[vc_row][vc_column css_animation=”fadeInDownBig”][vc_column_text]این نوشته از سری آموزشهای نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با آفات و بیماری های فندق آشنا کنیم .
در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند
در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]۱)شپشک سبز فندق (Corylolinum avelanae Sehr):
یکی از آفات فنداق است که سبز رنگ و گرد است و از اوایل خرداد به انتهای فوقانی جست های جوانه و گاهی به برگ ها، دم گل ها و جوانه ها حمله می کند و فوماژین را با ترشح عسلک می سازند. این حشره به حالت یک تخم سیاه رنگ در انتهای شاخه ها در فصل پاییز گذاشته می شود. در نتیجه موجب کاهش اندازه و تولید میوه بین ۸ الی ۱۰ درصد است.
۲)شپشک زرد فندق ( Myzoeallis eoryli cioze):
یکی دیگر از آفات فندق است که به شکل تکی و یا جمعی روی سطح زیر برگ درختان فندق تقریبا به طور نیمه مرئی زندگی می کنند و به مرحله طغیان آسان نمی رسد.
راه های مقابله با شپشک های فندق:
پیشنهاد می کنیم برای از بین بردن شپشک فندق از سم های سیستمیک مانند پریمیکارب، متیل ایزوکان ، فوسفادین ، آذین فوس اتیل یا متیل و امیدوتیون استفاده کنید.
۳) شپشک نرم تن فندق:
یکی دیگر از آفات فندق مهم شپشک نرم تن است که با مکیدن شیره گیاهی درخت را ضعیف می کند و با ترشح کردن عسلک موجب تجمع گرد و خاک در سطوح برگ ، تنه و سرشاخه های درختان باعث ایجاد اختلال در فعالیت های فیزیولوژیکی درختان به ویژه فتوسنتز می شود.
راه های مقابله با شپشک نرم تن فندق:
برای از بین بردن این آفت از روغن ولک ۴ درصد در دوره سم پاشی زمستانه قبل از تلقیح درختان استفاده کنید.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”12812″ img_size=”700×400″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded” css_animation=”bounceInLeft”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]۴)شته فندق:
شته فندق آفت بعدی است که تقریبا مانند شته هلو و شلیل است و مهمترین روش برای تشخیص آن ها فعالیت دسته جمعی آن ها در اطراف برگ های اصلی است. این آفت باعث جمع شدن زنبور ها ، مورچه ها و مگس های مختلف می شود چرا که عسلک ترشح می کند. این حشرات بیماری های ویروسی را منتقل می کنند.
۵)کنه جوانه خوار فندق:
آفت بعدی فندق ، کنه جوانه خوار است که با فرو بردن نیش های خود موجب تورم ، خشکیدگی و از فرم افتادن جوانه ها هنگام باز شدن می شود.
راه های مقابله با کنه جوانه خوار فندق:
برای از بین بردن این آفت از سم های آزین فوس متیل ، دیازینون ، اندوسولفان و پودر گوگرد پس از خواب زمستانی گیاه و هنگام ۲ تا ۳ برگ شدن شاخه ها استفاده کنید.
۶)کرم سفید ریشه فندق:
در اواسط بهار سوسک های بزرگی به داخل خاک حمله ور می شوند و تخم ریزی می کنند. پس از بیرون آمدن کرمینه ها از تخم ، از ریشه درختان از جمله فندق تغذیه می کنند. پس از گذشت سه سال کرمینه ها به حشره کامل تبدیل می شوند.
راه های مقابله با کرم سفید ریشه :
اطراف درختان آلوده را شخم بزنید و برای از بین بردن کرم ها از یخ آب زمستانه استفاده کنید.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”12806″ img_size=”700×400″ alignment=”center” css_animation=”bounceInLeft”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”سوالات خود را از ما بپرسید!” font_container=”tag:h2|text_align:right|color:%234c9e31″ use_theme_fonts=”yes” css_animation=”bounceInRight”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css_animation=”bounceInLeft” width=”1/3″][vc_column_text]
تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)[/vc_column_text][/vc_column][vc_column css_animation=”bounceInUp” width=”1/3″][vc_column_text]
اینستاگرام [/vc_column_text][/vc_column][vc_column css_animation=”bounceInRight” width=”1/3″][vc_column_text]
واتساپ [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css_animation=”bounceInLeft”][vc_column_text]۷)کنه جوانه خوار فندق:
این آفت دوره زمستان خود را به طور بالغ در پناهگاه ها می گذراند و فصل بهار خارج می شود و تخم ریزی می کند. جوانه های انتهایی شاخه شاخه ها بیشتر مورد حمله قرار می گیرند. جوانه های آسیب دیده تغییر شکل می دهند و پس از گذشت مدتی به تعدادی برگ ضخیم و فلس تبدیل می شوند.
۸)سوسک برگ خوار فندق:
یکی دیگر از آفات فندق سوسک برگخوار است که در اوایل بهار و با افزایش دمای هوا از پناهگاه خارج می شوند و از برگ ها تغذیه می کنند. این آفت مختص به فندق می باشد.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”12808″ img_size=”700×500″ alignment=”center” css_animation=”bounceInLeft”][vc_column_text]۹)شته های فندق:
شته های فندق یکی از رایج ترین آفات فندق است که در اکثر نقاطی که فندق وجود دارد دیدن می شود. رنگ بدنشان سبز روشن است.
۱۰)بالانن یا Balaninus nncum L. فندق:
بالانن از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه از خاک بیرون می آیند. از فروردین تا تیر ماه حشرات بالغ ، نر و ماده از گل های جوان، برگچه های گریبانه و میوه های نارس تغذیه می کنند. هر بالانن به تنهایی ۲۰ الی ۳۰ تخم می گذارد و هنگام تخم ریزی با نیش خود قسمت انتهای پوست فندق را سوراخ می کند و در انتهای حفره تخم های خود را نگهداری می کند. در چهار مرحله به مدت یک ماه الی بیشتر رشد و نمو انجام می شود. رسیدن لاروها به مرحله بلوغ و تکامل موجب ریزش میوه های آلوده می شود. لارو ها پس از بیرون آمدن روی زمین می افتند. تا عمق ۱۰ الی ۳۰ سانتی متر فرو می روند و پیله های گلی از خاک می سازند و به وسیله ترشحات دهنی جدار پیله ها را مستحکم می کنند و در حالت شفیره درون آن ها می خوابند. دوره زندگی این حشره ۵ سال می باشد.
راه های مقابله با بالانن:
چند بار سم پاشی در فاصله های زمانی زیر سفارش می شود :
۶ الی ۲۰ اردیبهشت دو مرتبه
۶ الی ۱۰ خرداد یک مرتبه
(۱ تا ۲۵ خرداد در منطقه شمالی)
کارباریل ۱۷۵ گرم (ماده فعال) در صد لیتر آب
اندوسولفان ۱۰۰ گرم (ماده فعال) در صد لیتر آب
در ترکیه میتوکارب ۷۵ گرم (ماده فعال) در صد لیتر آب
سایر موارد فعالی که از راه تماس یا از راه جذب گیاه مورد استفاده قرار می گیرند.
فوزالون ۶۰ گرم (ماده فعال) در صد لیتر آب
متیداتیون ۴۰ گرم (ماده فعال) در صد لیتر آب
[/vc_column_text][vc_single_image image=”12809″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css_animation=”bounceInRight”][vc_custom_heading text=”به این نوشته امتیاز بدهید!” font_container=”tag:h2|text_align:right|color:%23740493″ use_theme_fonts=”yes” css_animation=”bounceInRight”][vc_column_text][wp-review-google-place-reviews review_num=”5″][/vc_column_text][vc_custom_heading text=”آدرس و شماره تلفن نهالستان بهمن آبادی” font_container=”tag:h2|text_align:right|color:%23740493″ use_theme_fonts=”yes” css_animation=”bounceInRight”][vc_column_text]نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]