نهال انار مقاوم به سرما
نهال انار مقاوم به سرما : انار از جمله میوه هایی است که علاوه بر خوش طعم بودن خواص بسیار زیادی نیز دارد. انار به صورت وحشی در ساحل های دریای شمالی و نقاط دیگر مانند جنگل های غربی کردستان و لرستان و بختیاری و فارس تشکیل می شود و پرورش می یابد. گل های کامل انار به شکل زنگ یا استوانه ای بوده و اعضای نر و ماده را در خود دارند. درخت انار قابلیت سازگاری در اب و هوای مختلف را دارد. این درخت در اب و هوای گرم زمستانی نیز قادر به رشد کردن است. به هیچ عنوان درخت انار را در منطقه ای که دمایش به کمتر از 12- می رسد پرورش ندهید چرا که از بین می رود. اگر درخت انار را زیر تابش مستقیم خورشید قرار دهید تنه و میوه درخت می سوزند. با این تفاسیر مناسب ترین دما برای پرورش درخت انار اب و هوای معتدل است.
انواع مختلف ارقام انار وجود دارد که شما با توجه به چند فاکتور اعم از محیط زندگی تان شرایط و اب و هوایی و بودجه ای که دارید و نوع کابردی که برای درخت مدنظر دارید و … باید نوع نهال را انتخاب کنید. در نهالستان بهمن ابادی طبق برنامه شما نهال منطبق با شرایطی که دارید را به شما معرفی و در صورت تمایل با قیمت مناسب برایتان به ارمغان می اورند.
کدامیک از رقم های انار به سرما مقاوم هستند و مناسب کاشت در مناطق سردسیر هستند؟
انار واندرفول
انار واندرفول از کیفیت و عملکرد بالایی برخوردار است. قدرت رشد این رقم بسیار بالا است و با گذشت زمان به درخت پرشااخ و برگی تبدیل می شود که ارتفاع ان متوسط است. این رقم نسبت به ارقام دیگر بزرگتر است و پوست ضخیم و سفتی دارد اما دانه های ان درشت و ابدار می باشد.این رقم انار به سرما مقاوم است و می تواند تا ارتفاع 2500 متر از سطح دریا کاشته شود . جزو درختان کوتاه قامت است و ارتفاع آن نهایت تا 6 متر می رسد. میوه آن بسیار با کیفیت و تجاری می باشد و درخت آن در شرایط معمولی نیز می تواند عمر طولانی تا 60 سال را داشته باشد . نسبت به آفات و بیماری ها نیز بسیار مقاوم است. به 6 ساعت نورگیری در روز نیاز دارد و در مناطقی که خشک و سرد هستند رشد بهتری دارد. خرید نهال انار واندرفول+قیمت
انار سردسیری یا انار بی هسته
این رقم انار برخلاف سایر انارهای دیگر که در مناطق گرمسیری رشد خوبی دارند در مناطق سرد و نیمه سرد بهترین عملکرد را دارد و به نور زیاد آفتاب و گرما حساس می باشد. طعم میوه آن بسیار شیرین و خوشمزه می باشد و همین امر سبب بازارپسندی آن شده است. درخت انار سردسیری دیرگل بوده و نیاز سرمایی نیز دارد و عمر اقتصادی درخت 35 سال است و تا 100 سال نیز می تواند عمر کند. باردهی آن 4 سال پس از کاشت شروع می شود و مقدار باردهی در هر هکتار 35 تن می باشد . نیاز آبی آن کم بوده و بصورت دیم نیز می توان آبیاری را انجام داد .
خرید نهال انار و قیمت نهال انار
نهال انار گرمسیری
انار ساوه
نهال انار ساوه در مناطقی که دارای آب و هوای معتدل تا سرد باشند رشد خوبی خواهد داشت . تا ارتفاع 2000 متر از سطح دریا می تواند کاشته شود. این انار مناسب کاشت در مناطق سرد است ولی برای مناطق کوهستانی و دارای یخبندان مناسب نمی باشد .نهال انار ساوه از خوشمزه ترین نهال های موجود در بازار و در اصل حتی بهترین رقم انار و معروف ترین آن می باشد.این نهال به علت مرغوبیت و کیفیت جزو نهال های صادراتی بوده و همه ساله به مقدار بالا و تن ها به کشور های مختلف ارسال میشود.طعم این میوه ترش و ملس است و بعد از رسیدن به اندازه کافی طعم طعم آن تقریبا شیرین میشود.ایران از کشورهایی است که در صنعت میوه هایی همچون انار پیشروی و تولیدات بالایی دارد. ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن اَنار، بزرگترین تولیدکنندهٔ اَنار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولیدکنندهاست.انار ساوه در اواخر شهریور ماه و اوایل مهرماه قابل برداشت بوده و از این رو بازار فروش خوبی دارد. همچنین انارهای ساوه دارای طعم شیرین و سایز درشت هستند که بازار پسندی آنها را در پی دارد. اگرچه انار ساوه پر آب نبوده و، رنگ دانهها روشن بوده و هسته میوه کمی سفت است که بازارپسندی آن را کاهش میدهد. خرید نهال انار ساوه +قیمت
انار دانه سیاه بدون هسته
انار دانه سیاه بدون هسته مخصوص مناطق گرمسیری با تابستان های گرم می باشد .نیاز سرمایی آن نیز 200 ساعت می باشد. سرمای بهاره می تواند به شکوفه های آن آسیب جدی وارد کند . درخت انار دانه سیاه ارتفاع کمی دارد و دارای پاجوش های زیادی می باشد . در انواع خاک ها قابلیت رشد دارد . به کم آبی تا حدودی مقاوم است و در صورت آبیاری منظم کیفیت و مقدار محصولش بیشتر می شود . خرید نهال انار دانه سیاه +قیمت
برای درختان انار از چه کودی استفاده کنیم ؟
بهترین کود برای رشد درخت انار ، کود نیتروژن می باشد. نیتروژن موجب رشد شاخ ، برگ و تولید گل می شود.
از کود نیتروژن با عنوان سولفات آمونیوم و فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ استفاده کنید.
بهترین زمان برای کوددهی در فصول رشد ( بهار و تابستان) می باشد.
۱ الی ۲ فنجان از این کود را برای هر یک از نهال های کاشته شده استفاده کنید.
برای ریشه درخت به صورت دایرهای و با ایجاد خراش کوددهی را انجام می دهند.
همچنین برای تقویت خاک ، می توانید از مالچ ارگانیک پوست خرد شده، بریدههای چمن و یا یونجه استفاده نمایید.
اگر برای تقویت درخت انار به صورت تلفیقی از کودهای دامی و شیمیایی با عنوان چالکود استفاده کنید رشد شاخه ها در فصل بهار بهتر می شود و کیفیت محصول مرغوب تر می شود.
اگر از مواد آلی استفاده کنید منجر به بهبود ساختمان خاک ، کاهش تبخیر سطحی ، تامین مواد غذایی و جلوگیری از تجمع نمک در سطح خاک می شود
توصیه می کنیم در مصرف کود بر اساس شاخص هایی همچون درصد کربن آلی ، pH ، بافت خاک نوع کود مصرفی را انتخاب کنید.
هنگامیکه از کودهای آلی ، آزته و فسفر استفاده می کنید به صورت اصولی و کنترل شده باشد.
هرس درخت انار چه زمان انجام می شود ؟
برای هرس کردن درخت آن دو نوع هرس را می توان انجام داد:
هرس فرم و هرس باروری
هرس فرم با نونهالی با توجه به میزان باردهی درخت انار و از ۵ سالگی درخت شروع می شود. بنابراین ذکر می کنیم که در ۵ سال اول حتما به هرس فرم انار دقت فرمایید.
هرس باروری نیز در دو نوع انجام می شود: هرس سبز و هرس خشک.
در هرس خشک شاخه ها و تنه های خشک درخت را حذف می کنیم. همچنین در ماه های سرد سال نیز از بهمن ماه تا اسفند شاخه های سرمازده را قطع می کنیم.
در هرس سبز شاخه های مزاحم ، نرک ها و پاجوش ها را حذف می کنند. به جز ماه های تیر و مرداد در تمام طول رشد درخت می توان این نوع هرس را انجام داد.
آفات وسموم درختان انار
برای مهم ترین و مرسوم ترین بیماری ها و آفت های درخت انار می توان به شته انار ، کرم سفید ریشه انار و کرم گلوگاه انار را نام برد.
همچنین شایع ترین مشکلاتی که در طی کاشت انار ممکن است برای انار پیش بیاید پوسیدگی انار ، ترکیدگی میوه و ترشیدگی است. برای مبارزه با کرم گلوگاه می توان از سم دیازینون استفاده کرد و برای از بین بردن شته ها می توان از سم کانفیدور استفاده کرد .
اصول نگهداری از باغات انار
خاک مناسب کاشت نهال انار :
خاک مناسب کاشت نهال انار باید زهکشی عالی داشته باشد. انار در مورد نوع خاک خیلی سخت گیر نیست و توانایی رشد در خاک های شنی ، رسی تا اراضی شور را دارد. همچنین توصیه می شود خاک بافتی رسی داشته باشد. بهترین خاک برای کاشت انار خاک شنی-رسی می باشد.بافت لومی خاک و هدایت الکتریکی ( EC) کمتر از ۲ دسی زیمنس در متر برای کاشت انار توصیه می شود.
ریشه درختان انار در خاک به طور عمیق رشد می کنند و تا عمق ۵/۱ متری ریشه می گسترانند. قدرت ریشه زایی بالایی دارند اما حداکثر رشد آن در عمق خاک حدودا بین ۲۰ الی ۵۰ سانتی متر تخمین زده می شود.
آبیاری مناسب نهال انار:
یکی از مهمترین مراحل برای کاشت و پرورش درخت انار توجه به آبیاری آن است. حوضچه آبگیر باید در حدی باشد که میزان آب مورد نیاز دور نهال جمع شود . البته باید به اندازه ای باشد که کل آب توسط گیاه جذب شود و دورتادور گیاه راکد باقی نماند. اگر درخت غرقاب شود از بین می رود.
پس از کاشت نهال آن ها را به صورت منظم آبیاری کنید تا در جای خود مستقر شوند.
فاصله بین هردو مرتبه آبیاری و میزان آبیاری در هر مرتبه با توجه به عواملی مانند: سن نهال ، کیفیت آب ، کیفیت خاک ، روش های آبیاری ، نیاز آبی و شرایط آب و هوایی منطقه کاشت متغیر است.
میزان بارندگی، نوع خاک، زهکشی آن و… عوامل تعیین کننده هستند. انار تحمل آب و هوای بسیار خشک نیز دارد. اگر انار را در خاک شنی بکارید موجب افزایش نیاز آن به آب و کود می شود.
و اگر انار را در خاک سنگین بر پایه رس بکارید نیاز به آبیاری کاهش می یابد.
اگر بارندگی هوا کاهش یابد بهتر است که ریشه ها را مرطوب نگه دارید.
توصیه می شود که هنگام کاشت نهال انار آبیاری را انجام ندهید.
شخم زدن زمین
شخم زنی را در اواخر زمستان یا اوایل بهار می توانید انجام دهید با شخم زنی زمین در اوایل بهار سبب از بین بردن علف های هرز سبز شده نیز می شوید . شخم زنی همچنین سبب افزایش حاصلخیزی و نفوذ پذیری خاک می شود و میزان آفات و بیماری های خاک را کاهش می دهد.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930