آموزش ها

زیر درخت گردو چی بکاریم؟

زیر درخت گردو چی بکاریم؟

زیر درخت گردو چی بکاریم؟

یکی از معذل هایی که کشاورزان با آن درگیر اند این است که نمیدانند زیر درختان گردو خود چه بکارند و به همین دلیل مساحت وسیعی را بدون کاشت محصولی دیگر رها میکنند.

زیر درخت گردو چی بکاریم؟

زیر درخت گردو چی بکاریم؟

در ادامه به  این موضوع می پردازیم که چرا کاشت درخت یا نهال و هر گیاه دیگر در زیر درختان گردو ناممکن یا سخت است.

درخت گردو 

درخت گردو از هزاران سال پیش به خاطر چوب خیلی محکم و مقاوم خود و میوه بسیار مشهور ،به طوری که زمانی از آن به عنوان میوه ای سلطنتی یاد میشد معروف بوده است. این میوه ارزشمند از هزاران سال پیش تاکنون جزء اقلام گران بوده و ارزشمند است.

چرا نمیتوانیم هر چیزی را زیر درختانم گردو بکاریم؟

درختان گردو حاوی موادی به نام “ژاگلون”هستند که این ماده بسیار برای گیاهان دیگر سمی بوده و باعث از بین رفتن این گیاهان میشوند. این ماده به حدی قوی است که حتی بعد از هرس درختان گردو و یا برگ ریزی آنها باید سریعا مواد زائد را به محلی دیگر منتقل کنیم. هر چقدر که مقدار ژاگلون ها بیشتر باشد گیاهی که در آن نزدیکی کاشته میشود مورد حمله بیشتر و آسیب های شدید تری خواهد بود.

زیر درخت گردو چی بکاریم؟

زیر درخت گردو چی بکاریم؟

درختان گردو حاوی مقدار زیادی از این ماده اند. به طوریکه ریزش برگ های گردو نیز روی زمین مشکل ساز خواهد بود.  حتی ممکن است ریشه نهال های دیگر را نیز آلوده کند و از رشد آنها جلوگیری نماید.

علاوه بر ماده ای که گفته شد،درختان گردو روش های خاص خود را برای فتوسنتز و نیز برای زیست دارند و از طرفی مواد مغذی زیادی را از زمین می کشند . همچین کاشت هر نهالی در کنار این محصولات به خاطر نا سازگاری آنها یا به دلایل گردافشانی ممکن است میسر نباشد.

تاثیر ماده ژاگلون روی گیاهان

ماده ژاگلون برگ های گیاهان را زرد  و ضعیف میکند،هر چقدر این ماده بیشتر باشد تاثیر سنگین تری را روی میزبان میگذارد.

نهال های ضعیف بعد از مدتی  چرخه رشد خود را متوقف میکنند.

تاثیر ماده ژاگلون روی گیاهان

تاثیر ماده ژاگلون روی گیاهان

تاثیر ماده ژاگلون روی گیاهان

تاثیر ماده ژاگلون روی گیاهان

چه درختانی را میتوانیم زیر درختان گردو بکاریم؟

نهال های هلو،شلیل،زرشک،خرمالو،گلابی ،شاه توت،گیلاس،سماق و زالزالک از تعداد نهال هایی هستند که میتوانید زیر درختان گردو بکارید. بیماری سفیدک چیست؟

چه نهال های را میتوانم کنار درخت گردو بکارم؟

به علاوه درختان بالا نهال ها و صیفی جات و سبزیجاتی از قبیل

سیب زمینی- لوبیا -خربزه- پیاز -زردک -ذرت- بادمجان- هویج- گوجه فرنگی -کدو -چغندر از مواردی هستند که در برابر سم های ناشی از درخت گردو مقاومت دارند.

گل های رز و اطلسی و پامچال  و بومادران را نیز میتوانید زیر این درختان کشت کنید.بهداشت باغ چیست؟

از بین کاج ها نیز کاج موگو مشکلی ایجاد نمیکند.

برای اطلاعات بیشتر در مور ژاگلون بخوانید

 ماده غیر سمی و بی رنگی که توسط گیاهان حساس و از طریق اکسیداسیون به شکل سمی ژاگلون تبدیل می شود.در جوانه های رویشی، برگ ها، ساقه، پوسته مغزها و ریشه گیاهان یافت می شود. گردو سیاه (Juglans nigra) و بوترنت (Juglans cinerea) گیاهانی هستند که بیشتر توسط باغبانان به عنوان مشکلاتی برای گیاهان دیگر  به خاطر تولید این ماده شناخته می شوند. با این حال، گردوی انگلیسی یا ایرانی (J. regia) و هیکوری (Carya) نیز ژاگلون تولید می کنند اما به میزان کمتر.

 چرا برخی درختان ژاگلون تولید میکنند؟

تولید این ماده  یک واکنش محافظتی توسط گیاه برای تضمین بقای آن است. بسیاری از گیاهان (به عنوان مثال، افرا قند،  شاه توت، چنار، چوب پنبه، گیلاس سیاه، بلوط قرمز،  و نارون آمریکایی ماده شیمیایی تولید می کنند تا بقا و تولیدمثل خود را با مهار رقابت در نزدیکی افزایش دهند.

 

تاثیرات ژاگلون روی نهال ها ی دیگر

شایع ترین علائم حساسیت به ژاگلون در گیاهان منظره و باغی، زرد شدن و پژمرده شدن برگ ها به خصوص در دوره های گرم خشک در طول فصل رشد است که در نهایت منجر به پژمردگی و مرگ گیاه می شود.

تفاوت پژمردگی در اثر ژاگلون و تنش آبی

پژمردگی ناشی از ژاگلون و پژمردگی ناشی از تنش آبی اغلب اشتباه گرفته می شوند. پژمردگی به دلیل کمبود آب به کندی اتفاق می افتد و با آبیاری قابل برگشت است. پژمردگی ناشی از ژاگلون اغلب به سرعت رخ می دهد حتی زمانی که رطوبت کافی خاک وجود داشته باشد. پژمردگی ناشی از ژاگلون ممکن است جزئی باشد یا ممکن است کل گیاه را در برگیرد.

برگ ها شروع به قهوه ای شدن می کنند و گیاه می میرد. مطالعات تجربی نشان داده اند که ژاگلون تنفس گیاه را مهار می کند و گیاهان حساس را از انرژی مورد نیاز و تقسیم سلولی و همچنین جذب آب و مواد مغذی محروم می کند.

گیاهان حساسی که در زیر تاج درخت گردو قرار دارند، از طریق تماس مستقیم با ریشه یا تجمع سم از برگها و پوسته مغزها در خاکهای مرطوب و کم هوادهی با فعالیت میکروبی محدود و مواد آلی، بیشتر مستعد تماس با ژاگلون هستند.  این ماده در آب کم محلول است و در خاک زیاد حرکت نمی کند. خاک های زهکشی شده و هوادهی شده با جمعیت سالم میکروب ها می توانند تجزیه متابولیکی آن را تسریع کنند. در جایی که گیاهان حساس ممکن است در خارج از تاج گردوی سیاه زنده بمانند، گیاهان بسیار حساس ممکن است غلظت های کوچک را تحمل نکنند، جایی که ریشه های پوسیده از درخت برداشته شده ممکن است همچنان ژاگلون آزاد کنند. سمیت این ماده ممکن است سالها در خاک باقی بماند.

نکات قابل اهمیت

 

  • قرار دادن  محصولات دیگر باغ ها به دور از گردو
  • بهبود زهکشی خاک با افزودن مواد آلی
  • جلوگیری از تجزیه برگ ها، پوسته ها و ساقه ها در نزدیکی مناطق کاشت دیگر درختان
  • از مالچ حاوی پوست، چوب، پوسته و برگ گردو خودداری کنید

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *