آموزش تکثیر انگور با قلمه
آموزش تکثیر انگور با قلمه : فصل قلمه گیری انگور در اواخر فصل پاییز و اوایل فصل زمستان می باشد و در این زمان درخت انگور در خواب زمستانی می باشد لذا برای ریشه دار کردن قلمه و استقرار آن در خاک چندین ماه زمان می برد که این مدت زمان با شروع فصل رشد و فعالیت گیاه همزمان می شود . در این هنگام است که می توانید قلمه ریشه دار انگور را به بستر کاشت انتقال دهید . خرید نهال انگور و قیمت نهال انگور
قلمه را باید از شاخه های جوان یکساله تهیه کنید و سپس آنها را به شاخه هایی به طول 25 الی 30 سانتی تقسیم کنید و قسمت انتهایی شاخه را یک برش اریب بدهید و قسمت بالایی شاخه را یک برش افقی بدهید تا در هنگام کاشت بتوانید سر و ته شاخه را به خوبی تشخیص دهید . روی شاخه ای که برای قلمه جدا کرده اید فقط 2 تا 3 جوانه باقی بگذارید و بقیه را حذف کنید چون جوانه های اضافی در زیر خاک توان و قوت شاخه را میگیرند و شاخه را ضعیف میکنند . برای آنکه رشد و ریشه زایی قلمه سریع تر اتفاق بی افتد باید اصول قلمه زنی به درستی رعایت شود و در زمان مناسبی نیز انجام شود و قلمه ها را به خوبی در اب و فضای مرطوب نگهداری کنید . یک هکتار باغ انگور چند تن میوه می دهد؟
چگونه قلمه انگور را در خاک بکاریم ؟
برای کاشت قلمه انگور در زمین اگر دوره سرمای هوا کم شده باشد و دوره سرما سپری شده باشد می توانید قلمه را مستقیما در زمین بکارید . ولی اگر دوره سرما هنوز سپری نشده باشد لازم است ابتدا قلمه را داخل گلدان قرار دهید و بعداز تمام شدن دوره سرما قلمه را به داخل زمین منتقل کنید . لازم به ذکر است که قبل از انتقال قلمه به گلدان ابتدا باید آن را درون آب برای مدتی قرار دهید تا ریشه های 3 سانتی آن ظاهر شوند و سپس آن را به گلدان منتقل کنید که خاک گلدان باید سبک باشد و ترکیبی از ماسه و پیت ماس باشد تا ریشه بتواند به راحتی حرکت کند . در اواخر فروردین تا اوایل اردیبهشت ماه می توانید قلمه ها را به زمین منتقل کنید . عمق چاله برای کاشت باید 50 سانتی متر باشد . باغ انگور داربستی
نکات مهم هنگام قلمه گیری انگور
نهال مادری که قرار است قلمه انگور را از آن تهیه کنید باید سالم باشد و مقاومت خوبی نیز در برابر آفات و بیماری ها داشته باشد زیرا نهال مادری صفات و ویژگی های خود را به قلمه ها نیز منتقل می کند . اگر نهال مادری به بیماری یا ویروس مبتلا باشد می تواند قلمه ها را نیز آلوده کند و قلمه های ضعیفی تولید کند که در اینده مشکل ساز خواهند بود.
اندازه و قطر قلمه نیز در کیفیت رشد و گیرایی ان تاثیر می گذارد پس سعی کنید اندازه قلمه حداقل به اندازه قطر یک مداد در نظر بگیرید و طول قلمه را نیز حداقل 20 الی 30 سانتی متر در نظر بگیرید.
قلمه را باید از گونه های پربار و مرغوب تهیه کنید و از ارقام قدیمی استفاده نکنید . می توانید گونه های مرغوب انگور را از نهالستان های معتبر از جمله نهالستان بهمن آبادی تهیه کنید.
قلمه را از شاخه هایی تهیه کنید که تعداد میان گره هایشان در حد نرمال است . هرچند کم یا زیاد بودن تعداد میان گره ها بیان کننده سلامت شاخه نیست ولی بهتر است که اینطور عمل کنید .
نیاز سرمایی قلمه باید تامین شود پس بهتر است هنگامی که قلمه را در گلدان نگهداری میکنید آن را در یک محیط خنک قرار دهید تا نیاز سرمایی اش تامین شود تا بتواند رشد مطلوب و خوبی داشته باشد .
خاک مناسب درخت انگور
خاک مناسب کاشت نهال انگور، مرکب سبک ، عمیق شنی یا رسی است که مقداری آهک نیز در خود داشته باشد. نفوذ پذیری داشته باشد و هوا راحت به درون خاک رفت و آمد داشته باشند.رنگ خاک ، یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب نوع خاک است. pH خاک را به صورت خنثی تنظیم کنید چراکه انگور در خاک های اسیدی نمی تواند رشد کند و باردهی داشته باشد.
آب مورد نیاز درخت انگور
نیاز آبی درخت انگور متوسط است. ریشه این درخت در خاک های مختلف ( خاک سبک یا سنگین ) بین ۹۰ سانتی متر الی ۶ متر در عمق خاک نفوذ پیدا می کند. اگر می خواهید به طور کافی آب به گیاه برسد باید آبیاری را به طور متمرکز در اطراف خاک انجام دهید تا به عمق خاک نفوذ پیدا کند.مناسب ترین شعاع برای آبیاری درخت انگور ، شعاع ۱/۵ متری بدنه آن می باشد.مقدار مورد نیاز برای آبیاری گیاه بسته به آب و هوای منطقه ای که انگور در آن کشت می شود اگر در منطقه آب و هوایی سردسیر کشت شود ۰/۵ لیتر در روز و اگر در منطقه گرمسیر کشت شود تا ۱/۳۵ متغیر است.
آفات و بیماری های درخت انگور
آفت زنجره مو و کرم خوشه خوار انگور شایع ترین و مرسوم ترین آفات درخت انگور هستند که می توانند سراسر سال به درخت شما حمله ور شوند و به درختتان آسیب شدیدی برسانند. یکی دیگر از بیماری های رایج درخت انگور ، گال طوقه است. بیماری گال طوقه سرطان ریشه و ساقه مو است. از دیگر بیماری های شایع درخت انگور می توان سفیدک کرکی (داخلی انگور) ، پوسیدگی سیاه مو ، پوسیدگی خاکستری انگور ، ویروس برگ بادبزنی ، سفیدک پودری انگور و سفیدک سطحی انگور را نام برد. هریک از این بیماری ها را با روشی مخصوص قابل درمان هستند.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930