نهال انگور شاهرودی

خرید انگور شاهرودی

انگور شاهرودی از بهترین انواع انگور بوده و از انواع انگور های دیررس است. این انگور نه تنها در باغچه که در گلخانه نیز قابل کشت و تهیه است.

شکل ظاهری انگور شاهرودی

رنگ حبه های انگور شاهرودی قرمز -صورتی و حتی زرد است.

این انگور  به دلیل دیررس بودن قابل کشت در مناطق  سردسیر و نیمه سردسیر نیز می باشد.  در واقع این انگور مقاوم ترین گردوئی ایرانی نسبت به آب و هوای سرد است.

بهترین ارتفاع برای کاشت

این انگور را میتوانید در ارتفاعات 400 تا 1300 متر به صورت دیم بکارید. امروزه انگور شاهرودی از ارقامی است که در ایران به خصوص ناحیه خلیج فارس بسیار مورد محبوبیت قرار گرفته است.

 

روش کاشت نهال انگور شاهرودی

برای کاشت نهال انگور شاهرودی(فخری) باید حفره‌ای به عمق نیم متر در خاک ایجاد کرد و بعد جایگذاری ریشه در حفره نهال را آبیاری کرد. نهال انگور شاهرودی(فخری) را باید در زمین های تپه ای با فاصله ۲*۲ به طورمتراکم کاشت. برای حفر چاله ها نیز باید زمین را با طول و قطر ۰٫۵ متری حفر کنیم.

نحوه آبیاری و رسیدگی و کوددهی نهال انگور شاهرودی

نهال انگور را نیز مانند نهال های دیگر میوه میتوانید هفته ای دوبار با توجه به آب و هوای منطقه خودتان آبیاری نمایید.  از لحاظ کوددهی در سال اول نیازی نیست که این کار را انجام دهید اما در صورت نیاز میتوانید مقدار کمی از کود دامی پوسیده گاوی را به خاک بیفزایید.  با این وجود باید بدانید انگور از انواع نهال هایی است که میتوانید در منطقه با آب و هوای گرم و خشک بکارید و در اصل بعد از بلوغ نیاز آبی خیلی بالایی ندارد.

یکی از مهمترین کودهایی که برای رشد نهال انگور فخری مورد نیاز است اوره با غلظت 1 درصد می‌باشد. یکی از نکاتی که نباید زمان کوددهی به نهال انگور شاهرودی(فخری) فراموش کرد این است که در کوددهی به این نهال نباید زیاده‌روی کرد.

شرایط آب و هوای کاشت نهال انگور شاهرودی

نهال انگور شاهرودی(فخری) باید در شرایط آب‌وهوای تابستانی کاشته شود در واقع فصل بهار و تابستان برای رشد این نهال از جمله فصل های مهم می‌باشد. همچنین لازم به ذکر است که مناطقی که دارای بادهای شدید هستند برای کشت این انگور مناسب نیستند.

 هرس نهال انگور شاهرودی

نوع هرس نهال انگور شاهرودی(فخری) به‌صورت مخلوط و با گرایش به سمت هرس کوتاه یا اسپور است.

آفت‌های نهال انگور شاهرودی(فخری)

نهال انگور شاهرودی(فخری) به کرم خوشه‌خوار و تقریبا سفیدک حقیقی حساس است و نسبت به سایر رقم‌ها نیاز به یک مرحله سم‌پاشی بیشتر دارد.این نهال به بیماری‌هایی چون اسکا و بیماری زوال مو که در سال‌های اخیر گسترش یافته نیز حساس است.

هرس کردن انگور شاهانی  

همانطور که در قسمت‏های بیان کردم ، هرس به موقع نقش پر رنگی را در افزایش رشد و میزان عملکرد و تناژ نهال انگور شاهرودی ایجاد می‏کند. شما می‏توانید با هرس به موقع، طول عمر اقتصادی و باردهی این نهال انگور را به حداکثر برسانید و محصولات آن را به شیوه بهتری برداشت کنید . در فرآیند هرس، بخش‏های پوسیده و خشک شده از تنه نهال جدا شده و فرصت رشد بهتر را برای اجزای تازه و جدید فراهم می‏سازند. برای هرس نهال انگور شاهرودی بهتر است از روش های دوبندی یا سه بندی به همراه ابزارهای مخصوص نظیر اره‏های دندانه ریز یا قیچی باغبانی استفاده کنید. در هنگام هرس نهال انگور شاهرودی باید نهایت دقت خود را به کار بگیرید تا بتوانید از آسیب دیدن قسمت هایی که سالم هستند ، جلوگیری کنید. 

 

خواص انگور شاهرودی برای بدن

  • حاوی ویتامین و مواد مغذی
  • دارای پتاسیم و کمک به سیتم ایمنی بدن
  • ضد سرطان
  • تصفیه کننده خون
  •  صاف کردن سینه و ریه
  •  درمان بیوست
  • برای درمان لاغری مفید است.
  • زیبایی و شادابی و طراوت پوست و بدن
  • و …

    موارد مصرف

  •  انگور شاهرودی را میتوانید  به صورت تازه و یا   همراه میوه های دیگر، و همچنین کشمش  اعلا و با کیفیت و خوشمزه از مهم‏ترین موارد مصرف . علاوه بر آن، بسیاری از افراد برای پذیرایی در میهمانی و مجالس نیز از انگور شاهرودی استفاده می‏نمایند. در برخی از شرکت‏های بزرگ نیز برای تولید آب میوه و طعم دهنده‏های مصنوعی، از میوه انگور شاهرودی استفاده می‏شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *