این نوشته از سری آموزشهای نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با پاچیرا آشنا کنیم .
در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند
در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند
نام انگلیسی:Pachira Aquatica
خانواده:Malvaceae
–گیاه پاچیرا بومی آمریکای مرکزی و نواحی شرقی آسیا است. بعضی افراد معتقدند این گیاه باعث خوش شانسی و ثروت می شود به همین دلیل این گیاه جذاب را در منزل خود پرورش می دهند. از نام هاي ديگر اين گياهMoney Treeو یا Lucky Tree نیز میگویند. خرید این گیاهدبه علت
-شرایط نگهداری و پرورش پاچیرا آسان است، سریع الرشد می باشد و بسیار جلوه خاص و لوکسی به فضای شما می دهد. برای اینکه ظاهر گیاه را تغییر دهید می توانید شاخه های آن را به هم ببافید.
-برگ های این گیاه کشیده ، ساقه صاف ، حالت پنجهای، انعطاف پذیر و به رنگ سبز تیره می باشد. بعضی معتقدند این گیاه به جنگل شبیه است و جهت کاهش استرس و فشارهای روزانه مناسب می باشد.
شرایط نگهداری و پرورش پاچیرا:
خاک:
-پاچیرا جزو آن دسته از گیاهان است که نیاز آبی کمی دارد بنابراین به زهکشی عالی و تخلخل کافی نیاز دارد. بهترین خاک برای پاچیرا ترکیب پیت ماس +خاک گل + خاک کاکتوس است برای افزایش تخلخل می توانید از پرلیت + شن +دانه رس + ماسه استفاده کنید. نسبت ترکیب پرلیت + خاک هلندی باید ۶۰ به ۴۰ باشد. به علت پایین بودن تخلخل و سفتی کمپوست، استفاده از آن را یشنهاد نمی کنیم. برای اینکه نگران انتخاب نوع خاک نباشید می توانید به صورت هیدروپونیک یا آب آن را پرورش دهید.
آبیاری:
-پاچیرا نیاز آبی کمی دارد و بیشتر علاقمند به خاک مرطوب است. در هر مرتبه آبیاری گیاه سطح خاک را کاملا خیس کرده و بین هر مرتبه آبیاری اجازه دهید سطح خاک کاملا خشک شود و سپس اقدام به آبیاری کنید. قسمت پایینی ساقه ضخامت بیشتری دارد و آب را در خود نگه می دارد تا در مواقع نیاز آب مورد نیاز گیاه را فراهم کند. در فصول رشد (بهار و مخصوصا تابستان) هفتهای ۲ بار و در فصل های سرد هفتهای ۱بار آبیاری را انجام دهید.
-در آبی که با آن گیاه را آبیاری می کنید آهک بریزید چرا که فلزات را جذب می کند و آب نرم به گیاه می دهد. اگر برای آبیاری گیاه از آب شیر استفاده می کنید آن را باز بگذارید تا کلر آن آزاد شود. توجه داشته باشید که آبیاری بیش از حد گیاه موجب پوسیدگی ریشه ها می شود و آبیاری بر روی ساقهها باعث زرد و سیاه شدن نوک برگها و بیماری های قارچی می شود.
نور:
-نیاز نوری گیاه پاچیرا متوسط و غیر مستقیم می باشد. البته این گیاه مقاوم به کم نوری است و اگر چند روز هم در سایه باشد مشکلی برای گیاه پیش نخواهد آمد. بهترین موقعیت برای قرار دادن گلدان پاچیرا پشت پنجره است که البته یادتان باشد آن را بچرخانید تا به همه جای گیاه نور برسد.
دما:
-بهترین دما برای پاچیرا بین ۱۸ تا ۲۴ درجه می باشد. مهم است که گیاه دچار نوسان گرمایی شدید نشود و در فصل زمستان مقدار دمای آن مجاز باشد که اگر مناسب نباشد برگ های گیاه شروع به ریزش می کند.
تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)
واتساپ شرایط نگهداری و پرورش پاچیرا:
کوددهی:
-در سال های اول رشد پاچیرا در منزل آن را کوددهی نکنید. پس از آن در فصول رشد (بهار و تابستان) ماهی یکبار با استفاده از کود مایع نصف غلظت به آن کود بدهید. شما می توانید از کودهای مواد آلی مناسب نیاز به گیاه بدهید. در فصل بهار گیاه به کود نیتروژن زیادی نیاز دارد. در پاییز نیز نسبت پتاسیم به فسفر را افزایش دهید. بهتر است در زمستان گیاه را کوددهی نکنید. کوددهی بیش از حد موجب به رشد طولی گیاه می شود و تاج کوچکی خواهید داشت.
رطوبت:
–پاچیرا رطوبت را بسیار دوست دارد وباید به طور میانگین تا ۵۰% رطوبت را برای آن تأمین کنید. برای تامین رطوبت آن باید جزیره ایجاد کنید یا آن را غبارپاشی کنید. بهترین روش برای تامین رطوبت این گیاه است که به این صورت قابل اجراست : زیر گلدانی گیاه را پر از آب و سنگریزه کرده و گلدان را بر روی سنگریزه ها قرار دهید. آب داخل زیر گلدانی تبخیر شده و از سوراخ زهکش زیر گلدان وارد خاک میشود و از این طریق رطوبت مورد نیاز گیاه را فراهم میکند.
تعویض گلدان:
-در هنگام خرید گیاه گلدانی کمی بزرگتر برای گیاه تهیه کنید تا ریشه ها به راحتی رشد کنند. هر چند سال یکبار نیاز به تعویض گلدان به گلدانی بزرگتر می شود. در فصل بهار می توانید تعویض گلدان را انجام دهید. هنگام تعویض شاخه های مرده را قطع کنید و دکر برگ ها ریزش پیدا کردند نگران نشوید.
هرس:
-هرس پاچیرایی که در منزل نگهداری میکنید را حتما انجام دهید. نگران کوتاه کردن آن نباشید چرا که به سرعت رشد می کنند. برای هرس کردن شاخه ها را تا محل انشعاب و چسبیده به ساقه کوتاه کنید. بهترین زمان برای هرس فصل بهار است چرا که زمان رشد گیاه است و سریعا میتواند به میزان قبلی خود برگردد.
آفات و بیماریهای پاچیرا:
۱)پوسیدگی ریشه و قارچ زدگی:
-علت: هنگام آبیاری بیش از حد گیاه اتفاق میافتد.
-درمان: در این شرایط باید ریشههای پوسیده را جدا کرده و از خاک با زهکشی مناسب استفاده کنید.
۲)برگ های زرد رنگ:
-علت: در فصل پاییز طبیعی است اما در فصول دیگر احتمالا به علت رطوبت بیش از اندازه محیط است.البته رطوبت خیلی کم نیز باعث ایجاد آفتی به نام کنه تار عنکبوتی (کنه تارتن یا کنه قرمز) میشود.
-درمان:رطوبت گیاه را تنظیم کنید.
۳)شپشک، شپشک آردآلود و شته:
-علت:از آفات گیاهی است.
-درمان:برای از بین بردن آن ها از صابونهای حشره کش یا اسپری روغن باغبانی استفاده کنید.
۴)لکه های برگی:
-علت:آبیاری بیش از اندازه یا کمبود پتاسیم از علل آن است.
-درمان:آبیاری را در زمان های مجازی که گفته شد انجام دهید همینطور از کود های پتاسیم دار استفاده نمایید.
۵)کپک زدگی خاک:
-علت:آبیاری بیش از اندازه گیاه باعث کپک زدن می شود.
-درمان:آبیاری را در زمان های مجازی که گفته شد انجام دهید.به همین دلیل برخی افراد تمایل دارند برای جلوگیری از مشکلات این چنینی و دردسرهای کود دهی از روش کشت هیدروپونیک (Hydroponics) استفاده نمایند
تکثیر پاچیرا:
-تکثیر پاچیرا به دو روش ۱)قلمه زنی ۲)کاشت بذر انجام می شود.
۱)قلمه زنی:
-قلمه زنی بهترین روش برای تکثیر پاچیرا است. قلمه زنی را بهتر است در تابستان انجام دهید. برای این کار ابتدا قلمه هایی به طول ۱۰ الی ۱۵ سانتی متری را تهیه کنید. آن ها را در آب یا خاک قرار بدهید.در صورت قرار دادن در آب صبر کنید ریشه ها رشد کنند و توجه داشته باشید که قلمه ها را تا عمق ۲ سانتی متری در آب قرار دهید. این قلمه ها را در مکانی گرم و نورگیر قرار دهید. پس از رشد کامل ریشه ها ، می توان آن ها را در پودر ریشه زایی گذاشت و سپس در خاک قرار داد. به علت جوان بودن ریشه ها این روش بسیار حساس می باشد. شما می توانید از اول قلمه ها را درون خاک قرار دهید امان روش اول نتیجه بهتری را رقم می زند.
۲)کاشت بذر:
-روشی ساده برای تکثیر پاچیرا می باشد. در این روش دانه ها را برای ۲۴ ساعت درون آب قرار دهید تا از میزان سفتی آن کاسته شود و همچنین برای جوانی زنی تحریک. سوبسترای رشد گیاه را درون ظرف قرار دهید و سپس دانه ها را در خاک فرو برده و تا ۱سانتی متر بالای دانه ها خاک بریزید. سپس آن ها را آبیاری کنید، در معرض نور خورشید و در مکانی گرم قرار دهید تا جوانه بزند.
به این نوشته امتیاز بدهید!
آدرس و شماره تلفن نهالستان بهمن آبادی
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930