نهال میوه

بهترین نژاد درخت سنجد

بهترین نژاد درخت سنجد 

سنجد درختی است بومی اسیای غربی و اروپا تا هیمالیا پراکنده شده است. در ایران نیز در نواحی استپی کشور به صورت خودرو یافت می شود. برگها کاملا کشیده و بدون دندانه هستند. قسمت زیرین برگ خاکستری است در صورتی که سطح رویه آن سبز تیره است. گل ها کوچک، زرد رنگ و معطر هستند. شاخه ها اغلب خاردار بوده و گاهی به علت تعدد تنه، گیاه به صورت درختچه ظاهر می شود. سنجد گیاهی است که به خشکی خاک. وزش بادهای شدید مقاوم است. از این درخت برای کنترل باد، حرکت شن های روان  وکولاک زمستانه به وفور استفاده می شود. از لحاظ دید سنجد به علت داشتن برگ های سبز خاکستری و شاخه هایی که در همه جهات رشد می کنند و همچنین دارا بودن میوه های رنگین مورد توجه است. در اغلب خاکها رشد می کند. با کاشت متراکم درختان سنجد به خوبی میتوان از آن به عنوان پرچین در اطراف باغها استفاده کرد. علاوه بر آن سنجد با ایجاد بافت متراکم به خوبی به صورت یک مانع محکم در برابر عبور و مرور عمل می کند. درخت سنجد

بهترین نژاد درخت سنجد

معرفی بهترین نژاد سنجد

سنجد دارای ارقام زیادی می باشد که در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین ارقام سنجد برای کاشت بپردازیم . بطور کلی نژاد های سنجد حاج حسینی ، سنجد قزل ، سنجد حاج رحیمی ، سنجد محلی ،  سنجد نقلی ، سنجد خوشه ای و سنجد خرمایی جز بهترین نژاد های سنجد می باشند .

نهال سنجد حاج حسینی 

جزو یکی از مرغوب ترین نژاد های سنجد محسوب می شود و برای صادرات بسیار عالی است و بازار فروش خیلی خوبی دارد و میوه آن برای خشکبار نیز زیاد استفاده می شود . این درخت را می توان در اکثر مناطق کشور کاشت و پرورش داد. گرمای زیاد را به خوبی تحمل میکند ولی مقاومت خوبی در برابر سرمای شدید ندارد .

سنجد قزل 

سنجد قزل بومی آذربایجان شرقی می باشد و برای اولین بار در شهرستان قاضی جهان که جزو توابع آذرشهر می باشد کشت و پرورش داده شد. میوه سنجد قزل خیلی درشت بوده و طعمی شیرین دارد که خیلی خوش مزه است . رنگ پوسته این میوه نارنجی تیره است که به قهوه ای تمایل دارد. این سنجد از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و بازار پسندی خوبی دارد و برای صادرات عالی می باشد . درخت سنجد قزل مقاومت خوبی در برابر کم آبی و خشکی دارد و می تواند شوری و آهکی بودن خاک را نیز تحمل کند و همین ویژگی سبب شده که افراد زیادی نسبت به کاشت آن اقدام کنند.

سنجد حاج رحیمی 

سنجد حاج رحیمی مقاومت و سازگاری خیلی زیادی دارد و می تواند در اغلب مناطق کشور کشت شود و جزو بهترین ارقام سنجد محسوب می شود. رنگ میوه آن قهوه ای مانند است و سایز درشتی دارد و مزه بسیار دلپذیر آن سبب شده که به انواع سنجد های صادراتی تبدیل شود . جزو ارقام خوشه ای است و همین موضوع سبب سودآوری اقتصادی بالای آن شده است .

سنجد محلی

نهال سنجد محلی دارای صرفه اقتصادی بسیار بالایی می باشد و همین ویژگی سبب محبوبیت آن در بین کشاورزان شده است . میوه های این درخت بصورت خوشه ای هستند و به عنوان خشکبار نیز استفاده می شوند . اندازه میوه های آن نسبت به نژادهای دیگر درشت تر است اما مقدار باردهی آن کمتراست . این درخت می تواند سالیانه در هرهکتار 2 تن بار بدهد .

سنجد نقلی 

سنجد نقلی بر خلاف سایر سنجد ها که حالت کشیده دارند حالتی گرد مانند شبیه به نقل دارد و درخت آن زودبارده می باشد و در همان سال اولیه کاشت بار می دهد و البته باردهی اقتصادی خود را در سال چهارم شروع می کند . درخت سنجد نقلی مقاومت بسیار خوبی در برابر انواع خاک های نامرغوب و شرایط جوی نامناسب و همچنین کم آبی دارد و در خاک های نسبتا فقیر بخوبی رشد میکند.

سنجد خوشه ای

این سنجد همانطور که از نامش پیداست به شکل خوشه ای بار می دهد و همین موضوع سبب باردهی بیشتر آن نسبت به سایر ارقام سنجد می شود و جزو بهترین ارقام سنجد از لحاظ سوددهی می باشد . بیشتر باغداران از رقم سنجد خوشه ای برای احداث باغ های سنجد خود استفاده می کنند . به دلیل باردهی خوب حتی در سال اولیه کاشت سبب محبوبیت زیادش در بین باغداران شده است .

سنجد خرمایی 

سنجد خرمایی نیز جزو بهترین ارقام محسوب می شود و آب و هوای مناسب برای پرورش آن معتدل می باشد . ظاهر آن شبیه به خرمای خشک است و رنگ آن قهوه ای مایل به زرد است . درخت آن همیشه سبز بوده و ارتفاع آن به 5 تا 7 متر می رسد .

 

خصوصیات کلی درخت سنجد

کاربرد

گره های چوب آن در صنایع چوبی مورد توجه است خصوصاً در کردستان از آن اشیاء ظریف ساخته می شود. در اطراف کاشان برای جلوگیری از پیشروی شنهای روان به عنوان باد شکن کاشته شده است و در اغلب مناطق استپی برای پرچین باغها و تهیه هیزم کاشته می شود. البته برگ و میوه آن کاربردهای دیگری نیز دارد.

مشخصات گیاه

درختی کوچک با 7 تا 12 متر ارتفاع و خزان کننده، به ندرت به صورت درختچه دیده می شود. شاخه های آن درخشان و اغلب قهوه ای تیره و شاخه چه ها کرک های شوره سری و به رنگ خاکستری – نقره ای دارند.

برگ

برگ ها سرنیزه ای، یا بیضوری، پوشیده از کرکهای شوره سری برنگ نقره ای، اغلب کوتاه تر از 4 سانتی متر، روی سطح فوقانی خاکستری – مایل به سبز روشن (درختان) در سطح تحتانی نقره ای رنگ

گل

گل ها منفرد، بدون گلبرگ، کاسبرگ ها لوله ای، با سطح دورنی زرد رنگ، سطح بیرونی نقره ای رنگ

میوه

میوه ها شفت تخم مرغی شکل با حدود یک سانتی متر طول هستند، که در ابتدا رنگ نقره ای مایل به هنگام رسیدگی رنگ قهوه ای با بخش گوشتی آردی شکل دارند.

روش ازدیاد گیاه

کاشت بذر و قلمه

کاربرد

در آسیای مرکزی، یک محصول مهم و یک منبع مواد پروتئین و قندی و معدنی در کاروان های مسافرتی به شما می آمد و میوه های خشک آن آسیاب و تبدیل به آرد می شد. برای تزیین باغ ها بعلت تاج نقره ای رنگش بخصوص در روزهایی که باد می وزد، بسیار با ارزش است.

نیازها

این درخت نسبت به خشکی مقاوم است و آلودگی های جوی را تحمل می کند.

از این درخت به عنوان باد شکن استفاده می شود. سرعت رشد خوب و قابل ملاحظه ای دارد و از نظر ظاهری شبیه درختان بید است. در اردیبهشت ماه گل می دهد و در اواخر تابستان و پائیز میوه های آن ظاهر می شود. میوه تخم مرغی شکل بوده به رنگهای قرمز سوخته است که در حالت نارس رنگ زرد دارد. میوه درخت سنجد سته ایست که میان بر آن آردی شکل با رنگ روشن است که بخش خوراکی میوه را تشکیل می دهد و برون بر آن پوسته چرمی و نازک و به رنگ قرمز سوخته است. ابعاد میوه حداکثر تا 4 سانتیمتر بوده ولی معمولا 1-3 سانتیمتر است. دانه به صورت هسته ای کشیده با ابعاد 8-11 میلیمتر طول و عرض آن 5 تا 5/7 میلیمتر می باشد که دارای نوک نسبتا باریک و تیزی است.

میوه ها پس از رسیدن، مدتها روی درخت باقی می مانند. برای جمع آوری میوه ها معمولا یک زیرانداز در سایه گستر درختان پهن کرده و با ضربات چوبهای بلند، شاخه های حامل میوه را به شدت تکان می دهند. در این حالت بذرهای رسیده به روی زیر انداز فرو می افتد. پس از جمع آوری، میوه ها را مرطوب کرده و در محیطی گرم یا در برابر نور خورشید می گسترانند تا قسمت آردی میوه فاسد شود تا بتوان بذر را به سادگی از آنها خارج کرد. بذر به نگهداری خاصی احتیاج دارد و در شرایط خشک با دمای محیط حفظ می شود.

شایان ذکر است که تکثیر درختان سنجد با توجه به پاجوش زنی و قلمه های مناسب این درختان، بیشتر با استفاده از قلمه صورت می گیرد و استفاده از بذر مرسوم نیست.

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *