آموزش باغداری

علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس

علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس

علت خشک شدن ناگهانی درخت گیلاس : خشک شدن درخت گیلاس می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. توجه کنید اگر درخت گیلاس در قسمت برگ ها ، گل ها و یا نوک شاخه هایش خشک شود به دلیل ابتلا به  بیماری قارچی مونیلیوز می باشد . در صورت مشاهده این بیماری باید سریعا اقدامات لازم را انجام دهید در غیر اینصورت درخت گیلاس شما کاملا ازبین رفته و بیماری نیز می تواند به سایر درختان باغ منتقل شود . عامل ایجاد کننده این بیماری در فصل بهار توسط باد و حشرات جابه جا می شود بخصوص در زمان گلدهی درختان .

شرایطی که سبب گسترش این قارچ در محیط می شود رطوبت بالا هنگام گلدهی است و همچنین بارندگی های زیاد در فصل بهار نیز سبب افزایش این قارچ می شود. اگر آب و هوای باغ در مدت گلدهی خشک باشد احتمال ابتلا به این بیماری کم است .

درختی که به بیماری مونیلیوز مبتلا شده باشد رفته رفته خشک شده و حالتی شبیه به سرما زدگی یا سوختگی میگیرد. بعد از آنکه گل ها خشک شدند برگ ها شروع به خشک شدن میکنند و کم کم کل برگ های درخت خشک می شوند. از زمان شروع حمله قارچ تا تاثیرگزاری کامل آن بر روی شاخه و خشک شدن آن حدود 30 روز طول میکشد.

گیلاس از میوه های لذیذ و محبوب است که در فصل بهار و تابستان کشت می شود. این میوه را می توان به صورت تازه مصرف کرد یا آن را خشک کرد و مصرف نمود. همچنین از آن در صنایع مربا سازی ، کمپوت سازی و شربت سازی نیز استفاده می شود.

در صورت خشک شدن برگ های درخت گیلاس چه اقداماتی باید انجام داد؟

در صورت خشک شدن برگ های درخت گیلاس ابتدا باید همه شاخه های بیمار را قطع کنید و چند سانت اضافه تر از قسمت سالم شاخه را نیز برای اطمینان قطع کنید چون اگر عامل قارچ به شاخه سالم وارد شده باشد مدتی بعد علائم خود را نشان می دهد و بلافاصله نمی توانید متوجه آن شوید. شاخه های قطع شده را بلافاصله از محیط باغ خارج کنید. درخت را با استفاده از سموم قارچ کش حاوی مس سم پاشی کنید . در فصل پاییز نیز همه اجزای گیاهی که پای درخت ریخته شده است را از باغ خارج کنید .

برای پیشگیری از بیماری مونیلیوز چه اقداماتی لازم است ؟ 

-بهتر است محل احداث باغ بر روی تپه باشد.

-سطح آب های زیرزمینی نیز از 1.5 متر نباید بالاتر باشد.

-ارقام مقاوم را برای کاشت انتخاب کنید.

-فواصل مناسب کاشت را رعایت کنید.

-هرس درختان را به موقع و اصولی انجام دهید.

-سم پاشی با سموم حاوی مس به منظور پیشگیری در طول فصل رشد ( زمان باز شدن جوانه ها ، زمان بسته شدن میوه ها ) انجام شود.

-لانه حشرات را در فصل پاییز نابود کنید.

-علف های هرز را در اطراف درخت از بین ببرید.

-در فصل پاییز شاخ و برگ های ریخته شده را جمع کنید و از بین ببرید.

-پوستی که درحال مرگ است را در فصل پاییز تمیز کنید.

دلایل دیگر خشک شدن درخت گیلاس 

در صورت مشاهده خشک شدن درخت گیلاس به سرعت نسبت به درمان درختان اقدام کنید . دلایل مختلف خشکی درخت گیلاس را در ادامه بررسی میکنیم .

خشک شدن در فصل تابستان 

در نیمه دوم فصل تابستان اگر شاهد خشکی ناگهانی درختان شدید این احتمال وجود دارد که قارچ مونیلیوز فعال شده باشد و خشک شدن تابستانی اتفاق می افتد. اگر تابستان های بارانی و زمستان های معتدل داشتید حتما باید درختان گیلاس را از این بیماری محافظت کنید.

خشک شدن در فصل پاییز

اگر خزان و ریزش برگ ها زود اتفاق بی افتد یعنی در اول فصل پاییز می تواند نشانه خشک شدن پاییزی باشد و این نیز خود نشانه ای از وجود بیماری قارچی کوکومیکوز است .

سوسک ها 

وجود آفات یا سوسک ها بر روی درخت گیلاس نیز می تواند سبب خشکی درخت شود . درختان پیر مقاومت کمتری در برابر این آفات دارند و درختان جوان نیز با سموم مخصوص می توانند در برابر این آفات مقابله کنند .

کرم ریشه خوار

ریشه های شیرین درخت گیلاس برای کرم های ریشه خوار بسیار خوشمزه هستند و این کرم ها با تغذیه از ریشه درخت سبب ضعیف شدن درخت می شوند. این کرم ها در زمین های نرم و رسی زیاد هستند ولی در زمین های سنگلاخی خیلی نمی توانند زنده بمانند.

کرم سفید ریشه یکی دیگر از عوامل از بین رفتن درختان میوه و نیز گیلاس است. تعداد محدودی از این کرم ها نیاز است تا یک درخت بالغ را از پا در بیاورد. از این رو با سم پاشی های مناسب از حمله این کرم ها جلوگیری و یا آنها را به کلی نابود کنید. بیل زدن های زمستانه کنار درخت خانه انها را خراب کرده و میکشد.از طرفی چیودن علف های هرز کنار رخت نیز روشی فوق العاده برای عدم تکثیر ان هاست. استفاده از آب یخ زمستانه و نیز استفاده از گوگرد برای از بین بردن آنها توصیه میشود.

پوسیدگی سفید ریشه

پوسیدگی سفید ریشه این بیماری نوعی قارچ است که به درخت گیلاس حمله کرده بسیار خطرناک است. این قارچ به میوه های دانه دار و هسته دار حمله ور میشود و در اثر آن ریشه ها به رنگ تیره قهوه ای در می آیند.سپس رشد درختان متوقف شده میوه ها ریز و بی کیفیت و ریزش برگ و میوه انجام میشود.بعد از مدت کوتاهی درخت از بین رفته و در صورت عدم درمان میمیرد و خشک میشود. سموم اکسی کلر مس و ایپردیون و توپسین ان برای مبارزه با آن پیشنهاد میشود.

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است. تمامی نهال های موجود در نهالستان بهمن آبادی اصلاح شده و پیوندی می باشند و بصورت گلدانی یا ریشه لخت بفروش می رسند .

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

نهالستان بهمن آبادی با بیش از دو دهه تجربه، بهترین گزینه برای شماست. از میوه‌ها و گل‌های زینتی تا گیاهان پوششی و آپارتمانی، ما همه را داریم. با تیمی حرفه‌ای و مجرب، ما آماده‌ی ارائه مشاوره رایگان در زمینه کاشت و انتخاب نهال‌های مناسب برای شرایط شما هستیم. سلامت و اصالت نهال‌های ما تضمین شده است و ارسال به سراسر ایران فراهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *