آموزش تخصصی کاشت انجیر
دوستان عزیز سلام. در این مقاله قصد دارم تا به شما کاشت نهال انجیر را آموزش بدهم. از این رو تا آخر این مقاله با من همراه باشید تا با “آموزش تخصصی کاشت انجیر”آشنا شده و یاد بگیریم.
گیاهشناسی و توصیف نهال انجیر
انجیر میوه ای پر خاصیت و خوشمزه است که خواستگاه آن مدیترانه است.ادرخت انجیر شرایط نگهداری و پرورش راحتی دارد به همین علت انتخاب مناسبی برای پرورش می باشد. برگ های این درخت پهن ، کرک دار و شیاردار عمیق است. همزمان با شروع فصل پاییز، این برگ ها شروع به زرد شدن می کنند و پس از مدتی می ریزند که به این نوع درختان خزان پذیر است. معمولا درخت زنجیر ریشه عمیقی ندارند اما برخی از آن ها نیز ریشه عمیقی در خاک ایجاد می کنند. میوه انجیر بر روی شاخه های آن نمایان می شود. این میوه برای درمان بیماری های دندان و دهان موثر است و موجب تقویت قوای جنسی می شود. همچنین انجیر موجب لاغری است. انجیر سبب سفید شدن دندان و ضدعفونی کردن دهان می شود.
خاکی که برای این گیاه مناسب است اراضی لیمونی است که زهکشی خوبی داشته باشد. این گیاه بسیار مقاوم است و در انواع خاک ها رشد می کند فقط رشد آن در برخی خاک ها بهتر است.نیاز آبیاری درخت انجیر با توجه به شرایط محیطی و سن آن متفاوت است. در محیطی که بارندگی زیادی دارد نیاز به آبیاری کم می باشد اما با گذشت زمان و بالا رفتن سن گیاه باید تعداد دفعات آبیاری را بیشتر کنید. درصورتیکه کمتر از نیاز درخت آن را آبیاری کنید ، زرد و پژمرده می شود. آبیاری بیشتر موجب رشد بهتر درخت شما می شود. درخت انجیر را زمانی به هرس کنید که بیماری رویی آن مشاهده شده باشد یا شاخه ها آسیب دیده باشد. بعضا هرس می تواند برای تقویت و رشد بهتر صورت گیرد. با هرس کردن درخت شما اندازه آن را به نصف خود می رسانید. این هرس را در پایان فصل سرد انجام دهید. شاخه هایی که روی شاخه های اصلی قرار دارند و رشد می کنند و زاویه آن ها کمتر از ۴۵ درجه است نیز هرس کنید. درخت انجیر بسته به شرایطی که دارد و کمبودهایش باید کوددهی شود تا رشدش به حداکثر برسد.
اولین مرحله برای کاشت هر گیاه این است که بستر مناسبی برایش فراهم شود. زمین باید برای کاشت نهال اماده شود. برای اماده شدن زمین هم باید کارهایی چون تسطیح، حفر گودال و ایجاد تشتک مناسب انجام گیرد. برای کاشت نهال های انجیر هم باید گودالی متناسب با اندازه نهال ها ایجاد شود. با انجام این کارها، می توان گفت که بستر کاشت اماده شده است.
فاصله مناسب برای کاشت درخت انجیر
فاصله مناسب برای کاشت نهال انجیر به صورت 10 در 10 متر است. اما می تواند متغیر باشد. این متغیر بودن هم به قدرت رشد درخت و میزان بارندگی در منطقه بستگی دارد. هر چه قدر منطقه اب و هوایی برای کاشت نهال انجیر، خشک باشد، باید فاصله کاشت نهال ها هم بیشتر شود.
کوددهی درخت انجیر
بسیاری از باغداران تصورشان از نگهداری درخت انجیر این بود که به کوددهی نیازی ندارد. از این رو به فکر تغذیه ان نبودند. اما ثابت شده است که بعد از خاک مناسب برای کاشت درخت انجیر باید به فکر تغذیه ان هم بود و این علمی است. اگر میوه های درشت و باکیفیتی از درخت انجیر می خواهید باید به فکر نغذیه ان و کوددهی ان باشید.
کودهایی که برای درخت انجیر پیشنهاد می شود، کودهای ازته هستند. کودهای کلسیم و منیزیم و پتاسیم هم برای رشد بهتر درخت و محصول دهی بهتر پیشنهاد می شود.
ابیاری درخت انجیر
در مناطقی که بارندگی وجود دارد و کشت انجیر دیمی است، به ازای هر میلی متر بارندگی بین 10 تا 30 کیلوگرم میوه برداشت می شود. مقدار ابیاری برای درخت انجیر به طور متوسط بین 1500 تا 2000 لیتر است. اگر بارندگی کمتر باشد که این میزان باید بیشتر شود.
ابیاری برای درخت انجیر در بیشتر باغات به صورت غرق ابی انجام می شود. اما در این روش هم اب زیاد مصرف می شود و هم تبخیر اب زیاد است. پس باید از روش های جدیدتری برای ابیاری درخت انجیر استفاده کرد. بهترین نوع ابیاری برای درخت انجیر، ابیاری قطره ای است.
هرس کردن درخت انجیر
همان طور که وجود خاک مناسب برای کاشت درخت انجیر لازم است؛ باید هرس کردن ان هم درست و اصولی و در زمان مناسب انجام شود.
درخت انجیر مانند بسیاری از گیاهان و درختان دیگر به هر دو نوع هرس که هرس فرمدهی و هرس باردهی است، نیاز دارند.
هرس باردهی برای از بین بردن شاخه های اضافی است. باید شاخه های اصلی را نگهداشت و اضافی ها را از بین برد. معمولا 3 تا 4 شاخه اصلی نگه داشته می شود و بقیه قطع می شوند.
برای تغییر فرم تاج و از بین بردن شاخه های بیمار و از بین رفته باید هرس فرمدهی هم انجام شود. با این کار نور بیشتری به درخت و دیگر شاخه ها می رسد. شاخه هایی که باعث می شدند، نور کافی به درخت نرسد باید از بین برود.
پاییز و زمستان ، زمان خوبی برای هرس کردن درخت انجیر است که درخت در ان موقع در خواب زمستانی است.
زمان کاشت درخت انجیر
درخت انجیر را در زمین هایی کاشت نمایید که کمی شیب داشته باشند. این زمین ها مناسب کاشت نهال انجیر هستند. قرار گیری هر درخت بر روی زمین هم باید مشخص شود. بهترین زمان برای کاشت درخت انجیر هم از اوایل اسفند تا اواسط فروردین است. بعد کارهایی چون عملیات به ورزی و آماده سازی زمین چون مسطح کردن خاک، تراس بندی در زمین های شیب دار، ایجاد گودال برای کاشت نهال انجیر و شخم زدن به صورت عمود بر شیب باید به صورت درست و اصولی انجام گیرد. همه چیز درباره انجیر
خواص انجیر
-انجیر دارای قند بسیار بالا است طوری که ۵۰درصد آن را قند تشکیل داده است. همچنین این میوه منبعی عالی برای منیزیم، فسفر ، ویتامین های A، B ،C ، پتاسیم و کلسیم است. فیبر غذایی غیر محلولی به نام لیگنین در انجیر وجود دارد که سبب جلوگیری و رفع یبوست می باشد.
-از انجیر برای درمان انواع یبوست استفاده می کنند.
-انجیر مانند باقی مسهل ها سبب وابستگی ، گشادی کولون ، استفراغ ، ناسازگاری مزاجی ، تحریک شدید روده و دل پیچه نمی شود.
-نکته مثبت این میوه این است که می توان آن را در دوران بارداری و شیردهی مصرف کرد و برای تمامی سنین قابل استفاده است.
-اگر فرد بیمار علاوه بر یبوست ، کم خونی هم داشته باشد یا در دوره نقاهت باشد یا قصد اصلاح وزنش را داشته باشد انجیر بسیار مفید است.
-فرد لاغری که به یبوست مبتلا شده تعداد کافی انجیر را به عنوان یک میان وعده اضافه در کنار وعده های غذایی اصلی مصرف کند. بهتر است. بهتر است آن را در زمان صبحانه میل کند.
بدون دیدگاه