بنت قنسول

بنت قنسول


این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با انواع حصار باغی (مرز بندی با درخت و گیاه) اشنا کنیم .

در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند 

در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند

نام انگلیسی: Poinsettia 

 

نام علمی: Euphorbia Pulcherrima 

 

خانواده: Euphorbiaceae

 

-بنت قنسول گیاهی بومی مکزیک است. این گیاه در گذشته به عنوان درخت کریسمس کاربرد داشته و از بعد تجاری بسیار حائز اهمیت بوده.

 

-این گیاه که آن را (گل یلدا) و (گیاه کریسمس)  می نامند ، گیاهیست با برگ های قرمز و سبز که مناسب برای پرورش در آپارتمان است. بنت قنسول جلوه ای خاص و زیبا به دکوراسیون منزل، دفترکار و… می دهد. این گیاه علاوه بر زیبایی خواص دارویی و غذایی دارد. 

 

-نام این گیاه از “رابرت پوینست”  اولین سفیر آمریکا در مکزیک گرفته شده است زیرا اولین بار در سال ۱۸۲۵ میلادی این گیاه توسط او به آمریکا برده شده است. در زبان عربی این گیاه را  “بنت القنسول”  نامیده اند که‌ به معنی دختر کنسول است. 

 

-اینگیاه دارای برگ های سبز و قرمز و رگ های گیاه بنت قنسول به رنگ سبز روشن، بیضی شکل با لبه های صاف یا کمی دالبردار می باشد. گل های سفید رنگ و ظریفی دارد که بیش از دو تا شش ماه دوام می‌آورند. 

 

-این گیاه در زمستان گل می دهد و تغییر رنگ برگ هایش از اوایل مهرماه آغاز می‌شود. بنت قنسول در ایران به گل یلدا معروف است و برای هدیه دادن مناسب است. این گیاه زیبا برای دکوراسیون منزل، دفترکار به کار می رود. خواص دارویی دارد و برای درمان تب استفاده می شود و در صنعت رنگرزی کاربرد دارد.

-یکی از قدیمی ترین داستانهایی که درباره نحوه پیدایش این گیاه وجود دارد مربوط به افسانه ای است که به قرن ۱۶ میلادی باز می گردد. طبق این افسانه  پپیتا یا ماریا که دختری فقیر بوده به واسطه الهام فرشته ها در شب کریسمس گیاهان هرز کنار جاده را به عنوان هدیه برای حضرت عیسی مسیح جلوی محراب کلیسا قرار می دهد. معجزه ای رخ میدهد و گل های قرمز از میان گیاه رشد کرده و برگ ها به رنگ قرمز تبدیل می‌شوند. 

در کشور آمریکا روز ۱۲ دسامبر، ” روز ملی بنت قنسول ” نامگذاری شده است.

خاک:

-این گیاه خاک سبک با زهکشی مناسب نیاز دارد و ترکیب نسبت های مساوی از خاک باغچه + ماسه + پیت ماس + کمپوست برای آن مناسب است. 

 

آبیاری:

-بین هر دفعه آبیاری اجازه دهید سطح خاک‌ خشک شود و سپس اقدام به آبیاری کنید. آبیاری بیش از حد باعث ریزش برگ ها و پوسیدگی گیاه می شود. حتما توجه داشته باشید که هنگام آبیاری، آب بر روی برگ ها ریخته نشود زیرا باعث ایجاد لکه های سفید روی برگ ها می شود. 

 

نور:

-بنت قنسول نور زیاد را می پسندد البته در زمانیکه طول روز کوتاه تر از شب باشد در فصول پاییز و زمستان شروع به گلدهی می کند. این گیاه نور غیر مستقیم خورشید را دوست دارد و نور مستقیم به آن آسیب می رساند.

 

دما:

-مناسب ترین دما برای پرورش بنت قنسول بین ۱۵الی ۲۵ درجه سانتیگراد می باشد. در طول روز دمای ۱۹/۵ تا ۲۱ درجه و در طول شب ۱۵/۵ تا ۱۶/۵ درجه برای رشد آن مناسب است. اگر دمای هوا به کمتر از ۱۰ درجه و بیشتر از ۲۲ درجه برسد به گیاه آسیب وارد می شود.

کوددهی:

-این گياه را اگر بعد از فصل زمستان نگهداری می کنید تقویت کنید. در فصول رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یکبار و یا یکبار در ماه گیاه را تقویت کنید. البته دقت داشته باشید که در زمان شکوفه دادن گیاه کوددهی را انجام ندهید. 

 

رطوبت:

-بنت قنسول رطوبت را می پسندد. برای تامین رطوبت آن می توانید یک کاسه آب در کنار گیاه قرار دهید. 

 

گلدهی:

-اگر شرایط مناسب برای رشد و پرورش بنت قنسول فراهم باشد، این گیاه حساس از اواخر تابستان گلدهی خود را آغاز می کند و برگ ها قرمز خواهد شد. همچنین از اردیبهشت به علت افزایش دما، رنگ برگ ها به رنگ سبز مایل می شود. 

 

هرس:

-برای تحریک جوانه زنی گیاه، در اواخر اردیبهشت و اواخر شهریور سر شاخه ها را هرس کنید. 

 

نکات مهم:

 

-گلدان را به دور از جریان مستقیم هوای گرم یا سرد یعنی کولر و بخاری و رادیاتور نگه دارید.سبز شدن برگ ها نشان دهنده کم بودن نور مورد نیاز گیاه است. برای آبیاری از آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.

 

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *