آموزش باغداری

بیماری آتشک سیب

بیماری آتشک سیب

بیماری آتشک سیب دربین آفات و بیماری های درخت سیب یکی از مهم ترین ها محسوب می شود. در صورت عدم درمان به موقع خسارات جبران ناپذیری را به وجود می آورد .این بیماری می تواند شکوفه ها، میوه ها، شاخساره ها، شاخه ها، شاخه ها و کل درختان را از بین ببرد. در حالی که درختان جوان را می تواند در طی یک فصل از سال  به زوال بکشاند، درختان مسن می توانند چندین سال  با وجود آن زنده بمانند، حتی با خشک شدن مداوم توسط آتشک ولی باید سریعا در صورت تشخیص با آن مبارزه نمود. خرید نهال سیب و قیمت سیب

بیماری آتشک سیب چه علائمی دارد؟ 

علائم آن در آغاز فصل بهار و بر روی گل ها پدیدار می شود. گل ها حالتی شبیه به آب سوختگی به خود می گیرند که پس از پژمرده شدن رنگشان به رنگ قهوه ای در می آید. این بیماری به سرعت گسترش یافته و سبب از بین رفتن سرشاخه های جوان نیز می شود.

شاخه هایی که آلوده شده اند روی سطح شان شانکر ایجاد می شود و پوستشان فرو می رود و رنگشان نیز تیره می شود.

در قسمت های انتهایی شاخه ها خمیدگی صورت می گیرد و ترشحات باکتریایی روی شاخه هایی که آلوده هستند قابل مشاهده خواهند بود. رنگ این ترشحات قهوه ای رنگ می باشد و توسط عوامل محیطی در باغ به درختان سالم منتقل می شود .

روی سطح برگ ها نیز لکه های سیاه رنگ ظاهر می شود و رفته رفته برگ ها قهوه ای شده و چروکیده می شوند و حالتی شبیه به آتش گرفتگی پیدا میکنند.

این بیماری روی میوه ها نیز تاثیر می گذارد و سبب چروکیدگی ، سیاه شدن و کوچک شدن میوه ها می شود . نواحی پوسیده قهوه ای تا سیاه می شوند و با قطرات تراوش باکتریایی مایل به قهوه ای مایل به زرد پوشیده می شوند. میوه ها سفت می مانند و در نهایت خشک می شوند و به مومیایی تبدیل می شوند.

بیماری آتشک سیب در اثر چه عاملی ایجاد می شود ؟ 

عامل این بیماری باکتری ای به نام اروینیا امیلوورا می باشد . این باکتری جزو بیماری های رایج در بین خانواده گلسرخیان یعنی سیب ، به ، گلابی ، ازگیل و زالزالک می باشد. این باکتری فصل زمستان را در ترشحات چسبناک در سرشاخه ها و اطراف شانکر تنه آلوده درختان سپری میکند. چرخه زندگی این باکتری به دو بخش فاز بهاره و زمستانه تقسیم بندی می شود .

وزش باد ، حشرات ، زنبورها و انسان ها می توانند عامل پراکندگی این باکتری در محیط باغ باشند . احتمال توسعه این بیماری در روزهای گرم و بارانی بهار بیشتر می شود .

روش های پیشگیری یا کنترل این بیماری 

-تا حد امکان از کاشت همزمان چند درخت که متعلق به خانواده گلسرخیان هستند خودداری کنید.

-از درختانی که به این باکتری بسیار حساس هستند مانند درخت زالزاک بصورت گسترده خودداری کنید.

-نژادهای مقاوم به این بیماری را تهیه کنید.

-مصرف کودهای حاوی ازت را کم کنید.

-phخاک را کنترل کنید و در صورت اسیدی بودن آن را اصلاح کنیدو

-هرس را در زمستان انجام دهید.

-هرس را در روزهای بارانی انجام ندهید.

-بازدید روزانه از باغ داشته باشید تا بتوانید علائم اولیه بیماری را به سرعت شناسایی کنید.

-شاخه های هرس شده را به سرعت از محیط باغ خارج کنید.

-اگر شدت آلودگی زیاد بود و تنه اصلی درخت را درگیر کرد باید درخت را از محیط باغ حذف کنید.

-محل های پوست مردگی یا شانکر درختان را شناسایی کرده و ضدعفونی کنید تا محل زمستان گذرانی باکتری از بین برود.

-شکوفه های ثانویه درختان را حذف کنید.

سم پاشی دوره ای انجام دهید

با استفاده از سم بردوفیکس بلافاصله پس از هرس درختان و همچنین بعد از بارش های شدید و طوفان ها سم پاشی را انجام دهید .

-پس از ریزش 70 درصد برگ درختان در فصل پاییز

-قبل از تورم جوانه های درخت

-هنگام باز شدن شکوفه ها

-بعد از گلدهی طی سه نوبت با فاصله زمانی 10 روزه

بیماری  آتشک برای اولین بار در سال در فصل  بهار ظاهر می شود، زمانی که دما به بالای 18 درجه سانتیگراد می رسد. باران، شبنم های شدید و رطوبت بالا به نفع  این باکتری است و به تکثیر و رشد بیشتر آن کمک می کند.رشد این بیماری به طور کلی نیاز به وجود شرایط خاصی است و به همین دلیل ممکن است در همه جا فراگیر نشود و یا در جایی بیشتر یا کمتر باشد. شدت حمله این بیماری حتی  در سالهای مختلف متغیر است.باکتری آتشک به صورت شانکر در بافت های زنده  گیاه روی تنه و شاخه های اصلی و میوه های مومیایی شده زمستان گذرانی می کند.

یک باکتری فعال ممکن است میلیون ها باکتری تولید کند که برای آلوده کردن کل باغ کافی است. این باکتری ها به سرعت در شهد شکوفه تکثیر می شوند و به  شاخه های قدمی  و شاخه های جدیدو برگ ها و اجزای مختلف  گسترش می یابند و در نتیجه عفونت های ثانویه ایجاد می شود. عفونت ساقه همچنین می تواند از طریق زخم های ایجاد شده توسط حشرات مکنده (شته ها، برگ خوار یا حشرات تیره شده گیاهی)، آسیب یخ زدگی یا یخ زدگی، باد، باران ناشی از باد یا تگرگ و..  رخ دهد.جوانه  های انتهایی بسیار مستعد ابتلا به عفونت هستند.

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

نهالستان بهمن آبادی با بیش از دو دهه تجربه، بهترین گزینه برای شماست. از میوه‌ها و گل‌های زینتی تا گیاهان پوششی و آپارتمانی، ما همه را داریم. با تیمی حرفه‌ای و مجرب، ما آماده‌ی ارائه مشاوره رایگان در زمینه کاشت و انتخاب نهال‌های مناسب برای شرایط شما هستیم. سلامت و اصالت نهال‌های ما تضمین شده است و ارسال به سراسر ایران فراهم است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *