سه روش طلایی برای پر بار کردن درخت گردو -نهالستان بهمن آبادی
درخت گردو از محبوب ترین درختان در دنیا به خاطر میوه پر از فواید خود و چوب به شدت مقاوم خود بوده است. قطعا این نهال عمدتا به خاطر میوه گران خود به فروش میرسد،در این راستا باید بدانیم چه نکات و کارهایی را میتوانیم به کار ببریم تا محصولات هر چه با کیفیت تر و درختان پر بار تری داشته باشیم. از این رو در این مقاله قصد دارم شما را با تعدادی از این نکات آشنا کنم تا درختانی بهتر داشته باشید. خرید گردو چندلر
ایران از دیرباز مهد پرورش و رشد انواع درختان گردو بوده است به طوری که از این کشور به کشور های دیگر منتقل شده و انواع دستکاری های ژنتیکی روی آن پدید آمد و ارقام جدید شکل گرفتند. خرید گردو اسرائیلی
امروزه هدف اصلی مهندسان پر بار کردن درختان است تا هر درخت حداکثر میوه دهی خود را ارائه دهد. خرید گردو فرنور
تهیه نهال مناسب گردو
قطعا اولین مرحله برای تهیه نهال،این است که بدانیم چه نهالی با آب و هوای منطقه ما سازگار است. هر نهال گردو ای در هر منطقه ای جوابگویی یکسان ندارد. مثلا گردوی اسرائیلی در منطقه ای سردسیر ممکن است باردهی خوبی نداشته باشد ولی در منطقه معتدل حدکثر میوه دهی را داشته باشد. خرید گردو پکان
نکته دوم این است که در صورتی که انتخاب های گوناگونی برای کاشت نهال در یک منطقه دارید با پرس و جو فراوان از باغداران ،بهترین آن را تهیه کنید.
نهالی تهیه کنیم که باردهی خوبی داشته باشد. مثلا برای مناطق گرمسیری گردوی اسرائیلی و برای مناطق سردسیر چندلر و فرنور را میتوانید استفاده کنید.
استفاده از خاک مناسب برای نهال گردو
در صورتی که خاک نامرغوب داشته باید،نمیتوانید انتظار پرباری از درختان خود داشته باشید. از این رو سعی کنید قبل از تهیه نهال از نوع خاک خود و مواد تشکیل دهنده و درصد آن مطلع شوید. برای مثال در خاک های شور و آهکی نمیتوان نهال های گردو کاشت.
پس اگر خاکتان مشکل دارد باید آن را تعویض کنید. از طرفی ممکن است خاکتان زهکشی بدی داشته و سفت باشد که روش هایی برای حل این مشکل نیز وجود دارد.
استفاده از خاک نامناسب برای نهال ها موجب میشود آنها نتوانند ریشه های خود را به مقدار کافی پراکنده کنند و تغذیه خوبی داتشه باشد در نتیجه به خاطر عدم تغذیه کافی باردهی خیلی خوبی هم نخواهند داشت.
بررسی و آنالیز خاک
همانطور که پیش تر ذکر کردیم،خاک از مهم ترین عوامل جهت کاشت نهال های شماست،از این رو میتوانید قبل از تصمیم به احداث باغ ،آزمایش های مربوط به آب و خاک خود را انجام دهید.
انجام آنالیز خاک یکی از روش هایی است که باغداران انجام میدهند تا باردهی محصولات خود را بالا ببرند. خاک را از لایه های بالایی زیرین به عنوان نمونه جدا کنید.
پس از برداشت نونه آن را به آزمایشگاه ارسال کنید. با این روش میتوانید تمامی ترکیبات و درصد های خاک خود را مشاهده کنید.
روش آنالیزکردن خاک چه مزایایی دارد؟
این کار خیلی گران نیست و انجام آن باعث میشود کمبود های خاک خود را شناخته و آه رابا انواع کود و یا تعویض احتمالی جبران کنید.از مزایای این کار این است که دیگر برای تهیه کود های مختلف و گران هزینه های گزاف نمیکنید چون میدانید دقیقا زمی شم به چه جیزی نیاز دارد پس فقط یک یا دو مدل امتحان میکنید و دوم اینکه از خطر سوخته شدن گیاه نیز در اثر کود دهی بیش از حد جلوگیری میکنید.
و همچنین با مقدار قلیایی و یا آهکی و یا شور بودن خاک خود نیز آشنا میشوید و بر آن اساس نهال مورد نظر را خرید میکنید.
روش های مکانیزه برای باردهی بشتر درخت گردو
امروزه در اکثر کشور ها از روش مکانیزه در کاشت و برداشت محصولات گردو بهره میگیرند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی در کشورهای پیشرفته تمامی مراحل کاشت و برداشت باغهای گردو به صورت مکانیزه انجام میشود. در ابتدا قبل از هر گونه عمل برای احدث باغ؛عمق کاشت زمین را بررسی میکنند این روش موجب میشود که اطلاعات کافی داشته باشیم تا بدانیم نهالان چقدر قرار است جا داشته باشد تا در زمین نفوذ کند. و این خود به تنهایی موجب رشد درختانی قوی و تنومند میگردد.
آبیاری نوین درختان گردو
استفاده از روش های جدید سیستم آبیاری و یا حتی به صورت قطره ای موجب میشود همیشه آب کافی برای ریشه ها وجود داشته باشد. این کار موجب عدم غرقابی شدن و یا خشکی ریشه ها میگردند. و در نتیجه از تجمع بسیاری آفات نیز با آبیاری منظم جلوگیری میکند.
در کشور های صنعتی و پیشرفته تمامی مراحل کاشت تا برداشت محصولات میوه از جمله گردو با روش های نوین و مکانیزه انجام میگیرد. برداشت توسط دستگاه ها موجب میشود محصولات کامل برداشت شده و کمترین آسیب به میوه ها یا درخت وارد شود. از طرفی از آسیب ها احتمالی در اثر ضربات نیز در سال های ینده جلوگیری میکند.
هرس نهال های گردو به منظور باردهی بیشتر
شما میتوانید از روش هایی همچون هرس درختان گردو نیز برای افزایش باروری بهره ببرید.
درختان گردو به طور کلی نیاز به هرس زیادی ندارند. ممکن است لازم باشد درخت گردوی خود را هرازگاهی هرس کنید که تاج و شاخه ها بسیار پراکنده می شوند تا شکل درخت را حفظ کرده و شاخه هایی را که با یکدیگر رقابت می کنند از بین ببرید.
برای انجام این کار، فقط شاخه های نامرتب یا بدفرم یا آنهایی که در یک جهت رشد می کنند یا نور یا فضا را از یکدیگر سلب می کنند، هرس کنید. از هرس بیش از حد خودداری کنید. برای کاهش تعداد بریدگی ها و در نتیجه زخم ها، شاخه ها را در یک مکان هرس کنید. هنگامی که دو شاخه رقیب وجود دارد، شاخه ای را انتخاب کنید که بهترین زاویه انشعاب را دارد و از داربست بهینه در سایبان پشتیبانی می کند.
درختان گردو اغلب در نقاط برش “مایع ریزی ” می کنند، بنابراین بهتر است آنها را بین اواخر ژوئن تا پایان سپتامبر هرس کنید. هنگام هرس درخت گردو، از ایجاد یک سطح افقی خودداری کنید زیرا در غیر این صورت ممکن است آب روی زخم جمع شود و منجر به پوسیدگی شود.
کنترل آفات
کنترل آفات با سم دهی در زمان مناسب نیز از عواملی است که به شما در جهت داشتن هر چه محصولات بهتر یاری میکند.