر نشود ساقه های بالایی را ببرید تا دسته ای از برگ های جدید جایگزین شوند و ظاهر گیاه متراکم تر شود. اگر برگ های گیاه قهوه ای شدند به دلیل آبیاری بیش از حد یا عدم دریافت نور کافی است آن ها را جدا کرده تا برگ های سالم و جدید جایگزین آن ها شوند.

 

سمی بودن:

-دراسنا سمی می باشد و اثرات سمی بودن خود را در صورتیکه آن را بخورید نشان می دهد. عوارض سمی بودن گیاه می تواند به صورت تهوع ، کاهش وزن، استفراغ ، گشاد شدن مردمک و بیش فعالی دوره ای نمایان شود. در نتیجه آن را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی (بخصوص سگ و گربه) دور نگه دارید.

 

بیماری و آفات:

-قهوه ای شدن برگ ها: آبیاری ناپیوسته ، حساسیت به آب و بیماری لکه برگی می تواند از عوامل آن باشد: در این صورت در زمان صحیح گیاه را آبیاری کنید یا ممکن است در آب لوله کشی که به گیاه می دهید کلر یا فلوئور وجود داشته باشد که آب تصفیه شده به گیاه بدهید و یا برگ های بیمار را جدا کنید.

 

-زرد شدن برگ ها:کمبود فضای کافی برای رشد ریشه ها، آبیاری بیش از حد ، کمبود عناصر ضروری ، دمای پایین آب ، خشک بودن هوا و یا نزدیکی به منبع حرارت یا سرما می تواند از عوامل آن باشد: گیاه را به گلدان بزرگتر منتقل کنید ، آبیاری را تنظیم کنید ، کودی با مقادیر نیتروژن تهیه کنید ، دمای آبی که گیاه را با آن آبیاری می کنید همیشه چند درجه از دمای محیط گرم تر باشد ، رطوبت گیاه را تامین کنید و یا گیاه را در مکان مناسب دوز از شومینه ، رادیاتور ، کولر و پنجره باز  قرار دهید.

 

-ریزش برگ ها: آبیاری بیش از حد یا ناکافی ، تغییرات شدید دما می تواند از عوامل آن باشد: تعداد دفعات آبیاری را طبق آنچه در قسمت آبیاری گیاه گفته تنظیم کنید ، گیاه را به محیطی با دمای نسبتا ثابت منتقل کنید.

 

-روش صحیح جدا کردن برگ‌ یا بخش بیمار گیاه: قبل از اینکه بیماری تمام قسمت های برگ را بگیرد بخش بیمار آن را جدا کنید برای این کار باید به کمک یک قیچی استریل شده قسمت های بیمار را کوتاه کنید. دقت کنید که فقط بخش های قهوه ای و زرد بیمار شده را کوتاه کنید به‌ همین علت بهتر است برای جلوگیری از حذف قسمت‌های سالم، یک نوار بسیار باریک از بخش قهوه‌ای/ زرد را روی برگ باقی بگذارید و جدا نکنید. اما اگر تمام سطح برگ قهوه‌ای یا زرد شده است، آن را از پایه جدا کنید. برگ به راحتی می شکند و جدا کردن آن از پایه اصلا کار سختی نیست اما اگر برگ در اثر محکم کشیدن از گیاه جدا نشد، با یک قیچی تیز استریل شده، آن را از محل اتصال به ساقه ببرید.

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *