تبر زدن درخت گردو چیست ؟
گردو چیست؟
گردو میوه ای است خوشمزه که از دیر باز در فرهنگ و سنن مختلف مورد استفاده قرار میگرفته است. این میوه بخاطر فواید بی حد و بی نظیری که دارد بسیار مشهور است و در انواع خوراکی ها نظیر دسر،غذا ها،پلو ها و صدها مورد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. از طرفی چوب این نهال از ارزش بسیار بالایی بخاطر مقاومت خود برخوردار است.
تبرزنی درخت گردو چیست؟
به این صورت که با این کار شیره درخت از آن سرازیر شده و رشد رویشی آن را تبدیل به رشد زایشی میکند. در نتیجه در باردهی بهتر آن تاثیر میگذارد. این کار در اصل از روش های هرس پوسته درخت است،که در آن با ضربات زاویه دار تبر به درخت ضربه وارد کرده تا کمی از شیره آن خارج شود. خرید نهال گرذو فرنت
از چه محلی تبر زنی را انجام دهیم؟
تبرزنی را باید از محل نزدیک به خاک یعنی قسمت پایینی
درخت انجام دهید.سرازیر شدن شیره به قسمت های مختلف درخت موجب تقویت رشد ان قسمت ها میشود. از تاثیرات این کار ایجاد جوانه های جدید روی تنه است.
تبر زدن درخت چه مزایایی دارد ؟
همانطور که پیش تر گفتم انجام این عمل موجب رسیدن شیره به قسمت های مختلف درخت و در نتیجه ایجاد شاخه های جانبی جدید است. از طرفی در کنار تبر زدن به تنه میتوان هرس درخت را نیز انجام داد و شاخه های اضافی را حذف نمود.این کار موجب میشود تا تنه اصلی بیشترین تغذیه را داشته و بهتر رشد کند پس به سرعت رشد درخت و کیفیت محصولات آن و شاخه های بالایی قوی تر کمک میکند.
یکی دیگر از فوایدی که باغداران برای این عمل ذکر میکنند،تولید میوه های بیشتر است.
چه زمانی تبرزنی به درخت را باید انجام دهیم؟
انجام تبرزنی در زمان هرس درختان یعنی در زمستان بهترین زمان است و اهداف مشابه هرس را دنبال میکند.
چه نکاتی را در زمان تبرزنی درختان باید رعایت کنیم؟
حواستان باشد برای این کار از تبرهای تیز استفاده کنید تا بافت درخت آسیب کمتری ببینید و بد فرم و بدشکل نشود. استفاده از ابزار های لازم و مهم نیز برای رعایت بهداشت مهم است.
هرس کردن درخت گردو چگونه انجام میشود؟و چه ارتباطی با تبرزنی درخت گردو دارد؟
هرس کردن به معنی حذف ضایعات و قسمت های اضافی و بیمار درخت است که به منظور باردهی و رشد بهتر درخت انجام میشود.
فواید هرس بی شمار است که در ادامه با چند فایده مهم آن آشنا میشویم.
از مهم ترین فواید هرس کردن آن است که تمام قسمت های آلوده به ویروس و باکتری و یا قرار گرفته در معرض آفات از درخت حذف میشوند.
با این کار تنه اصلی و شاخه های اصلی غذای بیشتری برای رشد خواهند داشت و از هجوم حشرات نیز در امان خواهند بود. این کار به خصوص در زمستان و در زمان خواب بودن درختان و نهال ها انجام میشود. اگر هرس درختان را در زمانی به غیر از فصل سرما انجام دهید احتمال خشکی و از بین رفتن آن بالا می رود. با همه این مواردی که گفته شد درخت گردو جزء درختانی است که نیاز به هرس خاصی ندارد و بهتر است اجازه دهید به راحتی به رشد خود ادامه دهد. به خصوص که هرس های سنگین را نمیپذیرد.
فواید هرس درختان
-هرس کردن نهال یکی از عملیات ضروری و واجب درخت مرکبات می باشد که فواید زیادی برای رشد نهال دارد.
-هرس کردن یادی حذف شاخه های اضافی وقتی درخت هرس می شود و شاخه های بی مورد. و اضافی قطع می شود آفتاب خیلی بهتر به تمام نقاط درخت می تابد و سبب به بار اوردن میوه های درشت تر و مرغوب تر می شود.
-در عملیات هرس کردن شاخه های آویزان و بلند و همینطور شاخه های معیوب قطع می شوند اگر شاخه های آویزان و بلند حذف شوند در فصل برداشت میوه ، چیدن میوه راحت تر می شود حذف شاخه های معیوب هم سبب می شود که میوه ها آسیب نبینند.
چرا نمیتوانیم هر چیزی را زیر درختانم گردو بکاریم؟
درختان گردو حاوی موادی به نام “ژاگلون”هستند که این ماده بسیار برای گیاهان دیگر سمی بوده و باعث از بین رفتن این گیاهان میشوند. این ماده به حدی قوی است که حتی بعد از هرس درختان گردو و یا برگ ریزی آنها باید سریعا مواد زائد را به محلی دیگر منتقل کنیم. هر چقدر که مقدار ژاگلون ها بیشتر باشد گیاهی که در آن نزدیکی کاشته میشود مورد حمله بیشتر و آسیب های شدید تری خواهد بود.
چه فرایندی در گردو سبب سیاه شدن مغز گردو می شود ؟
زمانی که گردو تحت تنش های غیر زنده قرار می گیرد (بطور مثال خشکی ) میزان اکسیداسیون در مغز گردو افزایش پیدا میکند . در پاسخ به این فرایند یکسری مکانیزم های دفاعی در مغز گردو شروع به انجام شدن می کنند . از مهم ترین این مکانیزم ها اکسیداسیون ترکیبات فنولی می باشد که این فرایند در پوسته مغز انجام می شود . در اثر انجام این فرایند ها یکسری آنزیم فعال می شوند که سبب تجزیه اسیدهای چرب مغز گردو شده که سبب سیاه شدن مغز گردو می شود و این فرایند را دیگر نمی توان به عقب برگرداند و مغز گردو سیاه شده و از بین می رود . بنابراین وقتی درخت گردو تحت تاثیر تنش محیط قرار می گیرد برای حفظ بقای خود مجبور به انجام این مکانیزم ها و اکسیداسیون ترکیبات فنولی می شود که در نهایت سبب نابودی مغز گردو می شود.
بدون دیدگاه