این نوشته از سری آموزشهای نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با آفات و بیماری های زردآلو آشنا کنیم .
در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند
در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستنددرخت زردآلو از جمله میوه های تابستانی است که اگر در شرایط مناسب نگهداری شوند طرفداران زیادی دارند. یکی از مهم ترین بخش های نگهداری این میوه مصون نگه داشتن از بیماری و آفت است که به درخت آسیب وارد می کند. از آفت های این میوه می توان به شته سبز، کرم میوه سبز و لارو برگ خوار و انواع قارچ ها اشاره نمود. در این مقاله انواع آفات و بیماریهای زردآلو و نحوه از بین بردن آن ها را به شما آموزش می دهیم.
۱)آفت شته سبز زردآلو:
یکی از آفات مهم زردآلو شته سبز می باشد که بین ۱/۵ الی ۲ میلی متر طول دارند و به سختی مشاهده می شوند. این آفت گونه های مختلفی از جمله سیاه ، سفید ، زرد ، سبز روشن، خاکستری، صورتی و قهوه ای دارند. پوشش آن ها از جنس پشم یا موم می باشد. بدن آن ها گلابی شکل و با آنتن های طولانی می باشد. این شته ها لوله های کوتاهی دارند که از انتهای آن ها بیرون زده است. شته های کامل با توجه به نوع خود از آب گیاهان مصرف می کنند و به قسمت های مختلف گیاه حمله می کنند. برخی از این شته ها به گیاهان مختلف حمله می کنند و برخی تنها از یک گیاه تغذیه می کنند. شته ابتدا به برگ های زیرین حمله می کند.
راه های مقابله با شته سبز:
برای کنترل این آفت روز برگ ها آب سرد بپاشید این کار تاثیر زیادی در کنترل آفات دارد. گیاه را به وسیله آرد غبار روبی کنید. همچنین می توانید از صابون های حشره کش ، روغن های باغبانی و روغن چریش استفاده کنید. با بکار بردن ترکیب آب و چند قطره صابون طی مدت زمان کوتاه آفت شته را از بین ببرید. ترکیبی دیگری که برای این آفت مناسب است شامل ترکیب آب و صابون و فلفل کاین (فلفل قرمز تند) است: ۱ لیتر آب، ۱ قاشق چایخوری صابون مایع و یک فلفل کاین را با هم میکس کنید و بر روی برگ ها بپاشید. برای افزایش تأثیر این ترکیبات می توانید از ایزوپروپیل الکل به طور جداگانه استفاده کنید که برای دفعه شته ها استفاده کنید.
۲)آفت لارو برگخوار:
نام علمی: Amorpha populi
لارو برگخوار دشمن اصلی برگ و جوانه های درختان و گیاهان زینتی است و این لاروه اوایل بهار فعالیت خود را آغاز می کند و از برگ ها و جوانه ها تغذیه می کند. این لاروها زمان تغذیه تارهای ابریشمی تولید می کند و موجب پیچیدگی برگ ها می شود. حشره کامل آن به صورت پروانه است که سر قهوه ای ، بال هایی رو به جلو و مستطیلی شکل با زمینه ی زرد رنگ دارد که روی هر کدام از بال ها نوار قرمز رنگی به شکل مارپیچ وجود دارد که در لاروهای نر بیشتر نمایان است و در لاروهای ماده به وسیله خط های رنگی نامنظم پوشیده می شود. طول این لاروها حدود ۲۵ میلی متر است که رنگ آن بر اساس نحوه تغذیه متفاوت است.
راه های مقابله با آفت لارو برگخوار:
اردیبهشت ماه همزمان با تخم ریزی پروانه ها و اوایل فروردین زمان تغذیه لاروهایی تازه از تخم خارج شده می باشد. برای از بین بردن این آفت از سم های نفوذی مانند دیازینون و یا کونفیدور استفاده کنید. این سم ها را به اندازه یک در هزار هنگام مشاهده این آفت و در زمان ذکر شده در باغتان استفاده کنید.
۳)بیماری غربالی:
یکی از بیماری های شایع در زردآلو است که در اکثر نقاط ایران که زردآلو کاشته می شود فعالیت می کند و به علت جوش ها و لکه هایی که روی میوه زردآلو ایجاد می کند ارزش اقتصادی زردآلو را پایین می آورد. این بیماری موجب سوراخ شدن برگ ها می شود و اغلب اوقات به برگ ، میوه و سرشاخه های درختان هسته دار آسیب وارد می کند. روی برگ درخت لکه های قرمز مایل به قهوه ای ایجاد می شود که به مرور بزرگتر شده و خشک می شوند. در نهایت بافت مرده از برگ جدا شده و روی برگ سوراخی ایجاد می شود که دور تا دور آن تاول های برجسته قهوه ای رنگ فرا گرفته است. این قارچ ها در فصل زمستان و در شرایط نامساعد جوی روی جوانه های آلوده شده باقی می مانند و تا سال بعد در آن جا مستقر می شوند. در آب و هوای مرطوب و بارانی در صورت ترشح آب پراکنده شده و آلودگی ایجاد می کنند. آلودگی تولید شده با میزان بارندگی در فصل بهار و پاییز رابطه مستقیم دارد و تا زمستان نیز ادامه می یابد و تنها در سرمای زیاد متوقف می شود.
راه های مقابله با بیماری غربالی:
برای کنترل این بیماری هرس شاخه و برگ های درخت را در زمان مناسب انجام دهید. پس از هرس درختان وسایل آن را ضدعفونی کنید. با استفاده از سم بردوفیکس که به چهار روش مختلف انجام می شود سم پاشی را انجام دهید:
۱)سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار پس از ریزش ٧۰ درصد برگها در پاییز
۲) سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار قبل از تورم جوانه ها
۳) سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بعد از ریزش گلبرگها
۴)سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بلافاصله بعد از تشکیل میوه
در صورت وجود آلودگی و جلوگیری از پیشرفت بیماری، سمپاشی با بردوفیکس ۵ در هزار ١۵ تا ٢۰ روز بعد تکرار شود.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”13265″ img_size=”700×500″ alignment=”center” css_animation=”bounceInLeft”][vc_column_text]۴) بیماری شانکر باکتریایی :
یکی دیگر از بیماری های زردآلو می باشد که اصلی ترین خسارت آن ترشح صمغ است. این شانکرها در پایه جوانه ظاهر شده و در اطراف و بالای آن گسترش می یابند. این شانکرها اواخر زمستان و اوایل بهار ظاهر می شوند. هنگام بیدار شدن این درختان در فصل بهار بافت اطراف شانکر صمغ تولید می کند که در سطح شاخه جریان پیدا می کند. شانکر باکتریایی موجب به خشک شدن سرشاخه ها و دسته های جوان گل می شود. درختان آلوده شکوفه های محدود تولید می کنند که در نهایت قهوه ای می شوند.
اگر به دنبال خرید نهال می باشید می توانید به راحتی در سایت نهالستان بهمن آبادی سفارش خود را ثبت کنید و در نهایت آن را دریافت کنید.
راه های مقابله با بیماری شانکر:
برای کنترل این بیماری می توانید از سم بردوفیکس در چهار دوره استفاده کنید:
۱)سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار پس از ریزش ٧۰ درصد برگها در پاییز
۲) سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار قبل از تورم جوانه ها
۳) سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بعد از ریزش گلبرگها
۴)سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بلافاصله بعد از تشکیل میوه
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930