این نوشته از سری آموزش‌های نهالستان بهمن آبادی در بخش نهال است .در این نوشته سعی داریم شما را با تراریوم آشنا کنیم .

در سال های اخیر اکثر مردم به دلیل زندگی ماشینی و دوری از طبیعت برای تعطیلات و اخر هفته ها به دنبال باغ و باغچه ای برای زندگی هستند 

در این میان تصمیم داریم شما رو با انواع گل و گیاه اشنا کنیم که در این زمینه کمک هستند

-تراریوم روشی برای نگهداری گل و گیاه با رطوبت زیاد است. باغ شیشه‌ای یا تراریوم دکوراسیون خاص و منحصر به فردی را در فضایی که آن را نگهداری می کنید به وجود می آورد.

 

 

-تراریوم در سال ۱۸۲۷ توسط گیاه شناس و جراحی به نام دکتر وارد اختراع گردید. دکتر وارد در باغچه شخصی اش گیاهان متنوعی از جمله سرخس را کاشت، ولی به دلیل آلودگی هوا رشد نکردند و نتیجه ندادند به طور تصادفی قسمتی از سرخس در شیشه مربا رشد کرده و سالم مانده است. دکتر وارد بعد از آن به نتیجه رسید که برای دور ماندن برخی گیاهان از آلودگی ها و مسمومیت‌ها می توان آن ها را در فضای شیشه‌ای پرورش داد.

 

 

 

-از جمله مزیت های تراریوم می‌توان به تنوع در طرح ها و مدل های مختلف آن ، چینش باغ شیشه‌ای متناسب با سلیقه شخصی و مناسب برای هدیه دادن نام برد.

انواع تراریوم:

-تراریوم انواع مختلفی دارد از جمله در باز یا در بسته. فضای دربسته مناسب برای گیاهان گرمسیری است. 

 

-درهای تراریوم در بسته را باید هفته ای یکبار باز کرد و به گیاه اجازه تنفس و تخلیه رطوبت داد در صورت انجام ندادن این کار گیاه را در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها و کپک‌ها قرار می دهید. از نمونه گیاهانی که باید در باغ شیشه‌ای در بسته نگهداری کنید ارکیده است. 

 

-در تراریوم در باز گیاهانی که نیاز رطوبتی کمتری دارند نگهداری می شود. در نمونه های درباز تراریوم گیاه توانایی نگهداری طولانی مدت آب و رطوبت را دارد.

     تماس فوری (روی تصویر فوق کلیک کنید)

                   اینستاگرام                                     

    واتساپ                                         

گیاهان مناسب تراریوم و مراحل تهیه آن:

گیاهان مناسب برای تراریوم:

 

-از هر گیاهی برای تراریوم نمی توان استفاده کرد چرا که فضای باغ شیشه‌ای مینیاتوری و کوچک می باشد و در آن انواع مختلفی از گیاهان کنار یکدیگر قرار می گیرند.

 

-بهترین گیاهان برای روش تراریوم گل های ساکولنت‌ها، سرخس، کاکتوس، بگونیا، برگ بیدی ، سانسوریا، پتوس ، فیتونیا و عشقه می باشد. فقط گیاهانی که دارای شرایط خاص هستند قادر به رشد در تراریوم می باشند.

 

 

مراحل تهیه‌ی تراریوم:

 

-ساختن تراریوم کار چندان سختی نیست و شما در منزل خودتان هم می توانید آن را تهیه کنید.

 

-وسایل مورد نیاز برای تراریوم خاک ، صابون، ظرف شیشه‌ای ، شن و گیاهانی که قصد کاشت آن را دارید می باشد.

 

-در ابتدا توجه داشته باشید که ظرف شیشه‌ای که انتخاب می کنید دهانه‌ی خیلی کوچکی نداشته چرا که باعث می شود به سختی کار را انجام دهید.

 

-لایه های خاکی که از پایین به سمت بالا در ظرف شیشه‌ای می گذارید به این ترتیب باشد:

 

۱)در لایه اول سنگ ریزه یا شن درشت بریزید.

 

۲)در لایه دوم لایه زغال سنگ و لایه خزه را به ترتیب به آن اضافه کنید.

 

۳)در لایه ی بعدی ، لایه‌ی مخلوط خاکی و سپس شن درون باغ را بیفزایید.

 

۴)در لایه ی آخر، برای تزیین تراریوم می توانید از سنگ های تزیینی استفاده کنید. این کار بر زیبایی باغ شیشه‌ای شما می افزاید. همچنین برای تزیین تراریوم می توانید از سنگ تزیینی، تخته چوب و خزه استفاده کنید.

 

-شما بعد از انجام این کار برای قطع کردن ارتباط تراریوم با محیط بیرون می‌توانید از درپوش استفاده کنید.

 

 

 

مکان مناسب تراریوم:

 

-تراریوم را می توان در منزل، آپارتمان ها ، شرکت‌ها، هتل‌ها، مرکزهای اداری و صنعتی نگهداری کرد. تراریوم به دلیل زیبایی و جلوه خاصی که دارد در هر فضایی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

آبیاری:

 

-در تراریوم پس از کاشت گیاه ،آبیاری مستقیم و زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد و اسپری کردن گیاهان کافی می باشد. در باغ های شیشه‌ای در بسته به دلیل رطوبت بالا در فضای آن نیاز آبی بسیار کمتر است. در باغ های شیشه‌ای در باز هر دو هفته یکبار و یا هر یکماه یکبار آبیاری را انجام دهید. همچنین شما می توانید دیواره‌های تراریوم را در نظر بگیرید و در صورت خشک شدن آن را آبیاری کنید.

 

 

نور:

-مقدار نوری که گیاهان تراریوم نیاز دارند بسته به آن گیاه دارد. میزان نوری گیاهان باهم متفاوت است. گیاهانی مانند کاکتوس ها و ساکولنت ها نیاز نوری بیشتری دارند همچنین گیاهانی مانند فیتونیا ، گل سنگ و سرخس نیاز نوری کمتری دارند.

 

 

کوددهی:

-به میزان مناسب گیاه را کوددهی نمایید. اگر بیشتر از میزان مورد نیاز گیاه آن را کوددهی کنید رشد گیاه دچار اختلالاتی می شود.

 

 

رطوبت:

-میزان رطوبت مورد نیاز گیاهان تراریوم زیاد است. البته باید متناسب با نیاز گیاه باشد چراکه میزان نیاز در گیاهان متفاوت است.اگر میزان رطوبتی که به گیاه می دهید بیشتر از اندازه باشد گیاهان پوسیده می شوند و اگر کمتر از اندازه باشد باعث خشک شدن گیاهان می شود.

آدرس و شماره تلفن نهالستان

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *