آموزش ها

آفات درخت زبان گنجشک و مقابله با آن

آفات درخت زبان گنجشک و مقابله با آن

 

دوستان عزیز سلام. در این مقاله قصد دارم شما را با انواع آفات درخت زبان گنجشک و مقابله با آن آشنا کنم. تا آخر این مقاله با من همراه باشید.

گیاهشناسی درخت زبان گنجشک

زبان گنجشک درختی است بسیار محبوب در شهرداری ئ نیز پروسه حصارکشی و تزءین باغ و یلا- از این رو بسیاری از نهاستان ها اقدام به ت.ولید و پخش آن کردهخ اند.

دلیل نام گذاری این درخت شباهت برگ های درخت زبان گنجشک به زبان گنجشک است. زیراکه برگ ها نوگ تزو رگه دار  و حالت کشیده دارد.

از طرفی در پاییز غلاف هایی نیز که حاوی دانه هستند از آن آویزان میشوند.

(اگه زمینی دارید که میخواهید اطرافش حصار کنید و در اینده حریم زمینتون مشخص باشه و فرصت رسیدگی ندارید حتما به شما این درختو پیشنهاد میکنم . واقعا درخت بی درد سر و قیمتش هم همیشه مناسب بوده )

تاریخچه درخت زبان گنجشک

 

درخت زبان گنجشک جزو بزرگترین درختان بومی اروپا می باشد که چوب آن نیز از محبوبیت ویژه ای برخوردار است . از چوب درخت زبان گنجشک در ساخت وسایل منزل ، چوب کبریت و دسته راکت تنیس استفاده می شود . درخت زبان گنجشک همچنین در جنوب غربی آسیا تا کوه های البرز نیز می روید .

گونه شناسی درخت زبان گنجشک

درخت زبان گنجشک دارای چندین گونه می باشد و به خانواده اوله آسه تعلق دارد. ارتفاع متوسطی دارد و جوانه های درخت به رنگ سیاه می باشند و تنه این درخت به رنگ خاکستری تیره می باشد . دارای برگ های شانه ای و مرکب است . پشت برگ های درخت زبان گنجشک صاف و بدون کرک می باشد . گل های این درخت به رنگ قهوه ای هستند و در بهار ظاهر می شوند . درخت زبان گنجشک بیشتر در مناطق معتدل می روید .

پراکندگی درخت زبان گنجشک در اروپا و کشور ایران می باشد . ارتفاع درخت زبان گنجشک می تواند به 40 متر برسد و شاخه های این درخت به رنگ خاکستری می باشند . طول برگ های این درخت 10 الی 12 سانتی متر می رسد و بصورت مرکب بوده و به صورت جفت در مقابل یکدیگر هستند. میوه این درخت خوراکی نبوده و تک دانه و بالدار است و به ارتفاع 4 سانتی متر بصورت خوشه ای رشد میکند . ون نام دیگر این درخت می باشد .

 

رایج ترین آفات درخت زبان گنجش کدام اند ؟

پسیل درخت زبان گنجشک

از مهم ترین و مخرب ترین آفات نهال زبان گنجشک و درخت آن “پسیل درخت زبان گنجشک ” است. هدف این آفت مکنده، تغذیه از شیره گیاهی است که در نتیجه آن گال های برگی ظاهر میشوند.  این حشرات با مکیدن شیره گیاهی در اصل بزاق خود را وارد آن کرده و هورمون های گیاهی را برهم میریزند. در نتیجه حواشی برگ ها پیچ خورده و لوله ای و آلوده به گال میشود. این گال ها به تدریج گسترش پیداکرده و نیز از رنگ سبز و زرد و بنفش و سرانجام هوه ای رنگ شده و به کلی درخت را از بین می برند.

این حشرات تخم ها  را در پاییز روی جوانه های خفته می گذارند و پوره ها در بهار بیرون آمده و از برگ ها تغذیه می کنند. گیاه میزبان با تولید سلول‌های اضافی واکنش نشان می‌دهد و نواحی آسیب‌دیده متورم می‌شوند و به سمت پایین غلت می‌خورند و پوره‌های پوشیده از موم را در بر می‌گیرند. هر گال ممکن است شامل دو یا سه نسل باشد و تا پایان تابستان تمام مراحل حشره را در خود جای دهد.

سفید بالک زبان گنجشک 

بین 30 تا 60 روز زندگی می کنند، در حالی که نرها به طور متوسط ​​9 روز زندگی می کنند. این زمان توسعه سریع، بدون حضور انگلی، در ابتدا نسل های متعددی در سال در کالیفرنیا تولید کرد، در حالی که تنها دو تا سه نسل در مصر گزارش شد. بعلاوه، توانایی تمام مراحل زندگی برای زمستان گذرانی بر روی میزبان‌های غیر برگ‌ریز امکان افزایش سریع جمعیت را در آغاز فصل فراهم می‌کند (Stocks and Hodges 2010). ماده بالدار در قسمت زیرین برگها تخم می گذارد. هنگامی که پوره ها ظاهر می شوند، به ندرت دور می شوند و تا زمان شفیره شدن از شیره گیاه تغذیه می کنند (Gillespie 2000).

سفید بالک زبان گنجشک ، Siphoninus phillyreae (Haliday)، آفت بسیاری از محصولات زینتی و میوه ای از جمله مرکبات است. آسیب شدیدی به گلابی و سیب در اروپا وارد می کند. بیشتر مگس های سفید زبان گنجشک  در کالیفرنیا بر روی انار، درخت زبان گنجشک، گلابی، سیب، لوکوت و مرکبات یافت شدند. آلودگی های شدید باعث پژمردگی برگ، ریزش زودرس برگ و میوه های کوچکتر می شود (Bellows et al. 1990).

 شته گالزای زبان گنجشك

این رقم  شته  باعث ایجاد گال روی برگ های زبان گنجشک میشود.

سوسک لیتا

آفت بعدی که درختان زبان گنجشک را تهدید می کند،آفت رقم لیتا می باشد.

این حشره در  اصل سوسکی است به طول 15 الی 20 ملی متر که بالهای زرد و بدنی کشیده و خرطوم دارد. این حشره در زمین های موجود از زبان گنجشک در اواخر بهار و اوایل تابستان دیده میشود. این حشره در طول یکسال فقط یک نسل دارد برگ درختان زبان گنجشک و نارون و صنوبر غذای این حشرات اند.

پروانه کله مرده

این  حشره که گیاهانی مانند زبان گنجشک را هدف قار می دهد حمله ور به برخی دیگر از درختان مشابه نیز است. 

پروانه کله مرده (Acherontia atropos L)، یکی از آفات برگخوار می‌­باشد. پشت سينه­‌ی این پروانه نقش اسكلت سر انسان دیده می‌شود و به همین علت کله مرده ناگذاری شده است. این حشره مخصوص نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری است و بیشتر در استان‌هاي شمالي و مركزي مشاهده می‌شود. اين آفت دو نسل در سال دارد و زمستان را به صورت شفيره مي­‌گذراند. درختان زبان­‌گنجشك، زيتون و گياهان زراعی خانواده سولاناسه میزبانان پروانه کله مرده هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *