باران طلایی


این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است . در این مقاله با باران طلایی اشنا 

می‌شوید. 

 

 

 

باران طلایی
باران طلایی

 

باران طلایی
باران طلایی
باران طلایی
باران طلایی

باران طلایی

 

نام علمی : Koelreuteria paniculata

نام انگلیسی : Golden rain

خانواده : Sapindaceae

باران طلایی یک درخت برگریز است و در هند به ان درخت افتخار می گویند در چین هم ان را درخت اطلس می خوانند.

-این درخت در اواخر اردیبهشت ماه یا پاییز گل های زرد رنگ خوشه ایی بسیار زیبایی تولید می کند و برگ هایی شبیه پر دارد.گلدهی درخت بسته به شرایط دوماه ادامه دارد.

-درخت باران طلایی در پاییز میوه هایی شبیه به فانوس چینی تولید می کند که درون میوه ها پر از دانه است و  این لفاف ها هرماه رنگ عوض می کند. از سبز روشن سپس زرد قرمز ارغوانی و مسی. دانه های درون این لفاف ها را به صورت برشته شده مصرف می کنند.

-سرعت رشد این درخت کند تا متوسط است.درخت باران طلایی سالانه 30تا60 سانتی متر رشد می کند و زمانی که بالغ می شود ارتفاع به 9 تا 12 متر می رسد. این درخت زینتی و بسیار زیبا و محبوب است. درخت باران طلایی برگ ها گل ها و میوه های بسیار زیبایی دارد و در فصول مختلف شکل ها و رنگ های مختلف خاص و زیبا به خود می گیرد از این رو برای تزیین باغچه ها فضای سبز پارک ها و غیره استفاده می شود. درخت باران طلایی یک درخت مقاوم است و می تواند گرما را تحمل کند همچنین توانایی رشد در خاک های نه چندان غنی را نیز دارد. این درختان می توانند بین 50 الی 150 سال عمرکنند.

– برگ های این درخت به صورت یکی در میان بوده و شبیه پر می باشند که شکل تخم مرغی و رگه های مشابه پر از ویژگی های ان ها محسوب می شود. برگ های این درخت دارای رنگ سبز بوده که در پاییز به رنگ زرد تغییر پیدا می کند و ارتفاعی بین 5 الی 10 سانتی متر دارند.

-گل های این گونه کوچک و زردرنگ بوده و رنگ قرمزی در پایه ی ان ها مشاهده می شود.این گل ها دارای 4 گلبرگ بوده و به صورت خوشه هایی به ارتفاع 20 الی 50سانتی متر رشد می کنند. ان ها بسیار زیبا بوده و رایحه ی خوشی دارند . فصل گل دادن این درخت در حدفاصل ماه های مرداد و شهریور است. گل های این گیاه هرمافرودیت هستند و ارگان موذکر و مونث را به صورت توامان دارند.

-میوه ی این گیاه به صورت یک کپسول سه لایه فلفل مانند با ارتفاع 3 الی 6 سانتی متر است که دانه های اجیل مانند و سفتی با قطر 10-5 سانتی متر و به رنگ صورتی در داخل میوه ها مشاهده می شود.

-پوسته ی درخت نازک و قهوه ای بوده و با رشد درخت تا حدودی به پایین خم می شود و امکان دارد که به دلیل ساختار یقه مانند بشکند. برای توسعه ی یک ساختار قوی و همچنین خالی کردن مسیرعبورانسان ها و وسایل نقلیه نیاز به هرس کردن وجود دارد. این درخت را در دسته ی درخت هایی که چوب ضعیف دارند قرار می دهند.

تاریخچه :

-این درخت بومی کشور چین می باشد کشف این درخت به نام پیر دانکرویل که یک مبلغ یسوعی بود برمی گردد. او بود که بذر این درخت را در سال 1474 از چین به روسیه فرستاد. در ادامه در سال 1753 این درخت به اروپا و در سال 1811 به امریکا رسید. هم اکنون در اکثر نقاط چین کره ژاپن اروپا نیوزیلند استرالیا اسرائیل و برخی از مناطق امریکا(سواحل شرقی و غربی و ایالات جنوبی) یافت می شود.

سوالات خود را ازما بپرسید!

   

    واتساپ                                              اینستاگرام                                            تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)

 

 

 

 

باران طلایی
باران طلایی

 

باران طلایی
باران طلایی

 

 

باران طلایی
باران طلایی

نیازها و شرایط نگهداری:

 

نور: اگربه دنبال تک درخت زیبا با سایه اندازی وسیع و خنک ارتفاع کوتاه و کنترل شده که ریشه هایش نیز کاشی حیاط یا چمن را خراب نکند هستید برای حیاط و ویلا گزینه مناسبی را انتخاب کرده اید. شرایط نوری ان بسیار شبیه به زیتون تلخ می باشد و افتاب کامل نیاز دارد. البته در سایه جزئی نیز رشد خود را ادامه می دهد.این درخت گلدار هست و نیاز به نور کافی دارد اگر درخت زیتون تلخ در بهار گلهایش و در پاییز میوه هایش حیاط شما را زیبا می کند باران طلایی گل هایش در بهار و میوه هایش در تابستان حیاطتتان را باصفا و دلنشین می کند.

 

 

-ابیاری: این گیاه به ابیاری متوسطی نیاز دارد. البته در مقابل کم ابی نیز بسیار مقاوم است و هفته ایی یکبار به ابیاری نیاز دارد.

 

 

دما: دمای مناسب برای جوانه زنی این گیاه 18الی20 درجه و دما رشد این گیاه بین 10- تا 30 درجه سانتی گراد است که در برابر شرایط اقلیمی سرما و گرما مقاوم است.دمای بالا و دود و الودگی اتومبیل ان ها را اذیت نمی کند بنابراین برای مناطق شهری گیاه مناسبی است.

 

 

-خاک:  یکی از ویژگی های بارز این گیاه مقاومتش به انواع خاک(سنگلاخی ماسه ای رسی و …) است حتی در خاک خیلی شور و قلیایی هم به خوبی رشد می کند. البته بهترین بستر کاشت بذر این درخت خاک های مناسب و غنی مانند خاک باغچه پیت ماس پرلیت و ماسه با زهکشی مناسب است.

 

 

تکثیر:

-بذر: بذر این درخت بخاطر پوست ضخیمی که دارد بهتر است اول کمی با چاقو خراش دهید و در اب به مدت 24 ساعت نگه دارید زمانیکه بذرها از اب ورم کردند ان ها را دربیارید و در ترکیبی از پیت ماس و پرلیت و ماسه بکارید. سپس روی ظرف کاشت یک مشمای شفاف بکشید که مرطوب شود و رطوبت ان بیشتر شود با قارچکش اوبین ابیاری را انجام دهید تا خاک ضدعفونی شود و سپس ان را جایی روشن بگذارید تا بعد از یک ماه جوانه بزند.

قلمه ریشه: در فصل زمستان که درخت خواب است یا قبل از بهار با بیل خاک دور ان را کنار بدهید و ریشه هایی که قطر دوسانت دارند را به طول 12 الی 15 سانتی متر ببرید و درون خاک یا ماسه به صورت افقی بخوابانید و با قارچکش ابیاری کنید و منتظر جوانه زنی باشید.

-پاجوش: در فصل زمستان که درخت خواب است یا اوایل بهار که هوا خنک است درختی را که پای ان پاجوش درامده با بیلچه بزنید دور خاک ان را باز کنید این پاجوش ها را با احتیاط به گونه ایی که به ریشه اسیب نرسد بکنید و در خاک گلدان بزنید.

 

هرس:

-هرس درست در زمانیکه درخت جوان است بسیار مهم است . این گیاه را به شکل یک درخت تکی با یک تنه اصلی هرس کنید و تنها شاخه های جانبی را نگه داریدکه شکل وی(حرف انگلیسی) اصلی با زاویه تنگ به خود نگیرند.

 

تغذیه:

-گرچه کسی به درختان فضای سبز کودشیمیایی و قوی نمی دهد اما اگر این درخت را در حیاط کاشتید حتما در زمستان با کود حیوانی چالکود کنید و در ان چاله کود فسفاته یا ساچمه ای هم بریزید تا در بهار گل های بیشتری بدهد همینطوربرای تقویت ان یک نوبت هم در بهار با کود سه بیست تغذیه برگی کنید . گلهای ان روی شاخه های یکساله رشد می کند پس هرس مداوم شاخه های خشک شده و حتی گلدار در سالهای اول رشد باعث تحریک رشد شاخه های بیشتری شده و در نتیجه در سال های بعدی درخت زیباتر و گردتری خواهید داشت.

 

 

بیماری و افات:

-یکی از بیماری های خطرناک درختان بیماری ورتیسیلیوم هست که همیشه باعث خشکی سرشاخه ها و برگ های انتهایی گیاه می شود. حفظ ان سخت است باید با هرس قسمت های الوده و سم پاشی با قارچکش های بسیار قوی مانند توپسین و یا پرویکو ان را درمان کرد.

 

-یکی دیگر از بیماری های شایع در درختان بیماری شانکر است که معمولا روی پوست تنه ی درخت علائمی عجیب و غریب جای می گذارد و می توان  پی برد و ان را درمان کرد هم به وسیله سم پاشی و هم با سموم سمی در زمستان و تابستان باید درخت را با ان درمان کرد.

 

-یکی از افات مهم این درخت سوسک های چوبخوار هستند که داخل پوست درخت نفوذ می کنند و شیره پرورده را در می اورند و مانند خون روی پوست درخت جاری می شوند. مبارزه با ان ها بسیار سخت است زیرا داخل درخت می روند و باید سوراخ هایش را به وسیله مفتول همراه با پنبه اغشته به سم پر کرد تا کرم ها از بین روند و بعد ان ها را سمپاشی کرد.

 

-یکی ددیگر از افات این درخت سوخت شانه قرمز است که معم.لا دانه های ای درخت را می خورد و باعث می شود دانه ها یا همان بذرهای درخت از بین روند و بدین ترتیب درخت عقیم شود.

 

-ابیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه می شود که سیاه شدن حاشیه برگ ها همراه با زردی مرکز نشانه ان است.

 

باران طلایی
باران طلایی

کاربرد :

 

 

-استفاده در غذاهای محلی: میوه گلابی خاردار را غالبا تحت  عنوان نوپال میوه کاکتوس یا میوه تن در زبان اسپانیایی می شناسند و خوردنی است. البته می بایست پوست ان را به دقت جدا کنید تا خارهای کوچک موجود روی ان قبل از مصرف برداشته شود. اگر لایه ی بیرونی به درستی برداشته نشود گلوشیدها می توانند وارد بدن شده و باعث ناراحتی هایی در گلو لب ها و زبان شوند کمااینکه این گلوشیدها به راحتی در پوست دست فرو می روند.

 

-بومی های امریکایی این میوه را داخل خاک می چرخاندند تا بر اثر حرکت در ان تمامی گلوشیدها از روی پوست جدا شوند. همچنین از قرار دادن میوه روی مشعل و اتش نیز برای جدا کردن تیغه ها استفاده می کردند. البته امروز ارقام پارتنوکارپیک (بدون دانه) از ان نیز موجود است. در مکزیک از گلابی خاردار برای درست کردن پیش غذا سوپ سالاد بشقاب سبزیجات نان برای دسر نوشیدنی ابنبات ژله یا نوشیدنی استفاده می کنند.

 

-همچنین ساقه جوان این گیاه نیز خوردنی می باشد. مکزیکی ها از این ساقه برای پخت تاکوی مکزیکی یا سایر غذاهای محلی استفاده می کنند.

 

-فتوکمیکال و طب سنتیک اوپونتیا حاوی گسترده ای از فتوکمیکال ها نظیر پلی فنول مواد معدنی خوراکی و بتالائین می باشد. به عنوان مثال در تحقیقات پایه ای مشخص شده که این گیاه حاوی اسید گالیک اسید وانیلیک و کاتچین می باشد.

 

-در طب سنتی مکزیک از گوشت و اب این میوه برای درمان زخم و التهابات گوارشی و دستگاه ادرار استفاده می کنند.

 

-همچنین از این گیاه می توان به عنوان رنگ و تصفیه کننده اب نیز استفاده کرد.

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *