این نوشته از سری آموزشهای نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با پدیلانتوس آشنا کنیم .
در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند
در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند نام علمی: Pedilanthus tithymaloides
–پدیلانتوس گیاهی با ساقه های آبدار ضخیم که بومی مناطق حاره و نیمه حاره آمریکا می باشد.
-ساقه های این گیاه به صورت زیگزاگ و برگ هایش به صورت عقب و جلو رشد می کنند.
-این گیاه واریته های ابلق و سبز دارد که دل محیط های پرنور رگ برگ های گلگون به خود می گیرد و موجب زیبایی دوچندان آن می شود.
-ارتفاع این گیاه به حدود ۲ می رسد البته داخل منزل معمولا ارتفاعی نزدیک به ۶۰ سانتی متر می رسد.
-شرایط نگهداری این گیاه خاص و کمیاب آسان است . این گیاه چندساله می باشد و در ادامه با شرایط نگهداری آن آشنا می شویم.
شرایط نگهداری و پرورش:
خاک:
-خاک مناسب پدیلانتوس را می توان با این ترکیب ساخت:
مقدار کافی خام گلدان معمولی را به همراه کمی پیت ماس ترکیب کرده تا جذب آب آن بهبود یابد. ۱قسمت پیت ماس ۱قسمت شن و ۳ قسمت خاک باغچه را ترکیب کنید .
-هر ۲ الی ۳ سال یکبار خاک گیاه را باید تعویض کنید. برای تعویض گلدان باید ابتدا گلدانی جدید را مهیا کنید. سپس گیاه را به گلدان جدید منتقل کنید.مراقب باشید هنگام پاک کردن خاک های چسبیده به ریشه ، ریشه ها آسیب نبینند. سپس فضا را با خاک مرطوب پر کنید.
آبیاری:
-ابیاری مناسب گیاه به این گونه است که در تابستان ۲ الی ۳ بار در هفته به آبیاری منظم نیاز دارد البته در مناطق گرمسیری این میزان کم است و باید آن را افزایش داد همچنین بهتر است رطوبت خاک را ثابت نگه دارید.
-در زمستان نیز هر ۴ الی ۵ روز یکبار آبیاری را انجام دهید. آبیاری ناکافی موجب از دست رفتن گیاه برگهای پایینی می شود. یکی از نکات مهم این است که از غرقاب کردن گیاه بپرهیزید چرا که ریشه های گیاه را می پوساند.
نور:
-پدیلانتوس نور غیر مستقیم خورشید را می پسندد. پدیلانتوس در بیرون از خانه در سایه نیز می تواند رشد کند.
-گیاهی گرمسیری است که به ترکیب نور و رطوبت نیاز دارد.
-اگر این گیاه نور کافی دریافت کند بسیار طرح زیباتری خواهد داشت و اگر بیش از حد به آن تور برسد پژمرده می شود.
دما:
-مناسب ترین دما در فصل تابستان برای پرورش پدیلانتوس بین ۲۵ تا ۳۰ درجه است همچنین در زمستان اگر دما کمتر از ۱۲ درجه شود گیاه زنده نمی ماند.
تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)
واتساپ شرایط نگهداری و پرورش:
رطوبت:
-یکی از ویژگی های بارز پدیلانتوس مقاومت آن در برابر کمبود رطوبت است. پدیلانتوس در اتاق خشک نیز احساس خوبی دارد اما به هرحال آبیاری آن باید با دقت انجام شود. پدیلانتوس را به طور منظم آبیاری کنید و بگذارید کمی مرطوب باشد.در فصل سرد آبیاری را کاهش داده اما نگذارید گیاه کاملا خشک شود چرا که خشک شدن کامل گیاهان منجر به ریزش برگ ها می شود. برای تامین رطوبت یک طرف آب را در کنار گیاه قرار دهید یا هر روز برگ های گیاه را مرطوب کنید.
کوددهی:
-برای کوددهی این گیاه در فصل های رشد (بهار و تابستان) گیاه را کوددهی نمایید. بهتر است از کود نیتروژن دار استفاده کنید چرا که نیتروژن باعث کاهش عملکرد ریشه گیاه می شود. برای پیشگیری از سوختگی ریشه ها قبل از کوددهی آن را آبیاری کنید سپس طبق دستورالعمل روی بسته عمل کنید.
گلدهی:
-گلهای پدیلانتوس به صورت گل در کل آذین راشی متراکم با دو براکت کوچک تشکیل می شوند. این گل ها قرمز رنگ می باشند و شکل نامتعارفی دارند که در اواخر بهار یا تابستان به عمل میآیند.برای افزایش گلدهی پدیلانتوس توصیه می شود در طول این مدت تعداد دفعات آبیاری را افزایش دهید و گلدان را جا به جا نکنید.
تعویض گلدان:
-هنگام پر شدن گلدان توسط ریشه ها ، باید گیاه را جابهجا کنید . از آنجاییکه ریشه های پدیلانتوس رشد بسیار آرام و فشرده ای دارند نیاز به جابه جایی بسیار دیر به دیر اتفاق می افتد. بهترین زمان برای تعویض گلدان بهار است. گلدان کوچک برای رشد پدیلانتوس مناسب تر است و گلدان بزرگ باید قطری برابر با ارتفاع آن داشته باشد . برای داشتن زهکشی مناسب بهتر است کف گلدان سنگریزه بریزید تا گیاه پوسیده نشود. بعد از جابهجایی بهتر است مدتی گیاه را در سایه بگذارید.
هرس:
-در فصل رشد می توانید گیاه را هرس کنید. این کار را برای جدا کردن برگ های بیمار یا مرده انجام دهید. برای جلوگیری از رسیدن شیره به دستانتان از دستکش باغبانی استفاده نمایید.
آفات و بیماریها و مشکلات گیاه:
آفات و بیماری ها:
-بیشترین آسیبی که این گیاه می بیند اکثرا از شته ها، کرم عنکبوتی و سفیدک پودری است. برای آگاهی از آفت داشتن بهتر است هرچند وقت یکبار با ذره بین آن را چک کنید. در صورتی که قصد حذف آفت را کردید از اسپری صابون حشره کش استفاده کنید.
سمی بودن:
-این گیاه نیز همانند دیگر گیاهان خانواده افوربیاسه، شیره ای سمی و خطرناک دارد که باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشته شود. توصیه می شود هنگام کار با گیاه حتما از دستکشی ضخیم استفاده نمایید. در صورتی که با چشمانتان برخورد داشت حتما چشمتان را شست و شو دهید. در صورتی که پدیلانتوس توسط انسان خورده شود در دستگاه گوارشتان موجب استفراغ و تهوع می شود. اگر توسط حیوانات خورده شود موجب افسردگی، استفراغ، عدم کنترل آب دهان ، ضعف ، تهوع، سرگیجه و ضربان غیرطبیعی قلب را خواهد داشت که بهتر است به دامپزشک مراجعه کنید.
مشکلات نگهداری و راه حل آنها:
-شرایط نگهداری پدیلانتوس آسان است اما در صورت رعایت نکردن آسیب می بیند.
-از گیاه در برابر نوسانات دما مراقبت کنید چرا که در اثر سرمای شدید ممکن است گیاه نمیرد اما برگ هایش را به طور کل از دست می دهد.
-اگر برگ های گیاه کوچک و سبز بمانند به احتمال زیاد دچار کمبود نور شده اند که باید به مکانی پرنور منتقل شوند.
-اگر برگ ها سبز و بی دمبرگ هستند دلیل آن میزان نیتروژن بیش از حد خاک است.
-اگر برگ های گیاه زرد شده و بریزند در این صورت باید آبیاری گیاه را تنظیم کنید.
-اگر نوک برگ ها زرد شده و بریزند از خشکی محیط بوده یا گیاه در نور شدید آفتاب قرار دارد.
تکثیر پدیلانتوس:
-بهترین روش برای تکثیر پدیلانتوس قلمه است. در فصل بهار برای تکثیر پدیلانتوس این مراحل را انجام دهید:
-ابتدا قلمه هایی ۸ تا ۱۰ سانتی متری را انتخاب کرده که حداقل دو جفت برگ سالم داشته باشند.
-گلخانه ای با پوشش پلی اتیلنی مهیا کنید.
-خاک آن را ترکیبی از پیت و پرلیت یا خاک و شن استفاده کنید.
-در دمای ۲۲ الی ۲۳ درجه از هیدروکسید استفاده کنید.
-بعد از انجام این مراحل و هرس قلمه ها آن ها را برای مدتی در آب نگهداری کنید تا مایع شیری آن شسته شود. بعد از گذشت ۲ الی ۳ هفته جوانه زنی آغاز می شود و سپس ریشه ها نمایان می شوند. سپس می توانید هر سه قلمه را در یک گلدان بکارید.
آدرس و شماره تلفن نهالستان بهمن آبادی
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930