خرید و قیمت کاج تهران
یکی از زیباترین کاج هایی که در فضاسازی شهر نقش زیادی دارد و بسیار به صرفه و مورد علاقه شهرداری است،کاج تهران می باشد.
این درخت که بومی کشور های ایران،افغانستان است با نام های گوناگونی از جمله کاج افغان،کاج تهران نیز شناخته می شود. گستردگی این درخت تا حدود 8 متر است،این درخت همیشه سبز بوده و برگ های سوزنی دارد.
نام شناسی و ریشه
نام علمی:Pinus eldarica
گستردگی:8 متر
نام های دیگر:کاج افغانی، elder، Afghan، Calabrianpine
یکی از انواع درخت کاج، کاج تهران می باشد که با عنوان کاج افغانی نیز معروف است.
درخت کاج تهران درختی همیشه سبز و از تیره (Pinaceae) است.
کاج تهران ،کاج ایرانی یا کاج الدار زیرگونه ای از کاج ایتالیایی (Pinus brutia) است.
بعضی منابع آن را بومی شرق مدیترانه و دشت های الدر در گرجستان و منابع دیگر آن را بومی پاکستان، ایران و روسیه می دانند.
بیشتر در استان تهران، در پارک های جنگلی مانند چیتگر، قوچک و سرخه حصار کاشت می شود.
این درخت سریع الرشد بوده و به ارتفاع حدود ۲۰ متر می رسد.
درخت کاج از قدیمی ترین گیاهان روی زمین است.
گیاهشناسی درخت کاج تهران
تنه این درخت رنگ خاکستری روشن دارد،فاقد لایه های ورقی با تاج پهن و گسترده می باشد.
نور مورد نیاز
این درخت مانند بسیاری دیگر از گیاهان باغچه ای نیاز 6 الی 8 ساعته به نور خورشید دارد. تا بتوانمد به خوبی رشد و نمو کند. ژس اگر قصد دارید آن را در سایه یا تراسی بکارید که نور دریافت نمیکند ایده خوبی نیست.
نوع خاک
بهترین خاک برای کاشت درخت کاج تهران، خاکی با زهکشی عالی که به خوبی میتواند گیاه را تغذیه کند،خاک لومی و شنی بهترین خاک برای کاج تهران است.
مقاومت
این درخت هم در سرما و هم در گرما مقاوم است و رشد بسیار خوبی دارد.و همیشه سبز است.
برگ کاج تهران
برگ ها سوزنی شکل به طول ۶ تا ۹ سانتیمتر به رنگ سبز تیره هستند.
وقتی برگ ها می ریزند ، بلافاصله برگهای تازه جای آن ها را میگیرند و شاخههای درخت هیچ وقت لخت نیست.
میوه درخت کاج تهران
میوه درخت کاج،مخروطی شکل است و دانه ها پولکی هستند،و تعداد زیادی کنار هم قرار میگیرند و بسیار سفت بوده و خوردنی نیستند و جنسشان چوبی است. درون دانه ها مغزی وجود دارد که رنگ تیره داد و از آن برای بذر پاشی نیز استفاده میکنند.
مخروط های باریک ،سنگین و سخت ۶ تا ۱۱ سانتی متر طول و ۴ تا ۵ سانتی متر عرض دارد که در هنگام بسته شدن در ابتدا سبز رنگ و هنگام ۲۴ ماهگی به رنگ قرمز قهوهای در می آیند
و یک تا دو سال بعد باز می شوند و در وسط آن بادام کوچکی قرار دارد، دانه هایی به طول ۷ تا ۸ میلیمتر آزاد می کند که پس از شکستن مغز آن را می خورند.
کاج تهران حدود ۶ سالگی به بار می نشیند و بذر می دهد. این بذر تا دو سال حدود ۶۵ درصد توان رویشی (قوه نامیه) دارد. بهترین موقع برای جمع آوری بذر در پاییز است به گونهای که مخروط آن را در آفتاب پهن میکنند و بعد آن را تکان میدهند تا بذر خارج شود.
صمغ درخت کاج
در درخت کاج صمغی وجود دارد که آن را تیناج می نامند، صمغ مایعی ای چسبناک و غلیظ و شفاف است
این صمغ ،معمولاً لزج، نیمه مایع ،شفاف به رنگهای زرد مایل به سبز یا قرمز عقیقی است. طعم آن تلخ و بوی آن تند و نافذ است و وقتی خورده می شود دهان بوی بنفشه میگیرد.
آبیاری درخت کاج تهران به چه صورت باید باشد ؟
نیازی نیست این درخت را خیلی آبیاری کنید ولی در تعداد دفعات بیشتر ولی مقدار کمتر میتوانید ابیاری ان را انجام دهید.
دمای مناسب کاج تهران
دما کاج تهران:دمای مناسب آن ۱۰ درجه سانتیگراد است.در مناطقی که سرمای آن بیش از ۲۰- درجه است دچار سرمازدگی می شود .گرما را تا ۴۲ درجه سانتی گراد می تواند تحمل کند و به آسانی تولید بذر می کند.
هرس کاج تهران
به مقدار کمی هرس پذیر است .
نشانه های بیماری درخت کاج تهران
- جاری شدن رزین از تنه درخت یکی از نشانه های بیماری درخت کاج است.
وقتی پوست درخت به دلیل بیماری دچار مشکل میشود. ماده چسبناکی به نام رزین یا همان صمغ از تنه خارج میشود.
شاخه های جوان قبل از برگ دادن خشک می شوند یا تعداد زیادی از شاخه های بالغ یک جا خشک می شوند که این می تواند نشانه بیماری درخت کاج تهران باشد.
- زرد شدن برگ های درخت کاج تهران
ممکن است برگهای سوزنی درخت کاج به صورت فصلی زرد شود و بریزد که این طبیعی است اما گاهی برگهای جوان به سرعت زرد و قهوه ای می شوند که این ،می تواند نشانه بیماری باشد.
بعضی از آفات، باعث ورم کردن بخشی از تنه درخت کاج میشود که معمولاً مشکل جدی به وجود نمی آورد.
آفات درخت کاج
شته کاج:
شته کاج یکی از آفات مکنده کاج است.این حشره کوچک و سیاه رنگ به برگ حمله می کند و از آن تغذیه می کند.این شته ها، باعث تولید نوعی صمغ میشود که باعث جذب مورچه ها نیز می شود.
برای از بین بردن شته ها، تاج درخت را به وسیله آب یا محلول های صابونی در فصل بهار با فشار بشویید. اگر هرس به موقع و منظم انجام شود به دلیل ایجاد جریان هوا بین شاخه ها از این آفت جلوگیری می کند. برای مبارزه شیمیایی با این آفات می توانید از سمومی مانند استامی پراید یا کونفیدور در فصل بهار و پاییز استفاده کنید.
سوسک پوست خوار کاج:
این سوسک که ۳ تا ۵ میلی متر طول دارد و به رنگ قهوه ای تیره است از آفات چوبخوار درخت کاج می باشد. لاروهای این سوسک زیر پوست درخت زندگی میکنند و به حشره کامل تبدیل می شوند. حشره با مکیدن شیره درخت باعث خشک شدن آن می شود.
این آفات با سوراخ کردن پوست درخت، حفرههایی ستاره ای شکل به وجود میآورند و با جذب بعضی عوامل بیماری زای قارچی باعث آسیب بیشتر به درخت می شوند. چون این آفات در درون پوست درخت زندگی میکنند، ممکن است مبارزه شیمیایی موفقیتآمیز نباشد،اما میتوانید زمان دقیق خروج حشره ها از درخت را تشخیص دهید و از سمومی مانند سوین برای مبارزه با آن استفاده کنید.
کرم سفید ریشه:
این آفات سوسکی به طول ۲۵ تا ۳۰ میلی متر و به رنگ قهوهای است که به ریشه کاج حمله می کند و با تغذیه از آن باعث قطع جریان آوندی می شود. وجود این آفت باعث کاهش و توقف رشد شاخه ها می شود و ریشه درخت را ضعیف می کند.به طوری که ممکن است در اثر بادهای شدید سست شده و از جا کنده شوند.
لاروها در طول سال محل زندگی خود را تغییر داده و در تابستان در سطح خاک اما در زمستان در اعماق خاک یافت می شوند. بنابراین مبارزه شیمیایی در زمستان فایده چندانی ندارد.
برای کنترل فیزیکی در فصل زمستان، شخم زدن خاک توصیه می شود. با شخم زدن خاک پای درخت جابجا می شود و لارو ها به سطح خاک می آیند. بعضی از لاروها با ضربه بیل از بین می روند و بعضی طعمه پرندگان و سایر حیوانات می شوند. همچنین لاروها در سرما خود به خود از بین می روند.
برای مبارزه شیمیایی توجه کنید که محلول سم باید تا عمق ۱۵ سانتی متری خاک نفوذ کند.برای این منظور در اواسط تابستان خاک اطراف درخت را شخم بزنید تا لارو ها به سطح خاک بیایند. فراموش نکنید که قبل و بعد از سمپاشی حتماً کمی درخت را آبیاری کنید تا محلول سم به عمق خاک نفوذ کند. می توانید از سمومی مانند دیازیتون یا کونفیدوراستفاده کنید.
سایر بیماری های کاج:
پوسیدگی ریشه
پوسیدگی ریشه در اثر آبیاری بیش از اندازه به وجود می آید. در اثر پوسیدگی ریشه، رشد گیاه متوقف شده یا بسیار کم می شود .ریشه های سالم درخت به رنگ سفید هستند که در اثر پوسیدگی به رنگ قهوهای و سیاه در می آیند. برای جلوگیری از این مشکل، بیش از اندازه این درخت را آبیاری نکنید. اگر از گلدان کاج نگهداری می کنید، در صورت پوسیدگی ریشه باید خاک گلدان را عوض کنید و ریشه های پوسیده را جدا کنید.
ریزش برگ ها:
ریزش برگ ها ممکن است به دلایلی مثل بیماریهای قارچی، آبیاری بیش از اندازه و یا کمبود نور آفتاب باشد. البته ریزش برگهای پیرتر به صورت فصلی طبیعی است، اما اگر برگها به سرعت قهوه ای شده و می ریزند ممکن است به دلیل کمبود آب و آبیاری بیش از اندازه باشد.
خرید سرو تویا
خرید کامیس پاریس
خرید کاج تهران
بدون دیدگاه