آووکادو

آووکادو


این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است . در این مقاله با درخت آووکادو اشنا می‌شوید. 

 

 

آووکادو
آووکادو
 

 

نام انگلیسی: avocado 

 

نام علمی : persea Americana

 

خانواده: lauraceae

 

-آووکادو و یا گلابی تمساح نام درخت و میوه آن درخت است. این درخت در مناطق گرم و استوایی می روید و میوه ای سبز رنگ با هسته ای درشت دارد. این گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است. 

 

-آووکادو درختی است که میوه آن در گونه گیاهان گلدار طبقه بندی می شود و تا ۲۰ متر رشد می کند و رشد خیلی سریعی دارد. این گیاه همیشه برگهای سبز دارد که طول آنها به ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر می رسد. گلهای آن نامشخص (ناپیدا) و به رنگ زرد مایل به سبز و به عرض ۵ تا ۱۰ میلیمتر است. 

 

-آووکادو چرب است و دارای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین، تریپتوفان و تیروزین می باشد. در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است.دانه گیاه دارای مقدار کمی (در حدود ۲درصد) روغن است. این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که دارای بو و طعمی مطبوع است. روغن دانه آووکادو دارای حدود ۷ درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک و اسید استئاریک، اسید آراشیدیک، اسید میریستیک و در حدود ۸۰ درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک می باشد. 

 

-روغن آووکادو دارای ویتامین های مختلف مانند P،C، K، H، E، D، B، A  می باشد. بنابراین ارزش غذایی زیادی دارد. ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد می کند آن را با روغن آووکادو ماساژ دهید. برای جلوگیری از ریزش مو، هر شب مقداری از روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشویید. شوره سر را از بین می برد. برای براق شدن موها، بعد از شستشوی سر چند قطره آووکادو را به موها بمالید. روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است زیرا به آسانی در پوست نفوذ می کند و به پوست شادابی می دهد. و بالاخره آووکادو بهترین ماسک برای برطرف کردن چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است. برای این منظور آووکادو را پوست کنده و له کنید و به صورت ماسک بر روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشویید. 

 

تاریخچه:

-نهال های این گیاه در دهه ۴۰ شمسی از اکوادور وارد ایران شد ولی در ابتدا دچار سرمازدگی شد ولی بعد از گذشت چند سال با آب و هوای منطقه مورد کشت مقاومت ایجاد کرده که هر کدام از این درختان در حال حاضر ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ عدد میوه تولید می‌کنند. در ایران بیش از ۵۰ هکتار شمال کشور به باغهای آووکادو اختصاص دارد و هر ساله حدود ۱۰۰ تن میوه تولید می‌شود. 

برای مشاهده نحوه نگهداری و پرورش این گیاه به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

سوالات خود را ازما بپرسید!

   

    واتساپ                                              اینستاگرام                                            تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)

 

گیاه شناسی و انواع آووکادو:

گیاه شناسی:

-آووکادو درختی است که میوه آن در گونه گیاهان گلدار طبقه بندی می شود. و تا ۲۰ متر رشد می کند و رشد خیلی سریعی دارد. این گیاه همیشه برگهای سبز دارد که طول آنها به ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر می رسد. گلهای آن نامشخص (ناپیدا) و به رنگ زرد مایل به سبز و به عرض ۵ تا ۱۰ میلیمتر است. میوه گلابی شکل آن از نظر گیاهشناسی یک سته یا شفت است که ۷ تا ۱۰ سانتیمتر طول دارد. در حدود ۴۰۰ نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها دارای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می کرده‌اند. آووكادو یک گیاه همیشه‌سبز و دارای ميوه‌ای روغني است که سرشار از چربی‌های قابل‌هضم است و می‌توان با آن‌یک سس سالم به همراه سبزی‌های خام درست کرد.

 

انواع درخت آووکادو:

-درخت آووکادو واریته های مختلفی به قرار زیر دارد. 

 

آووکادو مکزیکی:

-آووکادو مکزیکی میوه‌ای کوچکی در سایز کوچک با پوستی صاف و نازک دارد که به صورت درختچه‌ای کوچک با میوه آویزان رشد می‌کند، از باردهی مطلوبی برخوردار است که خواص بسیاری دارد و در بیشتر مناطق رشد می‌کند. 

 

آووکادو گواتمالایی :

-آووکادو گواتمالایی میوه‌ای با پوستی ضخیم، شکننده و سخت دارد که سرشار از ویتامین‌های مختلفی از آن می‌کنند. 

 

آووکادو هندی:

-آووکادو هندی میوه‌ای با پوست نازک و براق دارد که در سایز متوسط رشد می‌کند، دارای شاخ و برگ زیادی با میوه‌های خوشمزه و دلچسب است. 

 

آووکادو Haas:

-آووکادو Haas دارای پوست سیاه رنگی است که ظاهری تخم‌مرغی شکل دارد که میوه آن در سایز متوسط رشد می‌کند طوریکه وزن هر میوه آن بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ گرم تخمین زده شده است. درخت هاس را از نژاد گواتمالایی وام گرفته‌اند. بیشتر در مناطقی از کالیفرنیا و همچنین مکزیک آن را کشت می‌کنند که در کشور مکزیک در تمام طول سال میوه می‌دهد. 

 

آووکادو Sharwil:

-آووکادو Sharwil یکی از واریته های آووکادو است که از دو نژاد گواتمالایی و مکزیکی نشأت گرفته است که میوه آن پوستی به رنگ سبز با وزن تقریبی ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم دارد که در فصول مختلف زمستان و بهار بالغ می‌شود که دارای عطر و طعم دلچسبی است، بیشتر از آن برای کاشت تجاری استفاده می‌کنند چرا که تراز تجاری بالایی دارد. 

نیازها و شرایط نگهداری :

نور:

-آووکادو هم مانند موز به نور کامل خورشید نیاز دارند. اگر از یک دانه کار خود را آغاز کرده اید، باید آن را در مقابل نور خورشید قرار دهید تا ریشه های اولیه آن شکل گرفته و برگ ها پدید آیند. 

 

آبیاری:

-گیاه آووکادو باید همیشه مرطوب باشد اما باید زهکشی کافی داشته باشد. اگر برگ ها زرد شود نشانه آبدهی بیش از حد است. همچنین نمک های کود را از خاک بردارید. 

 

دما:

-آووکادو دمای فصول گرم را ترجیح می دهد، بهترین دما برای رشد آووکادو  ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتی‌گراد است. گرمای بیش از حد باعث کاهش فتوسنتز و عملکرد محصول کاهش می یابد. 

خاک:

-آووکادو می تواند در انواع مختلف خاک با منشا آتش‌فشانی، لومي شني و يا آهكي رشد و باردهي خوبي داشته باشد. توجه داشته باشید از آنجايي که آووکادو به پوسیدگی‌های ريشه حساسيت زيادي دارد، لذا خاک گلدان بایستی از زهكش مناسب برخوردار باشد.

-خاک این گیاه همواره مقداری مرطوب باشد ولی خیس نباشد. یعنی زمانی که سطح خاک نسبتا خشک شده بود می توان نسبت به آبیاری آن اقدام کرد. آبیاری بیش از حد سبب زرد شدن برگ ها و در نهایت سبب مرگ گیاه خواهد شد. 

 

کوددهی:

-باید در فصل رشد با کود غنی از گیاه مراقبت کنید. پس از چند سال که گیاه بزرگ تر شده و آماده میوه دهی است می توان از کود میوه و سبزی استفاده کرد. 

 

هرس:

-درختان برای رشد و نمو نیاز به هرس سالیانه دارند که در این میان درخت آووکادو نیز از این قاعده مستثنی نیست، ولی نکته ای که وجود دارد این است که رقم‌های ستونی این گیاه در سالهای اولیه رشد خود نیاز به هرس دارند ولی سایر گونه‌های آن نیاز به هرس ندارد، از سوی دیگر به هنگام هرس به این نکته توجه داشته باشید و شاخه‌های اضافه و خشک‌شده گیاه را قطع کنید. 

 

آفات و بیماری ها:

-آز آفات این گیاه می توان به شپشک آردآلود، شپشک های سپردار، تریپس و لاروهای پیچاننده ی برگ اشاره کرد. از بیماری هایی که ممکن است به این درخت آسیب برساند می توان بیماری قارچی ورتیسیلیوم، شانکر و لکه برگی را نام برد. 

 

تکثیر و کاربرد و خواص درمانی:

تکثیر:

-به سه صورت بذر، قلمه و پیوند آووکادو تکثیر می یابد. 

-پیوند متعارف ترین راه پرورش این گیاه به منظور انتقال گونه های مقاوم و پربارده بر روی گیاهان بذری می باشد. 

-قلمه مشکل ترین راه ازدیاد این گیاه می باشد بدین منظور می توانید قلمه ها را از قسمت های سخت پارساله تهیه کنید. 

-قسمت انتهایی را در محلول ریشه زایی آغشته کنید و در بستر کشتتان فرو کنید. 

-مهمترین راه پرورش این گیاه بذر است که در مقیاس تجاری بذرها را در بهمن ماه و در محیط گلخانه در نایلکس فرو کرده و روزانه آبیاری کنید.

-شما در خانه نیز میتوانید بذر های بدست آورده از میوه های خریداری شده خود را ریشه دار کنید. 

-شما می توانید سه خلال دندان را درون میوه فرو کنید و از قسمت انتهایی بر روی لیوان مهار کنید. 

-بذر حدود ۳ سانت در آب قرار می گیرد و در جای گرم و دور از نور خورشید قرار میدهیم. 

-بذر طی ۲ الی ۶ هفته جوانه میزند بگذارید گیاه چند برگی شود و ریشه ها کامل توسعه پیدا کنند بعد به گلدان جدید انتقال  دهید. 

 

خواص آووکادو:

 

-آووکادو خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد .

 

فشار خون را کاهش می دهد و مانع بروز سکته و بیماری قلبی می شود. 

 

-از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند و باعث سلامت سیستم عصبی می شوند. 

 

-برای بهبود هضم غذا، درمان معده درد، زخم معده و مشکلات گوارشی مفید است. 

 

-پیشگیری از پوکی استخوان یکی از مهمترین خواص آووکادو می باشد. 

 

-برای پیشگیری و درمان دیابت مفید بوده و به کاهش سطح قند خون کمک می کند. 

 

-خون ساز است و افرادی که مبتلا به کم خونی هستند باید از آووکادو استفاده کنند. 

 

-برای سلامت چشم مفید بوده و از بروز بیماری های چشمی مرتبط با سن مانند آب مروارید جلوگیری می کند. 

 

-آووکادو در کنترل وزن بسیار موثر است و به کاهش وزن کمک می کند. 

 

-مصرف منظم آووکادو درمان طبیعی و خانگی آکنه می باشد و پوست را مرطوب و درخشان می کند. 

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *