این نوشته از سری آموزشهای نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با گل زاموفیلیا اشنا کنیم .
در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند
در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند
نام انگلیسی: Zanzibar gem
نام علمی: aroid plant
-گل زاموفیلیا بومی مناطق شرقی و جنوبی آفریقا است. این گیاه همیشه سبز از خانواده آراسه است.
-شرایط نگهداری این گیاه بسیار آسان است و در هر محیطی می تواند رشد کند. ارتفاع این گیاه به ۱ متر می رسد. برگ های براق و چرم مانند این گیاه در رنگهای ابلق ، سبز و بلک که دارای ساقه های مجزا هستند.
-این گیاه رشد سریعی دارد. به دلیل سهولت نگهداری گیاه برای افراد پر مشغله و مبتدی در زمینه نگهداری گل و گیاه توصیه می شود.
-زاموفیلیا را گیاه کمدی نیز می نامند چرا که دارای ریزوم (غده) است. به همین دلیل می تواند کم نوری و کم آبی را تحمل کند.
-برای داشتن دکوراسیون متفاوت این گیاه گزینه مناسبی است .زيرا با توجه به ساقه های قطور و برگ های سبز آن ظاهری خاص و منحصر به فرد را به محیط شما می دهد.
-زاموفیلیا انواع گوناگونی دارد که از نظر رنگ برگ ها با یکدیگر متفاوت هستند.شرایط نگهداری و پرورش این گیاهان زیبا یکسان است.
-زاموفیلیا ابلق: این گل ظاهری بسیار خاص با برگهایی به رنگ سفید سبز و طلایی سبز دارد.
-زاموفیلیا سبز: پر استفاده ترین نوع گل زاموفیلیا، نوع سبز آن می باشد که برگ های سبز و چرم مانندش بسیار محبوب است.
-زاموفیلیا بلک: قیمت این گل نسبت به سایر گونههای زاموفیلیا گران تر است .برگ های آن بنفش تیره مایل به سیاه است و بسیار کمیاب است. css_animation=”bounceInLeft” width=”1/3″]
تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)
واتساپ
خاک:
-گل زاموفیلیا خاک سبک سبک مانند خاک کاکتوس را می پسندد. توجه داشته باشید که زهکشی مناسب را برای این گیاه انجام دهید. با توجه به حساس بودن ریزوم به آبیاری زیاد، این خاک آب اضافی را از خود عبور میدهد و مانع از غرقابی شدن ریشه می شود.
آبیاری:
-با توجه به داشتن ریزوم نیاز آبیاری این گیاه کم است .این گیاه میتواند آب را در خود ذخیره کند. پس حتما دقت کنید که خاک بین دو آبیاری خشک شود. برای اینکه از خشکی خاک مطلع شوید بهتر است از یک قطعه چوب و یا انگشت خود کمک بگیرید و آن را داخل خاک فرو کنید تا از خشک بودن خاک تا عمق ۲ سانتی متری و به اندازه ۲ بند انگشت مطمئن شوید.
نور:
-این گیاه نور کم را می پسندد و برای رشد نور غیر مستقیم کافی است. نور مستقیم باعث سوختن برگ های گیاه می شود.
دما:
-این گل گرمسیری است و در دماهای پایین تر از ۸ درجه سانتی گراد آسیب می بیند. مناسب ترین دما برای پرورش این گیاه بین ۱۵ تا ۳۰ درجه است. اگر گرمای محیط بیش از حد شد برای تامین رطوبت آبپاشی کنید.
کوددهی:
-این گیاه مقاوم نیاز به کود ندارد اما برای افزایش رشد و پاجوش های بیشتر هرساله در فصول رشد (بهار و تابستان) اقدام به کوددهی کنید.
رطوبت:
-این گیاه به رطوبت زیادی نیاز ندارد و همین که محیط پرورش آن مرطوب باشد کافی است. چون برگ هایش چرمی است آب کمی تبخیر می شود اما در روزهای گرم برای تامین رطوبت آن یک ظرف آب در کنارش بگذارید.
تعویض گلدان:
-هنگامیکه رشد این گیاه کامل شد و ریشه ها از گلدان بیرون زده باشد می توان آن را به گلدان جدید منتقل کرد.توجه داشته باشید که زمان انتقال درست باشد زیرا این کار ممکن است رد آن را مدت ها متوقف کند همچنین در هنگام انتقال دقت کنید که ریشه های بیرون زنده له نشود.
-با توجه به سمی بودن گیاه زاموفیلیا، بهتر است هنگام دست زدن به آن و تعویض گلدان از دستکش استفاده کنید یا دست خود را به سرعت با آب وصابون بشویید.
هرس:
-این گیاه به هرس منظم نیاز ندارد فقط هنگامی که برگ هایش زرد و مسن می شود آن را بچینید که هم باعث افزایش رشد و هم باعث زیبایی گیاه می شود.
گلدهی:
-اگر شرایط پرورش این گیاه مناسب باشد این گیاه در تابستان گل میدهد. گل های زاموفیلیا سفید رنگ و به شکل اسپات هستند. البته این گیاه به ساقه های مجزا و برگ های زیبایش معروف است.
کاربرد:
-این گل زیبا و مقاوم فواید بسیاری دارد که می توان به دفع سمومی مانند بنزن، تولوئن و… و تصفیه هوا اشاره کرد. به همین علت برای محیط خانه و ادارات بسیار لازم است.
-این گل جنبه درمانی نیز دارد و در دردهای موضعی از آن استفاده می شود. شیره آن سمی است و به هیچ وجه خوردنی نیست.
نهالستان بهمن آبادی هر روزه آمادهی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.
آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جادهی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.
لینک گوگل مپ : https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7
اگر از مترو استفاده میکنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسیهای خطی به مشکین دشت بیاید.
تلفنهای تماس :
38 46 666 0912
31 11 282 0938
03 14 164 0912
99 86 276 0930