آموزش باغداری

از هرهکتارسیب چند تن میوه میشود برداشت کرد؟

از هرهکتارسیب چند تن میوه میشود برداشت کرد؟

 دوستان عزیز سلام در این مقاله قصد دارم شما را با  موضوع “از هرهکتارسیب چند تن میوه میشود برداشت کرد؟”آشنا کنم و توضیح کامل بدهم. چراکه این سوال بسیار برای کسانی که قصد تاسیس باغ سیب دارند مهم و حیاتی است. تا آخری این مقاله با من همراه باشید. خرید نهال سیب و قیمت آن 

سیب میوه ای است خوشمزه سرشار از فیبر که میتوانید در وعده های غذایی خود به خصوص رژیم غذایی سالم بگنجانید.

این درخت از دیرباز به خاطر میوه سرشار از ویتامین و سیر کننده خود در بیشتر کشور های جهان کاشته میشده است.

در مقاله قبلی به شما آموزش دادم قبل از اقدام به کاشت انواع درختان سیب و تاسیس باغی عظیم چه مراحلی را طی کنید. در این مقاله میخواهیم که بدانیم کشات این نهال چقدر سود دهی دارد؟

 

21 هکتار در تن شاید بهترین مقدار میزان برداشت سیب از درختان باشد این یعنی در صورتی که شما انواع رسیدگی ها از قبیل سم پاشی های بهاره و زمستانه را انجام داده باشید و نیز آبیاری های منظم داشته باشید و در کنار آن فاصله مورد نیاز درختان را فراهم آورده باشید. این مقدار سود بسیار زیادی است که با فروش آن در صورت بازاریابی مناسب میلیارد ها در سال میتوانید د ر آمد داشته باشید.

بیشترین شهرهای تولید کننده سیب در ایران

 ارومیه، مهاباد، اشنویه و نقده را از شهرستانهای مهم استان در بخش تولید سیب هستند.

خاک مناسب برای کاشت درخت سیب:

بهترین خاک برای کاشت درخت سیب ، خاک های با بافت شنی رسی می باشند گرچه سیب در انواع خاک ها رشد می کند اما زمین های بسیار خشک موجب قطع رشد گیاه می شود. در زمین های بیش از حد خیس و مرطوب گیاه رسد زیادی می کند و شاخه و برگ درخت زیاد می شود اما در دوران میوه دهی دچار مشکل می شود.

 

 

 

آبیاری مناسب درخت سیب:

برای آبیاری این درخت اگر در مناطق پر باران ( نسبت بیش از یک اینچ ) هستید از طریق آب باران تامین خواهد شد و نیاز به آبیاری ندارید. اگر در منطقه گرم و خشک زندگی می کنید آبیاری را به صورت منظم هفته ای یکبار انجام دهید. اما به طور کلی درختانی مانند سیب برنامه مشخصی برای آبیاری ندارند و باید با توجه به رطوبت باقی مانده در عمق های مختلف خاک آبیاری را انجام دهید. در مجموع آبیاری عمیق اما با فاصله زمانی طولانی بهتر از آبیاری نصفه و نیمه و زود به زود است. توجه داشته باشید که آبیاری را در محدوده ریشه و به آرامی انجام دهید تا ریشه ها آب را جذب کرده و سیراب شوند. به هیچ عنوان آبیاری درخت را سطحی انجام ندهید چرا که به وسیله ریشه های عرق هرز جذب یا توسط نور خورشید تبخیر می شوند.

 

دمای مناسب درخت سیب:

درخت سیب گیاهی بومی منطقه معتدل است. همیشه سبز نیست و خزان پذیر است. با توجه به اصلاحات ژنتیکی که در آن صورت گرفته در تمام ۵ قاره توانایی رشد دارد. درجه های زیر صفر و طول مدت سرما توانایی آسیب زنی به درخت را دارد برای همین بهترین دما برای رشد آن بیشتر از ۱۵ و کمتر از ۳۰ درجه می باشد.

 

 

 

هرس کردن درخت سیب:

برای هرس این درخت باید شاخه های جوان باردار را از درخت جدا کرده تا شاخه های دیگر جایگزین آن ها شوند. هرس کردن را برای پیشگیری از پیری زودرس انجام می دهند. درخت های پیر میوه های ریز و بی کیفیت تولید می کند. بهترین زمان برای هرس کردن درخت سیب فصل سرد زمستان می باشد. در فصل زمستان درخت سیب باید حداقل به ۸۰ سانتی متر رسیده باشد که بتوان آن را هرس کرد. درخت سیب تا ۵ سال اول نیاز به هرس ندارد و فقط باید ترکه های شاخه ها را کوتاه کنید. برای درخت سیب، دو نوع هرس فرم و هرس باردهی وجود دارد و از نظر زمانی نیز هرس زمستانه و هرس تابستانه داریم.

 

 

 

 

 

 

 بذری بودن پایه های درختان، مدیریت سنتی، روش آبیاری غلط، عدم بسته بندی مناسب، کوچک شدن باغات سیب، کیفیت پایین سیب های تولیدی در دشت ها و ضرورت کشت سیب در ارتفاعات را از مهمترین چالش های پیش روی سیب هستند.

متاسفانه بسیاری از باغداران سیب استان چند شغله هستند در حالی که باغداری روش و مدیریت خاص خود را دارد باید به این موارد رسیدگی شود.

 جایگزینی ارقام پایه رویشی سازگار و مقاوم به تنش آبی سیب درختی با ارقام بذری در استان اظهار کرد: با جایگزینی ارقام پایه رویشی سازگار و مقاوم به تنش آبی به دلیل کاهش بارندگی ها و محدودیت منابع آبی می توان سیب های با کیفیت تولید کرد.

 برای کاهش زمان فاصله برداشت جهت انتقال سیب درختی برداشت شده به سردخانه های نگهداری میوه باید واحدهای سورتینگ و بسته بندی در استان افزایش یابد.

 به دلیل مشکلات موجود هزینه های تولید در بخش سیب افزایش یافته و بحث مکانیزاسیون در باغات سیب نیز کاهش دارد، گفت: با روش های علمی و مدیریت بهینه باغات می توان هم هزینه های تولید را کاهش داد و هم جلوی ریزش ۳۵ درصدی محصول را گرفت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *