آموزش باغداری

نمک برای درخت انار ، مزایا و عوارض آن

نمک برای درخت انار ، مزایا و عوارض آن

نمک برای درخت انار ، مزایا و عوارض آن : نمک برای درخت انار بسیار مفید بوده و به سلامت و رشد مطلوب درخت انار کمک مکیند . سبب بهتر شدن جذب عناصر غذایی می شود و مقاومت درخت را در برابر بیماری ها و آفات بالا می برد. همچنین در بهبود کیفیت میوه ها نیز بسیار موثر است .

استفاده از نمک برای درخت انار چه مزایایی دارد؟ 

سبب بهتر شدن جذب عناصر غذایی می شود و مقاومت درخت را در برابر بیماری ها و آفات بالا می برد. همچنین در بهبود کیفیت میوه ها نیز بسیار موثر است . خرید نهال انار ساوه +قیمت

افزایش جذب عناصر غذایی

مهم ترین مزیت استفاده از نمک برای درخت انار در بهبود و افزایش جذب عناصر غذایی می باشد . نمک سبب افزایش توانایی خاک جهت انتقال عناصر غذایی به درخت می شود . به تقویت ریشه ها نیز کمک زیادی میکند. در نتیجه سبب افزایش باردهی درختان و رشد آنها می شود .

سبب کنترل آفات و مقاومت درخت در برابر بیماری های قارچی می شود 

نمک به دلیل آنکه یک محیط نامساعد را برای قارچ ها و آفت ها فراهم می کند در نتیجه از رشد آفات و بیماری های قارچی جلوگیری میکند و نیاز شما را در استفاده از سموم شیمیایی کاهش می دهد که اینکار نوعی صرفه جویی در هزینه ها نیز محسوب می شود . البته باید به اندازه و اصولی از نمک استفاده شود . خرید نهال انار دانه سیاه +قیمت

نمک برای درخت انار ، مزایا و عوارض آن

افزایش رشد و کیفیت میوه ها 

نمک سبب افزایش کیفیت و رشد میوه ها می شود زیرا به واکنش های فیزیولوزیکی که در درخت انجام می شود کمک کرده و با تنظیم این واکنش ها به افزایش رشد و کیفیت میوه ها کمک میکند. علاوه بر این سبب افزایش طعم میوه و خوشمزگی آن نیز می شود .

مضرات استفاده زیاد از نمک 

استفاده زیاد از نمک نیز باعث افزایش میزان سدیم موجود در خاک شده و خاکورزی را کاهش می دهد . افزایش بیش از اندازه سدیم سبب کاهش توانایی خاک در نگهداری آب و مواد غذایی می شود. که این برای رشد درختان امری جدی است . همچنین افزایش سدیم خاک به ریشه های درخت نیز آسیب میزند .

مقدار مناسب نمک برای درختان 

مقدار نمک برا اساس شرایط جوی منطقه ، نوع خاک و نیاز های درخت تعیین می شود . نمک را باید بصورت یکنواخت در خاک پخش کنید تا در یک نقطه خاص جمع نشود . بهترین زمان برای استفاده از نمک نیز در اوایل بهار می باشد. همچنین نمک را همراه با آب آبیاری باید به درخت بدهید تا در خاک یا اطراف ریشه جمع نشود .

ph نمک خنثی است و می تواند اثر های قلیایی یا اسیدی را خنثی کند و خاک را متعادل کند. در مصرف نمک نیز تعادل را رعایت کنید چون مصرف بیش از حد نمک روی ریشه درخت تاثیر منفی گذاشته و کیفیت محصول را کاهش می دهد و سبب سوخته شدن اطراف برگ های درخت می شود و کیفیت برگ ها را کاهش می دهد که این می تواند سبب نفوذ راحت تر آفت ها به درون برگ ها شود . استفاده زیاد از نمک همچنین جذب مواد غذایی توسط درخت را کاهش می دهد . برای رشد بهتر درخت انار مناسب ترین راه استفاده از کودهای شیمیایی مورد نیاز و رعایت اصول باغبانی می باشد و صرفا تکیه بر استفاده از نمک روش مناسبی نخواهد بود . برای نهال تازه کاشت شده انار آبیاری امر بسیار مهمی است و در فصل بهار و تابستان آبیاری باید کاملا منظم و به اندازه انجام شود تا نهال بتواند خودش را در خاک مستقر کند تا زمان رویش برگ ها بر روی نهال آبیاری با دفعات بیشتر را ادامه دهید و پس از ظهور برگ ها می توانید آبیاری را هر 10 روز یکبار انجام دهید .

بهترین کود برای رشد درخت انار ، کود نیتروژن می باشد. نیتروژن موجب رشد شاخ ، برگ و تولید گل می شود.از کود نیتروژن با عنوان سولفات آمونیوم و فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ استفاده کنید.بهترین زمان برای کوددهی در فصول رشد ( بهار و تابستان) می باشد.

اگر برای تقویت درخت انار به صورت تلفیقی از کودهای دامی و شیمیایی با عنوان چالکود استفاده کنید رشد شاخه ها در فصل بهار بهتر می شود و کیفیت محصول مرغوب تر می شود.

خاک مناسب کاشت نهال انار :

خاک مناسب کاشت نهال انار باید زهکشی عالی داشته باشد. انار در مورد نوع خاک خیلی سخت گیر نیست و توانایی رشد در خاک های شنی ، رسی تا اراضی شور را دارد. همچنین توصیه می شود خاک بافتی رسی داشته باشد. بهترین خاک برای کاشت انار خاک شنی-رسی می باشد.بافت لومی خاک و هدایت الکتریکی ( EC) کمتر از ۲ دسی زیمنس در متر برای کاشت انار توصیه می شود.

ریشه درختان انار در خاک به طور عمیق رشد می کنند و تا عمق ۵/۱ متری ریشه می گسترانند. قدرت ریشه زایی بالایی دارند اما حداکثر رشد آن در عمق خاک حدودا بین ۲۰ الی ۵۰ سانتی متر تخمین زده می شود.

در صورتی که نهال انار به صورت خیلی خوب و اصولی کاشته شود،موجب میشود محصولات شما بازدهی بالاتر و کیفیت بهتر خواهند داشت.

نکته مهمی که در مورد کاشت انواع نهال وجود دارد این است که قبل از تهیه انواع نهال بهتر است در مورد آن اطلاعات کافی کسب کنید و از مهمترین عوامل قطعا که آب و هوا  و اقلیم منطقه شما می باشد.

نکته:قبل از اینکه اقدام به خرید و کاشت نهال کنید باید بررسی کنید که نهال یا درخت شما ریشه پر است و یا تازه پر و یا اینکه ریشه لخت است. هر کدام از مواردی که گفته شد شرایط خاص برای کاشت خود دارند در صورتی که نهال خود را به صورت تازه پر تهیه کردید روش کاشت به این صورت است که ته ظرف یا گلدان خود را ببرید و نهال را بدون انکه به ریشه اسیبی وراد شود ،درون زمین قرار دهید .

اگر نهالی که خریداری کرده اید ریشه پرس است میتوانید گلدان را به ارامی نهال جدا کنید و ان را درون زمین بکارید.

در صورتی که نهال را بدون گلدانی و ریشه لخت تهیه کرده اید ،باید ان را به ارامی وارد گودال کنید.(نهال ریشه لخت صرفا در زمستان امکان جابه جایی دارد).

 

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس :

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912

99 86 276 0930

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *