نهال میوه

کاشت آلو

این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با کاشت پسته آشنا کنیم .

در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند 

در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند

آلو یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین میوه های سراسر دنیا است.

در این مقاله می خواهیم کاشت آلو را آموزش دهید و نکات نگهداری خاصی دارد.

درخت و نهال های آلو انواع متنوعی دارد که در شرایط متناسب با خود رشد می کند.

میوه درخت آلو ابتدا به صورت گوجه سبز است و پس از گذشت چندی تبدیل به آلو می شود.

اگر می خواهید آلو ثمردهی موفقی داشته باشد به شرایطی نیاز دارد که آب و مواد معدنی مورد نیاز به اندازه کافی تامین شود.

برای افزایش مقاومت این میوه ، آبیاری را به صورت عمیق انجام دهید.

آبیاری بیش از حد موجب خراب شدن میوه می شود. آلو آفت و بیماری های متفاوتی دارد که در فصل های مختلف بروز پیدا می کنند.

این میوه تابستانی که یکی از محبوب ترین میوه های تابستانی نیز می باشد خواص درمانی بسیاری دارد و ویتامین های لازم را برای بدن تامین می کنند کند.

دمای مورد نیاز برای کاشت آلو کمتر از ۷ درجه سانتی گراد است.

خاک مناسب کاشت نهال آلو:

خاک مناسب کاشت نهال آلو ، خاک لومی است که زهکشی عالیی داشته باشد ‌.

آلو در خاک های سنگین، خاک رس و خاک همیشه مرطوب رشد خوبی نخواهد داشت.

همچنین نهال آلو نیاز به دریافت نور کامل دارد پس آن را در جایی بکارید که نور کامل را دریافت کند. به طور میانگین به ۶ تا ۸ ساعت نور کامل احتیاج دارد.

مناطقی که یخبندان هستند به هیچ عنوان برای کاشت آلو مناسب نیستند چرا که آلو در برابر هوای سرد و یخبندان بسیار مقاومت نشان می دهد و شکوفه های آن در برابر هوای سرد حساس بوده و پژمرده می شوند.

 ترکیب خاک پرلیت و خاک برگ نیز اگر زهکشی عالی داشته باشند موجب بهتر رشد کردن گیاه می شود. این گیاهان در خاک های لمونی رشد بهتری خواهند داشت ‌‌تحمل خاک های مرطوب و سنگین درخت آلو از سایر درخت های میوه دیگر بهتر است. 

 

 

 

آبیاری مناسب نهال آلو:

آبیاری درخت آلو را به صورت عمیق ، ۲ تا ۳بار در هفته انجام بدهید. اگر بیش از اندازه درخت آلو را آبیاری کرده و آن را غرقابی کنید این درخت خراب خواهد شد. آبیاری نهال آلو را پس از کاشت به صورت عمیق و مداوم و منظم انجام دهید.

هرس درخت آلو:

بهترین و مناسب ترین زمان برای هرس درخت آلو، اواخر فصل بهار می باشد. در هنگام هرس کردن ابتدا به درخت شکل دهید سپس چوب های آسیب دیده و مرده را جدا کنید. همچنین شاخه و برگ های پژمرده و زرد شده را نیز جدا کنید. به این دلیل می گوییم در فصل بهار هرس کنید چرا که هرس بهاری موجب مراقب از درخت آلو و اجازه دادن به رشد میوه آن می شود.

در فصل زمستان به دلیل خواب بودن درخت هرس را انجام ندهید چرا که درخت در معرض خطر بیماری بزرگ نقره ای و سایر عفونت های قارچی قرار می گیرد.

 

 

کوددهی درخت آلو:

کوددهی و تغذیه گیاه به خصوص در سه سال اول کاشت نهال آلو بسیار حائز اهمیت است. بهتر است که در این چند ماهه برای افزایش رشد درخت آلو و تقویت آن از کودهای نیتروژنی استفاده کنید. چند عوامل در انتخاب نوع کودی که می خواهید به درخت آلو بدهید تاثیر می گذارد اعم از : اندازه و سن درخت ، نوع خاک و … 

 در طول زمستان نهال آلو برای استراحت نیاز به رشد و نمو در دماهای پایین دارد. حداقل دمایی که درخت آلو برای رشد نیاز دارد بین ۲ تا ۱۲ درجه سانتی گراد می باشد. در صورتیکه دمای نهال از این مقدار بیشتر شود احتمال جوانه زنی کاهش می یابد.

 

 

 

آفات و بیماریهای درخت آلو:

مهمترین و مرسوم ترین بیماری های درخت آلو عبارتند از: 

ویروس پلوباکس ، آلو کوتوله ، جیب آلو ، زنگ ، پوسیدگی قهوه‌ای ، جریان لثه ، بیماری کلاستروسپوریوم ، پوسیدگی سیاه و مونیلیوز میوه سنگ (پوسیدگی میوه) است.

اکثر این آفات نامبرده در بهار تکامل پیدا کرده و برخی دیگر در طول سال بر می گردند.

برای هر کدام از این آفت ها ، سمپاشی و درمان بخصوصی وجود دارد که موجب جلوگیری از ابتلا به این آفت ها می شود.

 

 

خواص و ویتامین های درخت آلو:

این میوه علاوه بر طعم خوشمزه ، طبعی شیرین و تر و خواصی فراوان نیز دارد. میوه آلو سرشار است از عناصری من جمله آ ، ب ۲ ، ب ۶ ، ث و عنصرهای کلسیم، فسفر، منیزیم،آهن و گوگرد. میوه آلو آنتی اکسیدان زیادی دارد و یکی از مهم ترین راه های مقاله با رادیکال‌های آزاد و همچنین پاک کننده خون می باشد.

آلو ، آب و فیبر زیادی دارد و در روزهای تابستان موجب تامین کردن آب های از دست رفتن بدن می شود

افرادی که در معرض نور مستقیم خورشید به مدت طولانی قرار می گیرند مصرف آلو را پیشنهاد می کنیم. چراکه میوه آلو مواد معدنی فراوانی دارد و تعادل یونی خون را از بین می برد و مواد غذایی لازم را به سلول ها می دهد و مچجر کاهش بیماری های اعصاب می شود.

میوه آلو ، غنی از پتاسیم و اگر آن را به مقدار متعادل مصرف کنید موجب تنظیم شدن فشار خون می شود.

اگر آلو را به طور ناشتا مصرف کنید موجب تقویت کارایی کلیه و رفع یبوست می شود.

حال می خواهیم مراحل کاشت آلو و چگونگی تکثیر درخت آلو را بررسی کنیم.

تکثیر درخت آلو:

در این قسمت مراحل کاشت درخت آلو را به شما آموزش می دهیم. هر زمان از سال که بتوانید رطوبت مورد نیاز درخت آلو را تامین کنید بهترین زمان برای کاشت نهال آلو است. چراکه ریشه نهال آلو در صورتیکه مقدار آب مورد نیازش موجود باشد به خوبی رشد خواهد کرد. 

البته که پیشنهاد میکنیم اوایل زمستان که گیاه در حالت خواب به سر می برد و خاک نیز به طور طبیعی مرطوب است بهترین زمان برای تکثیر درخت آلو است. اوایل زمستان که درخت در خواب طبیعی است ریشه گیاه هنوز خواب است و متوجه آسیب نمی شود.

بهتر است خاک را از یک ماه قبل آماده کنید چرا که موجب ذخیره مواد آلی غنی در خاک می شود و رشد درخت آلو نیز افزایش می یابد .

ریشه هایی که به صورت ناموزون بلند شده اند یا آسیب دیده اند را ابتدا به وسیله قیچی کوتاه و جدا کنید. 

اطراف ریشه مرکزی را خالی کنید یا ریشه ها را پخش کنید جهت ایجاد جریان هوا اطراف ریشه.

در این مرحله گودالی با پهنای دو برابر ریشه های باز شده گیاه ایجاد کنید توجه داشته باشید که عمق آن با عمق اولیه نهال متناسب باشد. نهال را از سطل آبی که در آن قرارش دادید بیرون بیاورید و در گودال بگذارید. سپس با یک دست نهال را نگه دارید و با دست دیگر گودال را پر کنید.

سپس نهال درخت آلو را غرقاب کنید. غرقاب کردن نهال موجب می شود که خاک اطراف ریشه ها را بگیرد و ریشه ها را سیراب کند. چند سال اول نهال آلو به مراقبت زیادی نیاز دارد و باید همانند نوزاد به آن رسیدگی کرد. یکی از این مسائل استفاده از یک تیکه چوب و پیوند آن به درخت است که به خوبی رشد کند و بزرگ شود.

 

نکات مهم کاشت نهال آلو:

اگر نهال را قبل از کاشت در یخچال نگه داری می کنید باید به این نکته توجه کنید که پس از جوانه زنی نهال ، آن را از قسمت اصلی جدا کنید و در گلدان بکارید. سپس گلدان را در منطقه ای خنک و روشن قرار دهید تا جوانه بزند. هنگامی که به طور کامل یخ زدگی از بین رفت ، مکانی که حداقل ۶ ساعت تابش آفتاب دارد را برای کاشت نهال آلو انتخاب کنید. حدودا ۳۰ سانتی متر خاک را کنده و کمپوست را در خاک مخلوط کنید.

نهال آلو را که جوانه هم زده است از داخل گلدان برداشته و در خاک بکارید و همینطور توجه داشته باشید که این نهال آلو را نیز مرطوب نگه دارید.

نهال آلو پس از کاشت به چندسال صبر نیاز دارید تا باردهی را آغاز کند.

 

 

فصل مناسب کاشت درخت آلو:

آلو یکی از معدود درختان میوه است که گل نیز می دهد. با وجود مقاومت بالای درختان و طول کشیدن فرایند گلدهی به مدت چندسال اما یخبندان موجب خرابی شکوفه ها می شود.

توصیه می شود جهت سالم ماندن آن ها دمای مورد نیاز درخت آلو را حفظ کنید و در مکانی آفتابی ان را بکارید. در محیطی که احتمال انجماد وجود دارد از پشم گوسفند استفاده بفرمایید.

هرزمان که نهال آلو را بکارید به شیوه ای متفاوت باید آن را هرس کنید. کاشت نهال آلو در فصل های مختلف شیوه هرس مختلف را می طلبد که بهتر است در این مورد با یک متخصص مشورت کنید.

 

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *